Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 58

  • 67 117
  • 686
  •   2
Отговори
# 360
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 773
Две салатки към последните яйца от Великден

# 361
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 761
Зеленчукова супичка, нудли с пиле, и десерт от кисело мляко, плодове и мюзли




# 362
  • Мнения: 771
Грис халва по гръцки

Шакшука

Банички (полуфабрикат)

# 363
  • Варна
  • Мнения: 1 249
Кюфтенца по шведски


И салата

# 364
  • Мнения: 6 917
Паниран кашкавал в кори за баница

Памук кифли по рецепта от "Приказна кухня с Ани"

# 365
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 420
Този път за Великден бяхме на село, времето беше чудно и внучета и  Animal Dog2се наиграха на воля.
Масата под асмите:



Традиционните печено агнешко и дроб сарма без снимка.
От предния ден свинско месо:

И градските:

Пилешки кюфтенца по Мики, май едричко го режа месото...



Сандвичи със слайс за бургери/от Одрин/

И почисти шкафа - бишкоти, останали от не знам кога... Навих ги на руло - вид - няма, но пък вкус.. ммм. Мляко нямах и ги потопих в сок от компот от кайсии. Крема маскарпоне/малко беше/ + кисело мляко, плодовете вътре - "пияни вишни", тези прибрани във фризера от домашния ликьор.


Последна редакция: пт, 10 май 2024, 08:42 от mama iasi

# 366
  • In transit
  • Мнения: 12 021
Пепи,
Скрит текст:
има основно три вида рецепти за мариновани лимони, френските две - бърза и стандартна, третата е мароканската, която ти си приготвила, тя е с подправки и най-дълго мариноване. Давам ти рецепти за френските.

Мариновани лимони експрес

3 био лимона
60мл сок от лимон
45г фина морска сол
Нарежете всеки лимон на 8 резена или на едри кубчета. В купа смесете всички съставки. Прехвърлете в херметически затворен стъклен буркан. Покрийте и мариновайте за 24 часа на стайна температура, като разклащате съда няколко пъти, за да се разтвори солта, след което охладете.
Солените лимони се съхраняват 2 месеца в хладилник.

Мариновани лимони със сол
(за 1 буркан от 500мл)

2 био лимона
120мл сок от лимон
70г едра морска сол
120мл зехтин екстра върджин
Изчеткайте лимоните под вода, след което ги подсушете добре. Нарежете всеки лимон по дължина на 8 четвъртинки, след което ги смесете в купа с едрата морска сол и лимоновия сок, така че да се покрият добре. След това поставете тази смес в стъклен кухненски буркан от 500мл с неметална капачка.
Оставете солените резенчета лимон да се мариноват на стайна температура за 7 дни, като всеки ден разклащате буркана, за да се разпределят добре солта и сока. В последния ден добавете зехтин, след което съхранявайте в хладилника за 6 месеца. Изчакайте поне 2 дни преди да ядете лимоните, докато зехтина ги омекоти.
Преди да използвате лимоните, оставете буркана на стайна температура, така че зехтина да се върне към по-течна консистенция.
Съвет! Най-важното за успешно мариновани лимони е едрата морска сол да покрива напълно плодовете. Първата седмица в сол коренно преобразява лимона, а след това добавяне на зехтин го омекотява и определя крайния резултат.


Пържени филии по френски, с козуначени кифли и сметана в сместа. Истински разкош! Heart Eyes


Млечна салата с яйца и репички

# 367
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 543
Пълнозърнест хляб с магданозено песто
Десерт с чия,тахан и плодове

# 368
  • Мнения: 6 058
Бързи и лесни шоколадови пици

# 369
  • София
  • Мнения: 3 066
Пепчо,и аз правих такива лимони.На една вълна сме. Моите са тънко нарязани и вече са в хладилника.Мислех да ги предлагам към месата,но вкъщи не ги харесаха,а и според мен най-много вървят на рибата.Очквах нещо уау,но за мен са си просто кисели лимони.

# 370
  • Мнения: 542

Пилешко филе със сметана на тиган

Крекери със семена

# 371
  • Мнения: 9 151
Мерси, Мики, то докато се наканя да готвя с тях сигурно ще си изкарат месец.
Но Със сигурност ще пробвам бързата на кубчета.
Пицата ни от снощи, днес готвих, но утре ще споделям, на гости у дъщерята сме, черпи за за празника ни 😂

# 372
  • София
  • Мнения: 15 503




Последна редакция: сб, 11 май 2024, 16:42 от Тайна

# 373
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 543
Рибена чорба

# 374
  • Мнения: 2 943
Зел.крем супа 
Кекс печен в мултикукър

Общи условия

Активация на акаунт