Качествена дограма - 4

• 15 539
  • 330
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, от много четене се обърках за видовете стъкла "4 сезона". Въпросът ми е дали всички затъмняват много или има и по-прозрачни? Имало уж и различни отенъци - зелен, кафяв и син, а има ли и без отенък? Ще се слага в троен пакет 4с/бяло/к, но ми се струва доста тъмен.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 08:22 от webs

# 46
Здравейте, от много четене се обърках за видовете стъкла "4 сезона". Въпросът ми е дали всички затъмняват много или има и по-прозрачни? Имало уж и различни отенъци - зелен, кафяв и син, а има ли и без отенък? Ще се слага в троен пакет 4с/бяло/к, но ми се струва доста тъмен.
Поискайте спецификация на стъклопакета. Там се вижда и колко светлина преминава, как изолира, колко слънчева топлина влиза!
Да, сравнено с бяло прозрачно стъкло от едно време затъмнява драстично за мен, спрямо Ка стъклата също. Сейт Гобен имат различни варианти на стъкла, искайте различни вариант и от Вашите дограмаджии. Ако не могат да се справят пише на Сейт Гобен (стъкла) за съдействие и препоръка за стъклопакет. Това им е специалността поне на тях.

# 47
Тъй като никой не ми отговори предния път, сега ще си повторя питането в съкратен вид.

Като цяло се спрях на тези два профила:
REHAU Synego 80
Trocal/KBE/Kömmerling 76MD

Koй от двата бихте предпочели и защо? И има ли нещо по-добро в този ценови клас? Или по-друг начин зададен въпроса- има ли профил с подобни качества, различен от тези горе, на по-ниска цена?

И обков Синегиа добър избор ли е?

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 14:34 от Todor_P

# 48
Rehau Synego 80 или Кьомерлинг 88 бих избрала. Стъклопакет 52 мм, с Ка стъкла. Siegenia съм ползвала секюрити обков и беше супер, писала съм назад в комбинация с дръжки Hoppe Secustick.

# 49
Но мен колебанието ми е точно между тези два профила, така или иначе. Но кой от тях е по-добър?

# 50
Но мен колебанието ми е точно между тези два профила, така или иначе. Но кой от тях е по-добър?
Ако са различни фирми изберете според изпълнението и монтажа.

# 51
  • София
Търся мнение за НИКА БГ ЕООД  И КРИСТИЯН НЕЙКО 
Може ли да ми предложите и други фирми за PVC дограма

# 52
Катина 2000, обаче май само алуминиева работят ...

# 53
  Здравейте. Става дума за прозорец на първи етаж, източно изложение. Колебаем се между 2 оферти.
  Едната е на фирма Саав  - алуминиева дограма, Etem  E75 , цвят бял, E75 е отваряема система, монтажна ширина от 75 мм,  вид на механизмите ” Winkhaus ”.
  Друагата е на Саламандър-Койчеви - 6 камери,  4 сезона, обков Рото.
  Какво бихте избрали?

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 19:42 от Хапка

# 54
Днес ми се спукаха двeте малки стъкла отдолу на прозореца с троен стъклопакет. Мих стъклата отвън и отвътре, но не се спукаха при миенето, а малко след това. Първо едното, а после и другото. Най-външното стъкло се пукна. На съседите също едното е пукнато и се чудех как е станало. Е, разбрах малко по-късно.

Ето схема на самия прозорец:
Скрит текст:

Ето и спецификация на стъклопакета:
Скрит текст:
. Стаята е северна и не съм ги избирала стъклата - това е сложил строителят.

Ако някой има обяснение или предположение, моля да го сподели.

# 55
Днес ми се спукаха двeте малки стъкла отдолу на прозореца с троен стъклопакет. Мих стъклата отвън и отвътре, но не се спукаха при миенето, а малко след това. Първо едното, а после и другото. Най-външното стъкло се пукна. На съседите също едното е пукнато и се чудех как е станало. Е, разбрах малко по-късно.

Ако сте на различна надморска височина спрямо мястото, където е произведена дограмата (>400-500м н.в.) то преди монтажа стъклопакетите се пробиват, за да се изравни налягането и после се херметизират отново. Или се слагат допълнителни клапи, но не знам дали някой в България го прави. И сега когато времето е горещо, налягането вътре става голямо и избива.

# 56
  • Пловдив
Едва ли ще отгатнем точната причина,но ако стъклопакетът е монтиран 2021г . не мисля ,че налягането  е причината .
По-скоро си мисля ,че е до монтаж(дистанционери на стъклопакета) ,линейни разширения ,улягане на сградата .Последното ми се струва най-вероятно ,при положение че се пукат долните стъкла и то не само при вас .
Троен стъклопакет е и затова изключвам температурна разлика вън и вътре .

Докога ще ги слагат тези 4S на север ....? Angry

# 57
Здравейте,
Предстои ми да слагам дограма, тип френски прозорци на 3 стаи, като дължината и големината им е доста голяма - 2.10 височина и широчина около 4 метра. Предлагат ми марките Саламандър, алупласт, и Века, като цената не е много различна. Въпросът ми е, коя от тези марки има най- добри отзиви? Подчертавам, че абсолютно нищо не разбирам, но пък желая да разбера какво е Вашето мнение и впечатления

# 58
  • София
Здравейте,
Предстои ми да слагам дограма, тип френски прозорци на 3 стаи, като дължината и големината им е доста голяма - 2.10 височина и широчина около 4 метра. Предлагат ми марките Саламандър, алупласт, и Века, като цената не е много различна. Въпросът ми е, коя от тези марки има най- добри отзиви? Подчертавам, че абсолютно нищо не разбирам, но пък желая да разбера какво е Вашето мнение и впечатления

С две ръце съм за Саламандър. Това е най-добрата даграма, коята сме слагали. Колкото и да е странно за повечето хора, но второ място за мен е Трокал на Ролпласт, за 15 години механизмите не са мръднали ( за разлика от прехвалените Шуко, за 12 години свекърва ми ги вика 3 пъти да регулират обкова, на родителите ми на 2-рата година дръжкта на балконската врата започна да заяжда).

# 59
  • Бургас
Здравейте, аз имам следния въпрос: След колко време е добре да се монтира дограмата според вас?Къщата е вече до покрив, следващата седмица слагат керемидите и улуците.Казаха ни, че един месец е достътъчен да изсъхне, защото е лято и е топло.

Общи условия

Активация на акаунт