Мнения за Оземпик?

• 50 478
  • 580
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз съм на години (58), и кожата ми няма младежкия тургур.

# 541
Аз съм почти на 54 и нямам как да ме обърка човек с 35, но мисля че са едни добри 53 и 3/4. Нямам бръчки освен съвсем леки около очите, но в последните седмици забелязвам едно леко увисване кожата като си мисля, че ако изчакам да сваля всичко после дълго ще поправям щети, ако въобще е възможно. Преди 4-5 години правих едно фото подмладяване, което добре ми се отрази, мисля за нещо в този дух. Но по-голямата ми грижа е корема, който започва да прилича на развлачено тесто, притеснявам се да не ми стигне до коленете. Преди съм правила с успех кавитация и с горе долу с успех криолиполиза. Мисля си пак за нещо такова, но се чудя дали комбинацията с оземпик, който пак го бия в корема няма да се получи някаква гадост. Нещо не разбирам къде трябва да си го бия в крака, два от трите пъти като си го бих там се почувствах зле и се чудя дали не съм улучила мускул.

# 542
Почвате да ходите на фитнес и няма да имате проблем с кожата.
В началото ходих 5 пъти седмично. Сега ходя по 3 пъти.

# 543
Здравейте! На първата доза от 0,25 мг Оземпик съм заради проблеми с ИР. Изпитвам изключителен дискомфорт в стомаха - подут е сякаш ще гръмне. Снощи се събудих от позив за повръщане, но не повърнах. Днес няма гадене, но подутия стомах си е пак тук. Яла съм 200 гр. кисело мляко и малко солети, а все едно съм преяла, така се чувствам. Вие как се справяте с подутия стомах, какво ще ме посъветвате?

# 544
  • София
Здравейте! На първата доза от 0,25 мг Оземпик съм заради проблеми с ИР. Изпитвам изключителен дискомфорт в стомаха - подут е сякаш ще гръмне. Снощи се събудих от позив за повръщане, но не повърнах. Днес няма гадене, но подутия стомах си е пак тук. Яла съм 200 гр. кисело мляко и малко солети, а все едно съм преяла, така се чувствам. Вие как се справяте с подутия стомах, какво ще ме посъветвате?
Май е строго индивидуално – при мен много помогна Иритаколин за подутия стомах. Беше още преди да започна с Оземпик, но откакто го открих, го приемам по едно хапче на гладно сутрин и нямам никакъв дискомфорт, дори след като започнах Оземпик.

# 545
Здравейте! От малко над 2 години съм с диабет тип 2, както и с много наднормени килограми. За 4 месеца с почти никакви въглехидрати свалих 12 кг., след което забременях. Върнах ги обратно по време на бременността, после пак свалих около 15. И всичко стопира. Кръвната ми захар е с добър контрол, гликирания ми хемоглобин е 5.9. Килограмите обаче си седят. Предишният ми ендокринолог не искаше да ми изпише Оземпик. Смених града, в който живея, затова смених и лекаря. Новият е съгласен, че подобен препарат ще ми е от полза. Каза ми обаче, че не може да се изписва Оземпик на нови пациенти. Мунджаро не ми е по джоба. Предложи ми таблетки, но каза, че няма да бъда одобрена от здравната каса, защото изследванията ми са прекалено добри. Не знам вярно ли е това и как изобщо подобни лекарства се изписват? Моя позната наскоро ми каза пък, че личният ѝ лекар е изписал Оземпик. Това също не знам дали е вярно. Как става изобщо изписването и защо като диабетик, макар и с добър контрол на захарта, изобщо не мога да се сдобия с рецепта?

# 546
По НЗОК може би наистина няма да стане, но за бяла рецепта ако лекаря прецени,че сте за подобно лечение защо не?

# 547
Здравейте! От малко над 2 години съм с диабет тип 2, както и с много наднормени килограми. За 4 месеца с почти никакви въглехидрати свалих 12 кг., след което забременях. Върнах ги обратно по време на бременността, после пак свалих около 15. И всичко стопира. Кръвната ми захар е с добър контрол, гликирания ми хемоглобин е 5.9. Килограмите обаче си седят. Предишният ми ендокринолог не искаше да ми изпише Оземпик. Смених града, в който живея, затова смених и лекаря. Новият е съгласен, че подобен препарат ще ми е от полза. Каза ми обаче, че не може да се изписва Оземпик на нови пациенти. Мунджаро не ми е по джоба. Предложи ми таблетки, но каза, че няма да бъда одобрена от здравната каса, защото изследванията ми са прекалено добри. Не знам вярно ли е това и как изобщо подобни лекарства се изписват? Моя позната наскоро ми каза пък, че личният ѝ лекар е изписал Оземпик. Това също не знам дали е вярно. Как става изобщо изписването и защо като диабетик, макар и с добър контрол на захарта, изобщо не мога да се сдобия с рецепта?

А Уегови или Мунджаро за обезитет не се ли покрива от здр каса? Обезитетът вече се смята за заболяване.

# 548
  • София
В България нищо не се покрива от каса.
Но на свободен пазар спокойно мигат да ти дадат рецепта.

# 549
  • София
В България нищо не се покрива от каса.
Но на свободен пазар спокойно мигат да ти дадат рецепта.
Не е така, не знам какви са стъпките и показателите, но при определена диагноза, различни от тази на питащата потребителка се покрива от Здравната каса.

Имам въпрос, къде сбърках, имам синка с размер на 2лв. на мястото където сложих Оземпик. Слагам си го от Април, не съм направила нищо по-различно.

# 550
  • София
Имах предвид за обезитет, не се изразих коректно. За диабет пускат Оземпик по каса.

# 551
Имам въпрос, къде сбърках, имам синка с размер на 2лв. на мястото където сложих Оземпик. Слагам си го от Април, не съм направила нищо по-различно.
Уцелила си някакъв повърхностен кръвоносен съд, затова е станало така, на мен ми се случва от време на време, уж и аз едно и също правя, ама на, нацелвам ги.

Аз се видях с моя доктор, продължаваме с терапията, дотук съм свалила вече 13кг, но не е достатъчно. Докторът ми каза, че понеже оземпикът не влияе директно върху нивото на инсулина, както метформина, не чакаме бързи резултати в изследванията, борим ги по обиколния път - със свалянето на килограмите да стигнем до нормализиране на инсулина.

Обезитетът може и да е признат за болест, ама ние тука не го признаваме, аз включително имах сума ти разправии със застрахователите, които отказаха да ми покрият изследванията, понеже били свързани с наднормено тегло.

# 552
Имах предвид за обезитет, не се изразих коректно. За диабет пускат Оземпик по каса.
Не не го отпускат за НОВИ пациенти.
Има вратичка но зависи от ендокринолога.

# 553
  • София
За нови пациенти за каква болест? За обезитет говорехме, не мисля, че касата изобщо поема нещо за това. Може и да бъркам.

# 554
За нови пациенти за каква болест? За обезитет говорехме, не мисля, че касата изобщо поема нещо за това. Може и да бъркам.
Няма смисъл да коментирам, Вие си знаете вашето.
Хубава вечер

Общи условия

Активация на акаунт