Мнения за Оземпик?

• 50 613
  • 580
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз съм от две пълни седмици на 0.25 Оземпик. Апетит почти никакъв, храня се много нисковъглехидратно, но килограми свалени нямам... Очаквах за 2 седмици поне едни 2-3 кг с този калориен дефицит. Малко е разочароващо, но ще трябва търпение. Явно дозата си действа, защото нямам апетит, просто трудно свалям.
От колко кг.тръгвате? Колко калории приемате на ден? Внимавайте с ресторантската храна, страшно много скрити мазнини има.

# 271
Ендокринолога ми вдигна дозата на 1.

# 272
От колко кг.тръгвате? Колко калории приемате на ден? Внимавайте с ресторантската храна, страшно много скрити мазнини има.
[/quote]

Тръгвам от 100 кг. Храня се от много време нисковъглехидратно, защото преди имах ИР и бях 115 кг. Основно консумирам яйца пиле и салати. Никакъв ориз, картофи, захар, не ходя и на ресторанти. И въпреки това не свалях и грам. Затова ендокринологът ми реши да опитаме с Оземпик, защото BMI ми е достатъчно високо.
 Иначе кръвните изследвания ми бяха толкова добре, че самия той каза, че не би предположил, че са на 100 кг жена...

# 273
Аз приемам, че 500гр. на седмица са ми ок.
Преди с диети и усилия не успявах и толкова.

Трябва да отбележа, че понякога нямам 500гр. свалени, но обикновено са толкова. Явно си зависи и от фазата на цикъла при мен. Преди цикъл се задържа вода, апетитът е по-силен, така или иначе.

# 274
Аз приемам, че 500гр. на седмица са ми ок.
Преди с диети и усилия не успявах и толкова.

Трябва да отбележа, че понякога нямам 500гр. свалени, но обикновено са толкова. Явно си зависи и от фазата на цикъла при мен. Преди цикъл се задържа вода, апетитът е по-силен, така или иначе.
Така е и при мен цикъла влияе ден два преди това съм с килограм нагоре😁🥴

# 275
  • София
Записвам се да ви следя, днес ми изписаха Оземпик, но в трите аптеки, които попитах не беше наличен.
Идеи от къде да го взема в София?

# 276
  • София
Remedium

# 277
Не всяка аптека държи в наличност освен ако нямат пациенти които редовно да го купуват от тях. Попитайте дали не биха ви заявили и доставили за вас съответната писалка, ако няма пак някакъв проблем с наличностите в складовете не биха ви отказали.

# 278
  • София
Оземпик, отказват да поръчват, нямало го на склад.

Намерих го, изписан ми е 1мг., но доколкото разбирам се започва с 0.25, въпроса ми е как да дозирам тази писалка, така че да е 0.25. Четох листовката, няма вариант за по-малко от 1мг.

# 279
Броят се 18 клика след пунктира за 0.25, съответно 36 клика за 0.5
Най-добре да се удари една черта на точната позиция за да не се брои всеки път.

# 280
  • София

Не го разбрах съвсем, но като тръгна да го слагам, най-вероятно ще се ориентирам, този уикенд сме на Спа и мисля да не си го развалям, ще го почна от края на другата седмица.

# 281
Здравейте,може ли да ми обясните при вас колко време е продължила терапията с оземпик.Какво се случва след спирането на препарата.Когато го приемате само намаля апетита ли?

# 282

Не го разбрах съвсем, но като тръгна да го слагам, най-вероятно ще се ориентирам, този уикенд сме на Спа и мисля да не си го развалям, ще го почна от края на другата седмица.
Като ще инжектираш вече, отваряш писалката и си дозираш чрез завъртане на двете части една спрямо друга, при въртенето се чува леко щракане - броиш тези щраквания - 18 пъти за твоята доза. Въртиш бавно де, то щрака през малко разстояние. Странно че не са ти обяснили при лекаря който ти го е предписал, най-нормалното нещо е да те инструктират там. Виж и някое видео, със сигурност ще има много, ако ти е по-лесно нагледно.

# 283
  • София
Мнооооого благодаря, така описано разбрах от раз Simple Smile
Ендокринложката, не обясни добре.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 03:03 от nad_tab

# 284
Добре де, не ти ли е написала начална доза, колко време да си на нея, някакви такива? Супер странно звучи това нещо цялото. Дори и да не е на рецептата, поне на амбулаторния лист няма ли нищо?

Общи условия

Активация на акаунт