Мнения за Оземпик?

• 50 752
  • 580
  •   3
Отговори
# 225
  • София
Има си 0.5. Виж, 0.25 не успях да намеря.

# 226
  • Варна
И 0,5 и 1 не намерих в 4 аптеки.

# 227
  • София
Марешки изобщо не се интересуват да зареждат, спред бабите зад щанда Оземпик изобщо нямало в България. СоФарма имат с поръчка, а други неверижни просто си имат. Това е в  София. Като цяло, аптекарите на щандовете хич не се впрягат да поръчват, някакъв вЕлик мързел ги гони.

# 228
Още преди 3-4 седмици забелязах, че започва да изчезва от Ремедиум, което ме наведе на мисълта, че пак има проблем с вноса, и си купих няколко бройки от Софармаси. Там са друго ниво мафия, дори не бяха чували за дефицит. Даже аптекарката каза: "Преди малко ни докараха много бройки." Много Simple Smile,  все едно каси хляб им носят на хората.
Разбира се не се паникьосвайте и не се водете от моето "презапасяване". Това беше преди близо месец, все щеше да се чуе от повече хора ако е масов дефицит. По-скоро за едни аптеки има, за други не.
Между другото последните ми бяха съвсем "пресни" със срок на годност до 06.2027

# 229
Ами точно в софармаси снощи ,давам рецептата на нея и глюкофажа ,нямаха ,питах ги да проверят,не нямало . До сряда трябва да намеря от 1 мг ,че имам час за лекарката , да ми приложи първата доза и да ми обяснява. А това щях да ви питам, казва ми този 1 мг ,че ще го разделим да ми стигне за два месеца, правили ли сте такава схема?

# 230
  • Варна
Да,  в Софармаси точно и на мен ми отказаха вчера.Днес трябваше да сложа,а не мога да обкалям целия град все пак.

# 231
Нямаме проблем тези които сме по ЗК. Винаги във всяка аптека има. Предполагам на свободно е по - тудно .
За всеки случай имам един резерв, по истерията с Оземпик, който е зор заман...

# 232
  • Варна
Забелязвате ли промяна на вкуса на различни храни? Аз съм след втора доза Мунджаро и тази седмица забелязвам,че някой храни имат странен вкус, дори горчив или кисел, въобще не мога да ги ям.

# 233
Нямаме проблем тези които сме по ЗК. Винаги във всяка аптека има. Предполагам на свободно е по - тудно .

Оземпика липсва в аптечната мрежа от началото на месеца...

# 234
  • София
Храните не са си променили вкуса, апетитът рязко намалява. Колкото и да е вкусно нещо, не ти се яде. И с бирата така…

# 235

Оземпика липсва в аптечната мрежа от началото на месеца...

точно на 5 взех оземпик без проблем. Силно се надявам да не липсва за следвашия месец

# 236
Здравейте,
Днес направих пурвата си доза от 0.25 мг. Вече имах леко гадене вечерта, но сега вдигнах кръвно 144.81 и имам сърцебиене и силна тревожност. Почти паник атака.
Преди много години се случи същото катонопитах да пия Глюкофаж. Някой с такива симптоми? Много се притесних.

# 237
точно на 5 взех оземпик без проблем. Силно се надявам да не липсва за следвашия месец

Дефицит има от повече от месец.
В Понеделник питах в Софармаси заради познат и там също ми казаха, че няма внос, а хората по ЗК също чакат.
А това, че винаги и във всяка аптека досега са го предлагали, въобще не е вярно, защото за повечето аптеки това е от лекарствата, което се доставя по заявка.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:31 от EzzG

# 238
Е, дано да има, че днес съм на контролен преглед и ми привършва писалката. Не знам дали има още една пълна доза в нея.

Четири месеца приемах. Свали 7 кг и нещо.
Чувствам се отлично.
Само да не беше все още високия инсулин, който ми излезе на вчерашните изследвания...

Как са вашите контролни изследвания? Инсулинът понижава ли се?
Аз очаквах да се понижи и дори свързвах с това намаления апетит.
Надявам се  да не ми увеличават дозата. На 0,5 съм.

Неразположения съм имала само, когато качвах дозата. Първите 1-2 седмици.

Здравейте,
Днес направих пурвата си доза от 0.25 мг. Вече имах леко гадене вечерта, но сега вдигнах кръвно 144.81 и имам сърцебиене и силна тревожност. Почти паник атака.
Преди много години се случи същото катонопитах да пия Глюкофаж. Някой с такива симптоми? Много се притесних.

Сърцебиене е описано като нежелана реакция, също и учестен пулс, но не и покачване на кръвното.
Как си предразположена към нови лекарства? Аз имам нещо като фобия и се страхувам от всякакви симптоми и нежелани реакции, когато започна ново лекарство.

# 239
Здравейте,

Сърцебиене е описано като нежелана реакция, също и учестен пулс, но не и покачване на кръвното.
Как си предразположена към нови лекарства? Аз имам нещо като фобия и се страхувам от всякакви симптоми и нежелани реакции, когато започна ново лекарство.
[/quote]

Ами, общо взето съм си хипоходричка и всеки нов симптом, който усетя ме хвърля в паника. Аз сърцебиене си имам по принцип, но снощи сякаш беше различно. Като се зачетох из чуждестранни форуми, на доста хора им влияе зле на тревожността.

Общи условия

Активация на акаунт