Мнения за Оземпик?

• 50 675
  • 580
  •   2
Отговори
# 240
Намаленият апетит не е от намален инсулин определено, просто лекарството имитира вещество което в тялото ти е сигнал за ситост след нахранване, ти реално се чувстваш все едно си яла вече, поне в този смисъл. Иначе глутидите даже спомагат за повече инсулин след хранене, заради което ги дават и на диабетиците, това най-опростено казано разбира се.
Сваляне на базовия инсулин на тях става като се свали и задържи съществено тегло и/или като спомогнат да не се яде често и съответно да не се повишава често. Не е директно от медикамента.

# 241
  • София
Намаленият апетит не е от намален инсулин определено, просто лекарството имитира вещество което в тялото ти е сигнал за ситост след нахранване, ти реално се чувстваш все едно си яла вече, поне в този смисъл. Иначе глутидите даже спомагат за повече инсулин след хранене, заради което ги дават и на диабетиците, това най-опростено казано разбира се.
Сваляне на базовия инсулин на тях става като се свали и задържи съществено тегло и/или като спомогнат да не се яде често и съответно да не се повишава често. Не е директно от медикамента.

Точно така. При мен инсулинът се нормализира след свалянето на 40 кг (тотал минус 50). В началото кръвната ми захар беше 3,8, инсулин над 200. В момента на гладно КЗ ми е 4,5-4,8, инсулин около 5.Но аз имам да свалям още поне 10 ( от 133, в момента 83, цел 75 поне).  Спазвам ниско-калориен прием на храна - дневен прием около 1550 калории.

# 242
Здравейте. Някой дали знае къде в София има Оземпик от 1мг в наличност? В Марешки имаха но само по здравна каса. Благодаря предварително.

# 243
Моят инсулин на последните изследвания беше 24. Кръвната ми захар е 5,5.
Мен ме притесни, че когато започвах лечението, беше 20. Т.е. по-нисък. Кръвната ми захар беше 5,9.
Но докторът ми обясни, че се касае за моментно състояние, което се влияе примерно дали съм хапвала късно вечерта и т.н. Аз наистина хапнах късно вечерта, защото си чакам цикъла вече 10 дена и в този период е така.
Каза ми, че ако съм яла сладко вечерта, инсулинът ми може и да е 150. Flushed

Аз изобщо нямам да свалям толкова много килограми. Може би 10 ще са ми достатъчни. Свалила съм 7 до сега.

# 244
Е, инсулин и КЗ се изследват след 12 часа без храна, аз изобщо не бих отишла ако не съм го спазила това... То си е вярно че са моментни стойности но нали затова се поставя такова условие, да се елиминират колкото може от факторите.

# 245
  • София
Е, инсулин и КЗ се изследват след 12 часа без храна, аз изобщо не бих отишла ако не съм го спазила това... То си е вярно че са моментни стойности но нали затова се поставя такова условие, да се елиминират колкото може от факторите.
Точно така, аз не ям след 20.00 предишния ден!

# 246
Точно така, аз не ям след 20.00 предишния ден!
Всъщност, не е точно така. Много често се изследва random glucose. Трябва изрично да е посочено fasting glucose. Зависи за какво се изследва.

# 247
Едва ли да е имала предвид това, у нас масовото което се гледа като норма са на гладно сутрин, особено когато гледат и инсулина и не "търсят" и диабет дали има.

# 248
Хм, никога не са ми казвали, че чак 12 часа не трябва нищо да съм яла преди изследване на кръвна захар.
Аз дори, когато си изследвам, гледам да си ям нормално и да не се ограничавам изрично, за да си видя действителните показатели. Има хора, които преди кръвни изследвания, са едва ли не на пост и вода цял ден, но за мен изследванията няма да са достоверни така.

Някъде около 22ч. изядох 5-6 солети. Ядох и половин какаов мус от Лидл, който е с висок протеин пък без захар. Освен да лъжат, че няма захар в него.........
 Иначе и аз обикновено след вечеря не ям нищо, но както казах - в очакване на цикъл съм и от време на време нещо ми се яде.
Кръв дадох в 8 сутринта.

Не знам, така ми каза докторът и аз смятам да му се доверя. Все пак ние не сме доктори.

# 249
  • София
На мен винаги ми казват да не ям нищо поне 12 часа преди кръвната проба. За захарта винаги ми казват да изследвам гликирания хемоглобин, не само кр. захар. А инсулинът скача и от заместителите на захар - стевии, захарини и т.н. Тялото реагира на усещането/сигналите, не само на самата захар в кръвта.

# 250
На мен винаги ми казват да не ям нищо поне 12 часа преди кръвната проба. За захарта винаги ми казват да изследвам гликирания хемоглобин, не само кр. захар. А инсулинът скача и от заместителите на захар - стевии, захарини и т.н. Тялото реагира на усещането/сигналите, не само на самата захар в кръвта.

Много правилно ти казват. Гликиран хемоглобин е желателно да се следи на 3 месеца, защото отразява кръвната захар в рамките на 3 месеца. Инсулин се мери предимно в България и в Латинска Америка, както и с научна цел. В Канада никой не мери инсулин. Съвсем други са критериите за диагностициране на предиабет и инсулинова резистентност. Лошо няма да се мери инсулин де, просто не винаги има смисъл.

# 251
  • Пловдив
Съвсем други са критериите за диагностициране на предиабет и инсулинова резистентност. Лошо няма да се мери инсулин де, просто не винаги има смисъл.
Моля те да споделиш какви са, не съм чувала за това. Имаме съмнения, че синът ми също е с ИР, а никак не ми се иска да прави глюкозно натоварване.

# 252
И аз искам да знам какви са другите критерии!

# 253
точно на 5 взех оземпик без проблем. Силно се надявам да не липсва за следвашия месец

Дефицит има от повече от месец.
В Понеделник питах в Софармаси заради познат и там също ми казаха, че няма внос, а хората по ЗК също чакат.
А това, че винаги и във всяка аптека досега са го предлагали, въобще не е вярно, защото за повечето аптеки това е от лекарствата, което се доставя по заявка.

За Търново няма проблем, днес ходих за други лекарства и питах - има наличен.
Ако някой е много закъсал мога да дам 1-2 писалки 1-ца

# 254
  • София
А 0.25 дали има?

Общи условия

Активация на акаунт