Мнения за Оземпик?

• 50 439
  • 580
  •   3
Отговори
# 495
  • София
Странно, от както съм на Оземпик съм почти постоянно с разстройство, други странични ефекти не съм забелязала.
В първите месеци бях с почти пълна липса на апетит, бързо мина Mr. Green

# 496
  • София
С изключение на една цяла седмица запек (преди 3 седмици, след пътуване в чужбина), съм съвсем редовна, всеки ден. Задължително вкарвам зелена салата и боровинки в ежедневното меню (за фибри, за да ми е наред чревната флора и слузта по вътрешните стени на червата). При мен болки в корема има (с дни) след консумация на прясно мляко (купешко капучино на места, където нямат соево или бадемово).

За цистита: ешехерията коли преминава в пикочния мехур през стените на червата и стените на пикочния мехур. Колкото и антибиотици да пия, след време пак ще е там. При мен мисля, че е следствие от менопаузата, просто отложих проблема с 5 години, докато бях на ХЗТ (Фемостон конти).

# 497
Странно, от както съм на Оземпик съм почти постоянно с разстройство, други странични ефекти не съм забелязала.

Не е странно - това също го има описано в листовката като странична реакция.

# 498
А какво ще кажете да го опишем така:
- Нямам странични ефекти
- Много леки и пренебрежими странични ефекти
- В началото беше гадно, но сега е ок
- Гадно е ама търпя
- Не мога да тъпя, отказвам се...
Може и с малко по литературен изказ.
Може би трябва да сложим и ограничение поне след 2 или 3 месеца на оземпик да се попълва анкетата, т.е. аз като много нова за сега ще гледам:)

# 499
  • София
Е, не..."пренебрежими странични ефекти". С пренебрегване  в здравето се достига до плачевен резултат.

# 500
Мисла, че можем да задаваме въпроса само от гледна точка на личните усещания и как толерираме препарата. За мен поне пренебрежим симптом е, че се опитах да изпия един таратор в чаша, който беше към 400 мл. + една газирана вода, при което известно време ми се гадеше и имах доста силно желание да повърна. Не е нещо което бих решила да споделям с лекарката и ми е ясно, че сама си го докарах. Или номер две на 3-4 дни. Иначе мисля, че на всеки е ясно, че Оземпика не е ментови бонбонки.

# 501
Момичета случвало ли Ви се е да си купувате Оземпик от едно и също място и всичко да е ок, а когато промените мястото от където го купувате да Ви изчезне ефекта и да изпитвате глад. Много е странно,взех си нова писалка този път обаче от sopharmacy и три дни от убождането с нея съм си гладна и съм качила 1 кг . Не съм във фаза на овулация и мц, не съм си променяла работещата рутина. Има ли сред Вас други със сходни случаи ,възможно ли е да са ми продали менте според Вас или просто да е компроментиран препарата при транспортирането му и съхранението му в аптеката ?

# 502
Бонбон, на мен не ми се е случвало такова нещо, но имай предвид, че сега в периода на високите температури тялото често задържа вода. Един килограм няма как да качиш без да си увеличила храната, един килограм мазнина е над 7000калории, за три дни как ще ги качиш. Изчакай поне седмица, мери се пак. Виж, вече защо изпитваш глад не мога да си обясня.

# 503
  • София
Sopharma Group доколкото помня е един от разпространителите на Оземпик за България, точно от тях не трябва да се съмнявате, аз само от тях съм го купувала.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:37 от nad_tab

# 504
Такива препарати които са термолабилни се транспортират в охладител между хладилника в склада и аптеката, в аптеките също веднага ги прибират на студено, има си възприета практика за това и никой не би подмятал кутиите в жегата. Охладени са си през цялото време докато се отпуснат на пациента, нататък вече от него си зависи.
Никоя аптека няма интерес да компрометира скъпи лекарства или инсулини от неправилно съхранение ей така от небрежност. Повече бих се притеснявала за тези които не са в хладилник, че не навсякъде поддържат до 25 градуса в помещението лятно време, отколкото за хладилните.

# 505
За страничните ефекти - при мен на доза 0.5 получавам сърцебиене - пулса скача около 100. Гадене и стомашни проблеми имах само първите седмици, вече не. От февруари съм на оземпик, свалила съм 8кг от общо 15 излишни кг. С диабет тип 2 съм и оземпик държи захарта в норма, но при 0.5 получавам хипогликемии. Ендокринолога иска да го вдигнем в някакъв момент на 0.5мг, но ме е страх и си стоя на 0.25мг вече месеци наред. Свалям бавно, спазвам си режим и се движа достатъчно. Наистина не знам какво да правя, да пробвам ли пак да вдигна на 0.5мг, чудя се за Мунджаро, но е много скъпо...

# 506
  • София
За страничните ефекти - при мен на доза 0.5 получавам сърцебиене - пулса скача около 100. Гадене и стомашни проблеми имах само първите седмици, вече не. От февруари съм на оземпик, свалила съм 8кг от общо 15 излишни кг. С диабет тип 2 съм и оземпик държи захарта в норма, но при 0.5 получавам хипогликемии. Ендокринолога иска да го вдигнем в някакъв момент на 0.5мг, но ме е страх и си стоя на 0.25мг вече месеци наред. Свалям бавно, спазвам си режим и се движа достатъчно. Наистина не знам какво да правя, да пробвам ли пак да вдигна на 0.5мг, чудя се за Мунджаро, но е много скъпо...

Само ендокриолог, може да ви обясни причината на вдигане точно във вашият, конкретен случай. Тук рядко пишат лекари, а и да пишат няма как да знаят, какъв е вашият случай.
Тук във форума, ще чуете основно, щом на 0,25мг резултатите са ви в норма и сваляте килограми, стойте си на 0.25.

# 507
  • София
Моята лекарка е силен привърженик на ниските дози - колкото по-дълго има някакъв резултат на 0.25, толкова по-добре. Аз съм 9 месеца на Оземпик, от март си стоя на 0.5 мг и оттогава съм свалила много бавничко 4-5 кг. Общо свалени почти 16 кг от началото. Чувствам се отлично.

# 508
Шарки, то това е най-важното, да се чувстваш добре!
И може би има и значение какви килограми трябва да се свалят. При мен са много и подозирам, че докторът реши, че няма да си играе с ниски дози Grinning
Но на мен 1мг ми е ок, нямам проблеми с него, така че си действам. Другата седмица дойде време да си направя контролни изследвания и само се моля да има ефект и върху инсулина.

# 509
Благодаря за отговорите момичета .Ще се наблюдавам и за мен е много странно за това и реших да споделя и да се допитам до мнението Ви .

Общи условия

Активация на акаунт