Мнения за Оземпик?

• 50 393
  • 580
  •   1
Отговори
# 510
Изглежда че много хора имат притеснения за хладилния режим на такива препарати и дали се спазва, но не мисля че има аптека която да си позволява небрежност с това, а за доставчиците пък е съвсем немислимо. Оземпик дори не е скъпо лекарство, в сравнение с много други които са пак термолабилни, някои са с по 4 цифри цена на кутийката. Бързичко свикваш да спазваш всичко и да ги прибираш в хладилника на момента щом се подпишеш че си ги получил.
Неща друго ще да се е стекло при теб по неподходящ начин, дано само този път да е. А 1кг разлика... Че аз (и не само) редовно си имам колебания поне по толкова в рамките на деня, без да им търся причина и без да им се тръшкам. Вода е това, откъдето е дошла - там ще си и отиде пак.

# 511
Благодаря за отговорите момичета .Ще се наблюдавам и за мен е много странно за това и реших да споделя и да се допитам до мнението Ви .

Какво странно има? Привиква се към дозата и ефекта от лекарството изчезва.
При мен е така. Писах по-назад.

# 512
Благодаря за отговорите момичета .Ще се наблюдавам и за мен е много странно за това и реших да споделя и да се допитам до мнението Ви .

Какво странно има? Привиква се към дозата и ефекта от лекарството изчезва.
При мен е така. Писах по-назад.

Познавам организма си.Определено от днес за утре не мисля,че изведнъж привикнах към дозата за това ми стана странно..

п.п - всичко се нормализира ,временна задръжка на вода е било момичета.🍀🌹

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 21:28 от Бонбон911

# 513
Здравейте. Имам висок инсулин, кръвната ми захар е нормална. Ендокринолога ми изписа Оземпик половин доза от 0,25 мг. на седмица, т.е. една писалка за два месеца. Много се чудя дали да пробвам, дали първо ще има смисъл и дали няма да ми намали КЗ. Ще се радвам на съвет, какво да правя.

Кой е ендокринолога и къде преглежда?

# 514
С ИР съм.
За 1 година на Оземпик, свалих 49 килограма! Изчезна вълчият апетит изчезна всички.
За любопитните- нямам излишна кожа.
Отначало имах гадене като видех храна.
Включих и спорт 3 пъти седмично.
Спря да ми се яде сладко, хляб и въобще всякакви боклуци!
Кой ендокринолог ви го изписа?
Така че, Оземпик промени живота ми. Препоръчвам го на всички затлъстели.
И да трудно се намира, но не е невъзможно.

Относно страничните реакции основно първият месец, беше гаденето при мен.
Вече съм втора година на оземпик и нямам намерение да го спирам.

# 515
Моята лекарка ми е изписала 0.25мг доза за първите три месеца и ако ефектът с намаления апетит се запази, да не вдигам дозата и след това. От 92.3 кг на 11.11.2024, днес съм 88.7. Средно отслабвам с около кг на седмица. Една "писалка" съдържа официално 4 дози, реално 6 ( с ММ си поиграхме  да видим какво количество остава след като се бият 4те дози, които са написани на опаковката).

Нямам странични ефекти, ако изключим забавената перисталтика (от 3-5 дневно вече съм на 1-2). Количеството храна, което ми се дояжда, е не повече от половината на това, което изяждах преди.
...
Дишам по-чист въздух от обичайното, защото живея в полите на планината, отделно ⅓ от годината прекарвам до морето в място с население под 500 души. И знам съдържанието на храните, които ям.

Коя е лекарската, моля споделете?

# 516
Момичета,  бихте ли споделили лекарите, които са ви предписали оземпик?
С ир съм и какво ли още не ,но не попаднах на добър ендокринолог.

# 517
Цветелина Тотомирова ВМА. Колкото и да е странно преглежда само с направления. Аз също бях само с ИР, със сериозни килограми и на метформин от 15 години. При последните изследвания инсулина ми беше 15 на базата на 2000 глюокофаж на ден.

# 518
Цветелина Тотомирова ВМА. Колкото и да е странно преглежда само с направления. Аз също бях само с ИР, със сериозни килограми и на метформин от 15 години. При последните изследвания инсулина ми беше 15 на базата на 2000 глюокофаж на ден.
Сърдечно Ви благодаря!

# 519
Аз ходя при Лозанов в Токуда. Но не ми изписа Оземпик веднага, пробвахме първо с Метформин и когато не се получи, тогава минах на Оземпик.

utro77, по повод на разговора за това как се чувстваш с 0,5 споделям пресен опит - на преглед съм другата седмица и миналата установих, че ще имам една празна седмица без Оземпик, защото ми свърши лекарството. Реших да го разделя на две по 0,5, за да имам две седмици с по-ниска доза, отколкото една с никаква. Ами през тези две седмици апетитът ми си беше същия като преди и с огромно усилие на волята успявам да удържа да не изям света Grinning

Иначе аз си направих изследванията сред тримесечен прием - минимални разлики има. Към по-добро, но засега изглежда като да сме в началото на пътя, ще видим какво ще каже доктора другата седмица.

# 520
Аз ходя при Лозанов в Токуда. Но не ми изписа Оземпик веднага, пробвахме първо с Метформин и когато не се получи, тогава минах на Оземпик.

utro77, по повод на разговора за това как се чувстваш с 0,5 споделям пресен опит - на преглед съм другата седмица и миналата установих, че ще имам една празна седмица без Оземпик, защото ми свърши лекарството. Реших да го разделя на две по 0,5, за да имам две седмици с по-ниска доза, отколкото една с никаква. Ами през тези две седмици апетитът ми си беше същия като преди и с огромно усилие на волята успявам да удържа да не изям света Grinning

Иначе аз си направих изследванията сред тримесечен прием - минимални разлики има. Към по-добро, но засега изглежда като да сме в началото на пътя, ще видим какво ще каже доктора другата седмица.

Mosquita , не разбрах. По принцип си на повече от 0,5 и като си сложила 0,5 не ти действа???

Аз реших да спра Оземпика и да пробвам само с хранене да си коригирам нещата. Не виждам смисъл да се тровя с някакво вещество, след като няма никакъв ефект...............

# 521
Да, Утро, по принцип съм на 1мг. С тази доза се чувствам добре, нямам апетит, свалих 9кг за три месеца, вървят добре нещата.
Но докато стигна до доктора да ми изпише новата рецепта, за да не съм едната седмица с 1мг, а другата с 0мг, ги разделих на две по 0.5 и изобщо не ми действаше, чувствах си обичайния досаден глад.

# 522
  • София
Утро, ти не беше на Оземпик, доколкото си спомням? Изобщо не стигна цялата доза и докато половинката доза спря да ти действа, лекарят ти го спря, вместо да те качи на нормалната.
Повече за новочетящите го пиша това, да не се озадачават, че лекарството не действа.

# 523
Утро, ти не беше на Оземпик, доколкото си спомням? Изобщо не стигна цялата доза и докато половинката доза спря да ти действа, лекарят ти го спря, вместо да те качи на нормалната.
Повече за новочетящите го пиша това, да не се озадачават, че лекарството не действа.

Не си спомняш правилно.
Не ми го е спирал лекарят.
На Оземпик съм 0,5 до сега.
Докторът ми каза единствено да си правя някакви почивки от седмица, за да "рестартирам", ако спре да ми действа. За жалост тези почивки нямаха ефект.

# 524
Аз до колкото знам 0,25 и  0,5 изобщо не се водят ефективни дози ,а въвеждащи,дори и 1мг ако не се лъжа не е ефективна доза на семаглутит при отслабване ,при някои хора действат, а при други изобщо. Честно казано заключението ,че лекарството не действа би било удачно да се прави само ако при ефективна доза наистина не е действало. Аз на 0,5 на 6тата седмица усетих как спря да ми действа и тогава лекаря ми ,го вдигна на 1мг .

Общи условия

Активация на акаунт