Мнения за Оземпик?

• 50 611
  • 580
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Иглите са 32G 4 mm, по принцип са за писалки за инсулин.

Гледайте повече от 8 дози да не слагате, защото съставът в писалката се променя (прочетете постовете на Abadjieva80 в настоящата тема за по-детайлно обяснение как се случва изветряването).

# 301
  • Пловдив
Момичета, а намирате ли вече писалки от 1 мг?

# 302
Момичета, а намирате ли вече писалки от 1 мг?
Аз обикалях доста по аптеките в Плевен. Накрая намерих в аптека Феникс на центъра. Десет минути преди това в аптека от същата верига ми казаха, че е изчерпан. Това беше в понеделник - 07 април. В Сф също ми казаха, че е изчезнал, очаквали внос.

# 303
  • София
Намерих в Софарма, отворих картата с аптеки на сайта им и прозвънях околните аптеки, на 4тата имаха.
От седмица съм на Оземпик с доза 0.25мг. единствения страничен ефект е  покачването на кръвното налягане. Апетита е напълно овладян, ям когато и каквото искам. Засега 1,5кг. надолу. Много ми е за една седмица, но предполагам следващата ще е по-малко.

# 304
  • Пловдив
Благодаря! Явно трябва да съм по-упорита в търсенето. Обикновено каквото не намирам, във Фрамар някак намират начин, но сега и там нямат.

# 305
Намерих в Софарма, отворих картата с аптеки на сайта им и прозвънях околните аптеки, на 4тата имаха.
От седмица съм на Оземпик с доза 0.25мг. единствения страничен ефект е  покачването на кръвното налягане. Апетита е напълно овладян, ям когато и каквото искам. Засега 1,5кг. надолу. Много ми е за една седмица, но предполагам следващата ще е по-малко.
Аз го започнах преди два дни. Ще се радвам, ако споделяш как се повлияваш. Ако е удобно да споделиш за каква диагноза ти го изписаха и по каква схема. Аз се оказах с диабет 2-ри тип и терапията е глюкофаж XR по схема + Оземпик. Но както споменах съм съвсем в началото.

# 306
Благодаря! Явно трябва да съм по-упорита в търсенето. Обикновено каквото не намирам, във Фрамар някак намират начин, но сега и там нямат.
Фрамар просто продават по-скъпо от повечето останали, да не кажа всички. Съответно при тях последно свършва нещо което при другите се е изчерпало защото не са на никого първият избор къде да отидат Grinning А не че толкова те "намират" някакъв по-различен начин, той всичкият Оземпик в аптечната мрежа от едно и също място идва.

# 307
  • Варна
Нали бях писала, че не усещам дозата от 0,5 вече /бях месец и нещо на нея/.Обадих се на моята ендокриноложка, тя каза да вдигна на 1мг. Аз реших, че това е много рязко и сложих 0,75 като за плавен преход. Ами отново седмицата след това имах нула ефект потискане на апетит. Направо се чудя вече да продължавам ли втора седмица с тази доза и изобщо да продължавам ли с този медикамент??1 мг ми се струва доста висока доза при положение, ме нямам супер много излишни килограми дори и да подейства,а вече се съмнявам.

# 308
  • София
А защо трябва да я усещаш, лекарството не е ли да регулира разграждането на захарта или го пиеш само за отслабване.
Красина, изписаха ми го след обременяване с глюкоза и след 3г. Метфогама. Един месец 0.25 и след това 0.5. Ако няма странични ефекти, контролен преглед през май.
Аз също имам килограми за сваляне, но съм почти на 50 и гледам да е плавно.

# 309
Те дозите под 1мг не съм сигурна водят ли се терапевтични изобщо или са само за плавно въвеждане предвидени, за по-малко странични ефекти.
Отделен въпрос е че килограмите за сваляне не са много, доколко е оправдано да се предпише Оземпик и подобни за няколко кила. Нито е безобиден, нито пък финансовото изражение на това е за приказване, те и затова повечето хора го спират веднага щом свалят а не да се задържат за повече време.
За сериозно затлъстял човек сигурно има смисъл, макар че и там не трябва да е първото нещо което се предприема както споделят някои а по-скоро последното. Но като чуя някой как иска Оземпик за 5-7 кила и се чудя как се съгласяват да им го предпишат.

# 310
  • Варна
Ами,не, не са ми 5-7 кг за сваляне за съжаление. ИРР имам установена .

# 311
1 мг не е висока доза – в САЩ се прилага над 2 мг.
Единствената причина да има много хора, които приемат малки дози като 0.5 мг, е за да има възможност за увеличение, когато се стигне до момента на привикване. И аз вече стигнах до този момент и сигурно скоро ще трябва да мина на 1 мг. Но още от самото начало бях с нагласата, че не го приемам просто, за да сваля някакви килограми и да спра, а ще го пия дълго време - ако ще и с години - докато излезе нещо по-добро.
Аз също нямам много за сваляне, но нямам никакво намерение да търпя тия килограми и да си причинявам други увреждания, които биха били по-опасни от някакви хипотетични странични ефекти от лекарството. Дори и да не свалям - поне не качвам, както би станало без него. А най-важното е, че не мислиш за храна и ограничения, с което постоянно си тровиш психиката, ако си просто на диета.
Финансовото изражение не е аргумент, защото за храната, която НЕ изяждаш, често се плаща много повече.

По същество - ако малката доза вече не е ефективна, единствената алтернатива е покачване. Ако и това не помага, смяна на лекарството. Има хора, при които от самото начало няма ефект или той е незадоволителен.
Аз сега опитвам преди да увелича дозата, да вмъкна отново метформин,  от който от доста време не усещах ефект макар първата година да помагаше.

# 312
За тези, които използват Оземпик - сменяте ли мястото на поставянето всеки път и забелязали ли сте някаква разлика? Предстои ми 6-то поставяне и досега само в корема го слагам, но виждам , че доста хора споделят , че има разлика  къде се поставя. Някой твърдят, че в ръката апетита намалявал повече.. не знам къде е логиката. Та се чудя, дали изобщо да си правя експерименти.

# 313
  • София
Верно ли? И аз не виждам логиката. Аз все в корема го бия, сменям само от коя страна на пъпа (понякой път забравям коя беше и вероятно уцелвам същата, то белег от иглата няма).

# 314
Мда и аз редувам страните на корема.
Казват, ще в крака имало по-малко гадене, а в ръката по-малко апетит. Или ако лекарството намали действието си , да се смени мястото на инжектиране.

Общи условия

Активация на акаунт