Мнения за Оземпик?

• 50 871
  • 580
  •   2
Отговори
# 210
Миналата седмица попитах за Мунджаро в една аптека на Софармаси,   жената провери и каза - да, наличен е в централен склад следващата сряда (четете 4 дни от днес) може да се поръчва. Ако потърсите в Капитал една статия за Мунджаро в нея се казваше че се очаква тази година да излезе регистрацията.

# 211
  • София
Миналата седмица попитах за Мунджаро в една аптека на Софармаси,   жената провери и каза - да, наличен е в централен склад следващата сряда (четете 4 дни от днес) може да се поръчва. Ако потърсите в Капитал една статия за Мунджаро в нея се казваше че се очаква тази година да излезе регистрацията.

И аз днес попитах познат аптекар, в края на месеца ще се появи. Щял да е много по-скъп, гледах на един руски сайт, спринцовка от 4×7.5 беше 700 евро. Тук мин.начална доза е 2.5 на седмица.

# 212
Писалката от 2,5 мг е около 400лв, а тази от 5,0 мг- 580 ,ако не бъркам.Доста по-скъпи са от Оземпик и поне засега не са включени в позитивния списък

# 213
Здравейте,
На 02.02 започнах оземпик от 0.25мг. заради диабет тип 2. Днес ми се пада четвърта доза и преди малко си я инжектирах. Но има нещо, което ми е много странно в самата писалка и бих се радвала да разбера какво се случва - това е първата ми използвана писалка и съм объркана.
След като инжектирах дозата, виждам че има още една останала доза, и то цяла от 0.25 мг. След нея брояча спира да се върти и няма повече деления. Но тази си е пълна доза, и странното е, че го има и този знак с двете точки, който го има само на първо ползване на писалка. И също в самата писалка има много разтвор останал и това сивото (вътре което избутва течността), се е показало само с три деления. Нещо не разбирам. Дали това е, защото не съм успяла да си инжектирам правилно някоя доза? Правих всичко спрямо указанията, нямах запушени игли, всичко си изглеждаше наред. Много странно. Реално тази доза мога ли да я ползвам, нямам повече игли. Качвам и снимки какво виждам сега след четвъртото инжектиране. Просто още една нормална доза, брояча си се движи гладко до 0.25.

# 214
  • София
На първата писалка всички имаме тази "изненада" Simple Smile, ММ си поигра след 4тата доза да види колко дози още остават.

Аз всеки път обезвъздушавам с половин деление (втората Ви снимка), и въпреки това "изкарвам" не само 4, а 7(!) дози от по 0.25 от една писалка 0.25. 

Игли за писалки инсулин са напълно съвместими с Оземпик писалките. Продават се свободно в аптеките.

...
Аз бях на контролен преглед. Омазняването на черния ми дроб се е изчистило. На мен няма да ми се вдига дозата, оставам си на 0.25, свалям със средна скорост 3 кг месечно при норма 2 кг.

И малко по-детайлна информация за страничните ефекти:
Скрит текст:
Препоръка/извод: забавянето на перисталтиката и освобождаването на мазнини при бързото остлабване води до натрупване на седимент в жлъчката, за което се изписват специални лекарства, за да се изчисти жлъчния мехур и да се избегне жлъчна криза. Така че следене само от личен лекар не е достатъчно, иска се лекар , който на УЗ вижда всичко.

# 215

Благодаря за изчерпателната информация🙂

Аз също продължавам с 0.25 и ще си ползвам колкото дози останат. Виждам, че срокът след отваряне на писалката е 6 седмици, което значи, че ще има още две екстра дози. Това е супер!
Аз от 02.02 до сега съм свалила 3кг и затова не мисля да вдигам на 0.5. Също и имам леки странични ефекти като малко гадене, липса на енергия и от време на време леко ми се вдига пулса, но не много. Надявам се да преминат тези неща. А и навсякъде казват, че е добре повече време на ниска доза, разбира се ако действа.
А това за жлъчката на колко време е добре да се прави такъв преглед?

# 216
  • Варна
Сега вече и аз на 0.5 усещам това  че коремът ми е почти постоянно пълен, което ме кара да хапвам няколко хапки и дотам . Надявам се вече да се отрази в кг.
Какви лекарства се изписват за жлъчката? Има ли някакви добавки, които може да се вземат превантивно?

# 217
  • София
За жлъчката:
Скрит текст:
Цинерикс (хр. добавка) и Урсогрикс (с рецепта)
. Аз отидох на контролен преглед след третия месец. Много съм си доволна от гастроентереложката, обикновено GP нямаше изобщо да се сети да погледне.

...
Ali.sa, тук в темата препоръчват мултивитамини Alive и изотонични питиета или сашета за падналия тонус.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 12:17 от Sharky*

# 218
  • Варна
Здравейте момичета. От дълги години се боря с излични килограми, пробвала съм много диети. При мен винаги има интервали на сваляне на килограми, а след това качване. С диетата на Узунов свалих доста и се чувствах прекрасно, но около ковид изолацията и слаба воля си върнах килограмите, а след преболедуван ковид дори и качих още. С Хашимото съм и това още повече затруднява нещата. От килограмите или от други фактори (предменопауза може би, усещам вече разни промени, на почти 45г. съм:smiles: ) започнах да вдигам кръвно. Аз живея в Германия и тук ми изписаха Мунджаро. Доста се двоумих дали да си го сложа, чесно да си призная ме беше и малко страх. Но миналата седмица, около 2 часа след като бях обядвала, си поставих първа доза 0,25. Първия ден нямах никакви странични ефекти. Апетита ми драстично намаля, още на вечеря хапнах малко и бях заситена. На следващия ден се прояви страничен ефект- когато докоснех кожата на гърба от врата до дупето и отпред от врата до кръста усещах лека болка и дискомфорт от докосването. На следващия ден всичко отшумя. Апетита ми е драстично намален. Опитвам се да спазвам здравословно хранене. Това, което четох в интернет за оземпик и за мунджаро, как този food noise изчезва е точно така и се прояви и при мен, което е най-хубавото. Няма ги вече постоянните мисли какво да хапна, дай да си взема един бонбон, я тук има и някакъв чипс останал от децата. Днес ми е ден за 2ра инжекция, която ще си поставя след 14ч. Надявам се отново да няма силни нежелани реакции. За седмица съм с 2,5 кг надолу и съм доволна. Няма го измъченото чувство при спазване на ограничители диети, умората и безсилието.  Исках просто да споделя и ако още някой е на мунджаро да обменяме информация. Има доста чужди форуми, но друго си е да си поговориш с някого на български Smiley
Желая ви прекрасен ден!

# 219
  • София
При мен няма особен ефект от Оземпик. Разбрах се с ендокриноложката да опитаме още 3 месеца с него и ако продължи да няма ефект да мина на Мунджаро. Каза, че от него ефектът бил като от операция на стомаха.

# 220
  • София
Здравейте момичета! Свалих около 5 кг и продължавам борбата. Лекарството ми помага много, успех на всички!

# 221
  • София
При мен няма особен ефект от Оземпик. Разбрах се с ендокриноложката да опитаме още 3 месеца с него и ако продължи да няма ефект да мина на Мунджаро. Каза, че от него ефектът бил като от операция на стомаха.

Появи ли се в БГ?

# 222
Има ли някоя дама от В.Търново?

# 223
  • София

Появи ли се в БГ?
Да, доколкото разбрах, но цената му е около 500лв

# 224
  • Варна
В поредна аптека във Варна не мога да намеря Оземпик, нямало в склада, имало проблем с вноса.Вие срещате ли този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт