Качествена дограма - 4

• 18 434
  • 379
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, предстои ми смяна на дограма на тухлено жилище. Изложението на апартамента е югоизток. Имам един прозороц с врата към тераса, която мислим да остъклим безпрофилно и още два прозореца в стаите. По прочетеното тук клоня към троен стъклопакет Ка/Бяло/Ка в стаите, но добра идея ли ще е да се сложи двоен стъклопакет  Ка/Бяло на прозореца към терасата след като ще е затворена? Благодаря предварително за отговорите!

# 241
Голямо четене изчетох на последните две теми, но имам конкретен въпрос на който не намерих отговор.
В процес сме на строеж на къща,  прозорците са големи спряли сме на алуминиева дограма, конкретни профили не сме избрали, защото все още не сме искали оферти от фирмите.
От форума разбрах, че е добре прозорците да се монтират на външен ръб на зида. Като гледам обаче как се строи в София и как се монтират прозорци на новите строежи виждам, че това не се прави почти от никой/виждала само на един нов блок/.
Дали някой може да ми препоръча фирми които няма да откажат такъв монтаж и да се насочим към тях за оферти.

# 242
  • Пловдив
Няма как някой да ви откаже монтаж на външен ръб .Изнесената дограма с планки е друго нещо .Монтажът на външен ръб е стандартен ,като прозорецът е наравно с външната тухла .Всяка фирма може да го извърши .
  Масово хората не са наясно с преимуществата на различните  видове монтаж в различните равнини на зидарията ,затова приемат за стандарт да е в средата на зида .

# 243
Здравейте, прочетох първите три теми и си водих записки. Бях до офис на уважавана фирма за дограма и при моя въпрос за К-бяло-К за троен стъклопакет, служителката се изсмя и каза "няма как да Ви сложа тази комбинация, противоречи на всякакви правила в сферата. К стъклото е ефективно само когато е сложено отвътре. " Много ми промотираше 4с стъкло, а на мен всичките ми прозорци са с източно изложение. Това така ли е и как намирате фирми, които се съгласяват да ви сложат к-бяло-к. Тук успях да я склоня да ми направи оферта за бяло-бяло-к

# 244
Здравейте, прочетох първите три теми и си водих записки. Бях до офис на уважавана фирма за дограма и при моя въпрос за К-бяло-К за троен стъклопакет, служителката се изсмя и каза "няма как да Ви сложа тази комбинация, противоречи на всякакви правила в сферата. К стъклото е ефективно само когато е сложено отвътре. " Много ми промотираше 4с стъкло, а на мен всичките ми прозорци са с източно изложение. Това така ли е и как намирате фирми, които се съгласяват да ви сложат к-бяло-к. Тук успях да я склоня да ми направи оферта за бяло-бяло-к
Тази служителка да отвори калкулатора на Сейт Гобен и да се образова. Какви стъкла на кои позиции може да се сложат и какви показатели дават. Ето и на Вас да си разиграете варианти ако искате. Назад в темите съм обяснила подробно кой показател какво означава.
https://calumen.com/login?returnUrl=dashboard

Рол пласт препоръчвам и Крисиян Нейко, вторите обаче вече взимат такса за оферта и повече се чака. На Рол Пласт не всички монтажници са добри. Иначе производството им е много добро. Всичко е машинно и няма изненади. Работят със стъкла на Сейт Гобен. Кристиян Нейко мисля още са с AGC стъкла.

# 245
Не съм ходила до офис на Ролпласт, слагат ли немска дограма?

# 246
Не съм ходила до офис на Ролпласт, слагат ли немска дограма?
Ропласт работят с Трокал, профилът е немски. 1:1 с Кьомерлинг е. При дограмите не е важен просто профилът, а цялата изработка и монтаж. Саламадър произведен безобразно, ще е по-лош от всеки добре изработен прозорец.
Монтажът също трябва да се направи като хората.

# 247

Рол пласт препоръчвам и Крисиян Нейко

Благодаря за препоръката, очарована съм от обслужването в Ролпласт.
Специално за комбинацията Ка-бяло-Ка въобще не й мигна окото на служителката, даже каза, че в системата им е заложена, защото се поръчва от хора с къщи.
Единствено не мога да реша кое да поръчам - профил Трокал 88 или 76. При 76 стъклопакета е 44мм, което е добре, а 88-цата май идва прекалено масивна и тежка. Някоя добра душа да ме посъветва.

# 248
Аз съм с Трокла 76 и ми е съвсем достатъчен. Но ако поръчваш от Ролпласт питай и за стъкла Планистар. При мен е "Планистар - бяло - нискоемисионно".

# 249
Имам и 76-ца и 88-ца и от двете съм доволна. 88-цата е по-подходяща за големи прозорци и високи врати в комбинация с 3 стъклопакет, предимно от нея си монтираме.

# 250
Аз съм с Трокла 76 и ми е съвсем достатъчен. Но ако поръчваш от Ролпласт питай и за стъкла Планистар. При мен е "Планистар - бяло - нискоемисионно".
Мисля си, че 88мм с 55мм стъклопакет е направен за четворния им стъклопакет и дефакто нямам нужда от 88мм за троен, но не разбирам много.

# 251
88-ца е за тройка 52 мм стъклопакет и големи крила, за да може да го носи Simple Smile .

# 252

Планистар Ка стъкло ли е или 4 сезона? Като чета характеристиките му - пази стаята от прегряване от слънчевите лъчи лятото ми звучи като 4с стъкло.

# 253
Здравейте.

Искам да поръчам дограма между стая и остъклен балкон. На коя фирма да се спра? Да си поръчам ли и обръщане на прозорци или не?  За София става въпрос.

# 254
  • Out of the Mix
Не знам за какво става дума, но ако балконът е "на винкел", по-добре го разкарайте и си сложете адекватна съвременна доограма.

Според мен обръщане/измазване е задължително отвътре и отвън.

Общи условия

Активация на акаунт