Мнения за Оземпик?

• 50 744
  • 580
  •   2
Отговори
# 255
И аз искам да знам какви са другите критерии!

Те не са “други”. Просто са комбинация от тест на фастинг глюкоза, гликиран хемоглобин и хиперлипидемия. Особено ако има и други прояви, като наднормено тегло, увеличена коремна обиколка.
Изследването на инсулин и ХОМА  са по-скъпи и не винаги има смисъл, след като по-евтини и леснодостъпни методи са достатъчни за диагнозата. Ако имате възможност и пари да изследвате инсулин няма лошо, но често здравните каси не разполагат с излишни средства.

# 256
Точно в тая тема най-вероятно нищо не е по здравна каса...
Тия изследвания поначало не ги покрива де, за инсулина говоря, нищо че лекар те е пратил. И Оземпик за недиабетик касата не го плаща, плащат си го пациентите у нас. Не съм запозната дали има някоя от допълнителните застраховки която би покрила такава терапия - дали с Оземпик, дали със Саксенда, чувам че има вече и Мунджаро у нас но не знам там последно как са нещата.
Права си за тия критерии които изброяваш, то всъщност от тях трябва да се почне преди изобщо да се стигне до говорене за ИР и до изследване на инсулин. Което предполагам и че е станало при нея, просто тя спомена инсулина защото това е изследвала скоро, а явно и преди, съответно сравнява двете стойности.
И друг път е ставало дума, останала си явно с впечатлението че всеки ей така от скука отива да го бодат и да му търсят излишен инсулин, понеже се обсъждат стойности. А то за да се стигне до там, обикновено е след нещата които ти спомена. Наднормено тегло и трудно сваляне, голям корем, некрасив липиден панел като минат на профилактични. Обикновено и висока пикочна киселина и още разни хубавини, ясни са ти даже повече отколкото на повечето от нас тук. И почват да се търсят вече причини, като установят и че "яж по-малко и мърдай по-много" не е хич достатъчно. А рядко получават нещо повече от този съвет. Или мъгляво споменаване че "трябва да минат на диета" и до там. И имай предвид че дори и това е често след като са си платили и за прегледите при ендокринолог, а не и тях по здравна каса.

# 257

Доколкото разбрах липсва 1мг. В Ремедиум има 0.25 и 0.5, като в сайта им може да се провери точно в кои техни аптеки са налични.

# 258
  • София
Мерси.

# 259
  • Варна
Наистина няма смисъл да се купува 0,25, наистина, излиза много скъпо.. Във Варна само веднъж намерих 0,5 и до там. Дори с питане не ми заредиха сега последния път, нямало в склада. В една аптека намерих по случайност 1 мг., вече се бях отчаяла, след запитвания по различни аптеки за каквито и да е милиграми.

# 260
Момичета как сте ? Тези от вас които са на Оземпик и на Мунджаро? Мен ми вдигнаха дозата на 1 на Оземпик за 2 месеца съм 5кг надолу … честно казано ми се струват доста малко … какво е мнението Ви . На НВХ хранене съм и кардио тренировки ..

# 261
  • София
При по-бързо смъкване ще имаш проблеми с жлъчката и още по-големи с кожата.

# 262
Бавно се сваля. И по-добре.

Аз оставам на 0,5.
За четири месеца съм свалила малко повече от 7 кг.

Лошото е, че на тази възраст вече имам проблеми с цикъла и други хормони. И от там напоследък апетита ми е отново по-висок, но ще се опитвам да го овладявам. Ето два месеца съм без цикъл и в очакване на такъв...

# 263
  • Варна
От 2 седмици взех да не усещам дозата си от 0,5. Няма го това усещане за пълен стомах, имам си и нормален апетит.За 2 месеца съм свалила само 2 кг. Не ми харесва това. Време за качване на дозата ли е според вас, въпреки, че енд предвиждаше да си остана до края на тази доза 0,5.

# 264
На мен ендокринологът ми каза, ако спра да усещам дозата си, да прескоча една седмица, за да рестартирам.

Но на тази етап, в очакване на цикъл, апетитът ми е по-завишен и не искам да я прескачам...

Не знам дали работи. Не съм го пробвала още.

# 265
При мен на 6та седмица на 0,5 чувството за пълен стомах изчезна и си бях откровено гладна.

# 266
  • Варна
И какво предприехте?

# 267
Не разбирам как 5 кг за 2 месеца може да бъде повод за оплакване - та това са 30 кг за година! Дори да имате много килограми за сваляне, това е много добро темпо. Нека не забравяме, че с тези лекарства килограмите се свалят безгрижно, и дори спазвайки хранителен режим и ограничавайки се, не може и дума да става за типичните трудности при диета - чувството за глад и постоянната мисъл как да го залъжеш.
Също имам проблеми с щитовидната жлеза и ИР,  и метформинът отдавна беше спрял да действа.
В момента съм на 0.5 и нямам желание да увеличавам дозата - запазвам си опцията за 1 мг за по-нататък. При мен също свалянето спря след първите три месеца, но на този етап се радвам и на задържане. Преди това нямаше никакъв прогрес, дори след продължителни строги ограничения и тежко ежедневно кардио, а доскоро дори задържането на килограмите звучеше като някаква неосъществима мечта.
Гледайте си живота и не се теглете всеки ден. Когато не мислиш всеки ден какво ще показва кантара, времето минава неусетно а след 6 или 12 месеца резултатите ще бъдат по-мотивиращи.

# 268
  • Варна
Аз съм 4-та седмица на Мунджаро. До тук са 5кг. Бавно се сваля,но пък е без тормоз,че си все гладен и не мисля постоянно за ядене. Аз съм на 0,25.,още един месец ще бъда на 0.25 ,пък после ще видим. Аз съм доволна. На моменти се чувствам без сили и доста уморено,но е от описаните реакции и най-вероятно от прекалено малко ядене за деня.

# 269
Аз съм от две пълни седмици на 0.25 Оземпик. Апетит почти никакъв, храня се много нисковъглехидратно, но килограми свалени нямам... Очаквах за 2 седмици поне едни 2-3 кг с този калориен дефицит. Малко е разочароващо, но ще трябва търпение. Явно дозата си действа, защото нямам апетит, просто трудно свалям.

Общи условия

Активация на акаунт