Мнения за Оземпик?

• 50 355
  • 580
  •   1
Отговори
# 525
Е, добре, де.
Аз казвам, че на мен е спряло да ми действа 0,5. Не казвам, че не действа. В началото имаше добър ефек и се усещаше.

Пък защо толкоз месеци съм на 0,5 и докторът ми не е казал да го вдига, аз не знам...
Аз не съм и сигурна за себе си дали бих искала да се кача на 1мг, дори и да ми предложат. Плаши ме мисълта да съм така зависима спецално за теглото си от лекарство. Доколкото чета, че и към 1мг има привикване...

# 526
Здравейте,заради ИР и наднормено тегло ми изписаха Рибелсус . Първите дни нямах проблем,но на шестия ден започнах да повръщам. На следващия ден също. Дали е нормално? Гади ми се постоянно...Ендото ми каза,че би трябвало организма да привикне и да изчезнат тези странични реакции. Какво мислите? Има ли някой с подобен случай като моя?

# 527
Еми при мен гаденето си го има най-редовно, не стигам до повръщане, но си е едно такова постоянно неразположение на стомаха. Понякога изчезва, после се появява...

Преди години ми бяха изписали Саксенда, и с нея беше същото.

На мен докторът ми каза да положа усилие, ако трябва да пия Деган, но да му дам шанс, защото иначе няма много опции, като Метформина ми е непоносим.
Но след първите няколко седмици положението се нормализира, пак се появява но е много по-слабо.

# 528
Току-що ми предписаха това лекарство за ИР.
Но като чета, че всички повръщат... май няма да се навия да го пробвам и ще помоля да ми измислят друго...

Кой лекар ви го изписа?

# 529
Не знам дали ще издържа няколко седмици. Днес не повръщам,но ми се гади от всичко.
Еми при мен гаденето си го има най-редовно, не стигам до повръщане, но си е едно такова постоянно неразположение на стомаха. Понякога изчезва, после се появява...

Преди години ми бяха изписали Саксенда, и с нея беше същото.

На мен докторът ми каза да положа усилие, ако трябва да пия Деган, но да му дам шанс, защото иначе няма много опции, като Метформина ми е непоносим.
Но след първите няколко седмици положението се нормализира, пак се появява но е много по-слабо.

# 530
От най-ниската дозировка ли го започваш? Притеснително звучи ако и на нея ти е толкова лошо, нали тепърва се очаква да я вдигаш и то в пъти нагоре...

# 531
От 3 мг е. Наистина е притеснително,явно нещо не ми понася и мисля да го спра. То ми е лошо от всичко и ми е супер отпаднало.
От най-ниската дозировка ли го започваш? Притеснително звучи ако и на нея ти е толкова лошо, нали тепърва се очаква да я вдигаш и то в пъти нагоре...

# 532
Остава и да не ти е отпаднало като все ти е зле и представям си какво и колко успяваш да ядеш. Обсъди го с лекаря си и решавайте нататък какво и що.

# 533
  • София
От 3 мг е. Наистина е притеснително,явно нещо не ми понася и мисля да го спра. То ми е лошо от всичко и ми е супер отпаднало.

Най-ниската доза е 0.25мг. 3мг, да не са милилитрите на писалката? Така като ви слушам дозата ви е дошла вповече.

По схема, трябваше да започна 1мг. от август, но толкова да нямам апетит от 0.5мг, че изобщо не смятам да я качвам, дано и ендокриноложката да е съгласна с мен при контролния преглед.

Сега ме гложди въпроса, как ще го спра... в начален етап на диабет съм, но като смъкна килограмите и спазвам диета, би трябвало да спра и лекарствата, права ли съм? Естествено всичко ще е с постоянни изследвания и наблюдение от лекар.

# 534
Аз съм на Рибелсус

Най-ниската доза е 0.25мг. 3мг, да не са милилитрите на писалката? Така като ви слушам дозата ви е дошла вповече.

По схема, трябваше да започна 1мг. от август, но толкова да нямам апетит от 0.5мг, че изобщо не смятам да я качвам, дано и ендокриноложката да е съгласна с мен при контролния преглед.

Сега ме гложди въпроса, как ще го спра... в начален етап на диабет съм, но като смъкна килограмите и спазвам диета, би трябвало да спра и лекарствата, права ли съм? Естествено всичко ще е с постоянни изследвания и наблюдение от лекар.

# 535
На таблетки са други милиграмите, 3мг е най-ниската доза, другите мисля че бяха 7мг и 14мг, това даже е дневна доза а не седмична както при инжекциите. Назначават ги пак прогресивно, както за Оземпик са 0.25мг, 0.5мг и 1.0мг. Иначе пак е семаглутид.

# 536
Скъпи колежки по Оземпик - до тук 8 килограма за 8 дози. Нещата вървят добре, но започва да ме гони леко притеснение за увисването на кожата. Може ли да споделите вие какво правите по въпроса?

# 537
  • София
Ами увисва си Sad Аз започнах да тренирам, но не знам дали нещо може да се оправи.
Но при всички положения предпочитам това да ми е проблема, пред килограмите Wink

# 538
  • София
Nova, на лицето лесно (хиалурон на стратегическите места). По тялото засега "пораженията" са пеликанските бицепси на ръцете и кожата около колената, странно, че намалената обиколка на ханша и талията не доведе до увисване на кожа там. Мисля като достигна заветните 70 (още 7 ми остават) тогава да правя щуротии като BodyTite. Правила съм FaceTite под брадичката преди 3 г. и доста леко го понесох, а имаше видим ефект. В клиника Re/Shape при д-р Денков.

# 539
Аз за 6м, откакто почнах с Метформин и после с Оземпик съм свалила 11кг, но за момента кожата ми е все още гладка и опъната, което всъщност не е много за хвалене Joy Че съм като във вица - то е все едно на танка да му падне регистрационния номер Joy
Аз и заради това нямам много ищях да стане бързо, сега с оземпика е около 3кг на месец, ок съм, полека, та да има време и кожата да се събира.

Общи условия

Активация на акаунт