Мнения за Оземпик?

• 50 269
  • 580
  •   3
Отговори
# 570
Искам да допълня, че е възможно и да ви се е понижило кръвното налягане. Проверявайте го редовно.

# 571
И за това не се бях сетила… благодаря момичета ,за ориентирите,които дадохте,ще се наблюдавам тези дни. 🍀

# 572
  • София
Искам да допълня, че е възможно и да ви се е понижило кръвното налягане. Проверявайте го редовно.

Само да добавя към това, че ниския прием на протеини понижава кръвното налягане!

# 573
Аз съм на Вегови вече втора седмица. Доколкото видях състава на него и Оземпик са с еднакво съдържание.
След първата доза имах намален апетит, умора първите три дена. Сега след втората не усещам никакъв ефект сутрин, само вечер не ям, защото не усещам нужда. Кантара естествено не е мръднал. Започнах от най-ниската доза 0.25. Изписаха ми го за 5 месеца. Дано се случи нещо, но съм благодарна, че поне нямам повръщане/разстройство, че това ми бяха най-големите притеснения. Друг ползва ли да следим заедно прогрес?

И аз съм втора седмица, тази седмица в четвъртък ще слагам третата доза.
Всеки път като го бия веднага усещам намален апетит и си продължава така 3-4 дни, но след това изчезва, докато не бия нова инжекция, но все още съм на 0.25мг.
Усещам повече умора от нормалното, и постоянен heartburn. Не ми се яде, затова и не се насилвам, но по някое време се появяват киселини/рефлукс, а пък когато ям, понеже метаболизма е занижен, пак се появяват. За сега това май е единствения страничен ефект.
Докторката ме изтегли в кабинета си, но тогава носех дебели дрехи, и доста тежък панталон, както и обувки. Като си се меря вкъщи, гледам да е веднага след като се събудя и естествено не нося слоеве дрехи и обувки, за сега съм 2 кг надолу, но нямам представа дали тези 2 кг са разликата от дрехите които носех когато докторката ме изтегли, или са свалени от лекарството.

# 574
Здравейте, какви игли са подходящи са Wegovy,  не ми се иска свекито да ползва игла повече от един път, а в момента с въвеждащата доза са и изписали за икономия 1, вместо по етапните 0,25 и 0,5.

# 575
Здравейте, какви игли са подходящи са Wegovy,  не ми се иска свекито да ползва игла повече от един път, а в момента с въвеждащата доза са и изписали за икономия 1, вместо по етапните 0,25 и 0,5.

Аз си взех опаковка от тези - Novofine Инсулинови игли ланцети 32G 4 мм
Те са абсолютно същите с които идва.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:21 от MadeOfGlass

# 576
Момичета какво е мнението Ви за Вегови? За преминаване на по-висока доза от 1мг Оземпик … Мунджаро или Вегови ?

# 577
Момичета какво е мнението Ви за Вегови? За преминаване на по-висока доза от 1мг Оземпик … Мунджаро или Вегови ?
Мунджаро.

# 578
Мунджаро.
Много Благодаря 🍀

# 579
Може да се консултирате с лекаря си и да добавите ниска доза Mysimba.
Често част от проблема може да се дължи на активност на опиоидните рецептори.
Бупропион+налтрексон в съчетание с оземпик вършат чудеса,
но само след лекарска преценка.
Ако лекаря го одобри за вас, е желателно е и да се запознаете с опиоидните блокери и ограниченията,
които трябва да се спазват при употребата им.

# 580
Нямам намерение да експериментирам . Или ще е Оземпик или един от другите възможни варианти ,най-вероятно Мунджаро.

Общи условия

Активация на акаунт