Качествена дограма - 4

• 15 550
  • 330
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, аз имам следния въпрос: След колко време е добре да се монтира дограмата според вас?Къщата е вече до покрив, следващата седмица слагат керемидите и улуците.Казаха ни, че един месец е достътъчен да изсъхне, защото е лято и е топло.

Имайте предвид, че ще отнеме поне 1 месец до монтаж. Така, че смело поръчвайте.

# 61
Здравейте,
Предстои ми да слагам дограма, тип френски прозорци на 3 стаи, като дължината и големината им е доста голяма - 2.10 височина и широчина около 4 метра. Предлагат ми марките Саламандър, алупласт, и Века, като цената не е много различна. Въпросът ми е, коя от тези марки има най- добри отзиви? Подчертавам, че абсолютно нищо не разбирам, но пък желая да разбера какво е Вашето мнение и впечатления
Ще берете ядове с този голям размер и пластмасовата дограма. Бих Ви посъветвал да инвестирате в алуминиева, ако не искате след няколко години да се занимавате с повторно регулиране.

# 62
  • София
Предлагат ми дограма Века с обков Сигения вместо Саламандър с обйов Рото.Някой ина ли Века и като качество може ли да се сравнянва със Саламандър

# 63
Как да разбера дали наистина 6камерна дограма са ми сложили? Колко см трябва да е дебела? Много рехава изглежда... Имаме една входна врата 4камерна - почти същата е.

# 64
Едва ли се познава по дебелината. То камерите се определят от едни вътрешни преградки в профила, които разделят кухините на по-малки такива.

# 65
Едва ли се познава по дебелината. То камерите се определят от едни вътрешни преградки в профила, които разделят кухините на по-малки такива.

И все пак и дебелината трябва да има значение донякъде - нали повечето камери добавят към размера стойност макар и малка?

# 66
Биха могли. Но май по-скоро една камера 5 мм се разделя вътрешно на 3 и 2 мм и става на две камери. Виж в нета, има чертежи, снимки, размери...

# 67
Здравейте! Налага се да остъклим тераса, но искаме крилата да се отварят така, че да се получава отворена тераса. Знам, че се прави с плъзгащ механизъм, но съсед каза,л на ММ, че се правело с механизъм хармоника. Съответно някой може ли да обясни какъв е този механизъм и сравнението с плъзгащия в чия полза ще е. Кой от двата е по-евтин. Разликата в цените на двата механизма голяма ли е? Предполагам и в двата случая дограмата е алуминиева или според механизма за отваряне може и да е пластмасова.

# 68
1 вариант - монтира се Фолксваген механизъм. Едната врата се плъзга зад другата, т.е. отворът за преминавене е 1/2 от площта на дограмата.

2 вариант- хармоника. Знам, че НЕ уплътнява добре и силно ми препоръчаха да да НЕ слагам. Ще Ви трябва една празна стена, към която да се събират крилата. Отворът остава около 90-95% след наслагването на вратите една пред друга.

3 вариант - дограма с крила с летящ делител.
 Ако имате място вратите да се отварят навътре, то този вариант излиза най-евтино и постигате 100% отваряемост. Моите са точно такива.

Всички варианти могат да се изпълнят с ПВЦ дограма.

# 69
Драго, благодаря много за подробните и нагледни обяснения!
Този начин на отваряне с вратите навътре предполага терасата да е празна, а се налага да ползваме част от нея като място за съхранение на някои по-обемни неща, които заемат много място вътре в стаята. От друга страна ще има кът със шезлонг, за да може детето ни, което е с увреждане да прекарва време на чист въздух, тъй като състоянието му не позволява разходки и го извеждаме от дома много рядко. Терасата е дълга около 3м и широка около 1.5м. и позволява да се използва и за двете цели.
Досега нямах представа, че има такъв тип отваряне на остъклена тераса - хармоника, но когато ми казаха, че с този механизъм отварянето на терасата е най-пълно, което е най-добро за приложението на терасата като кът за контакт с външната среда се оказах пред голяма дилема от една страна дали е вярно това, което ми казаха като предимство на този тип отваряне и от друга дали като цена ще е достъпно за нас.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 11:53 от Рори72

# 70
Този начин на отваряне с вратите навътре предполага терасата да е празна,

Отварянето е винаги навътре към стаята, как точно пречи на нещата складирани на терасата, нещо или се бъркате или не обяснихте правилно! Все едно си отваряте прозорците вкъщи, просто няма никакви греди по средата и т.н., от там и името на отварянето - летящ делител.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 19:53 от drago_2008

# 71
Терасата е около, може би дори над 3 метра дълга, съответно за да се отвори така че да има ефекта на отворената тераса с дължина на отвора поне 2м. тези крила, които ще се отворят навътре към терасата ще трябва да са широки около 1м, т.е. при отварянето навътре всяко крило ще извърши движение наподобявящо движението на пергел с радиус около 1м., което означава, че на 1м. навътре от терасата не може да се сложат високи неща, а това не отговаря на размерите на шкафа, който искам да изнеса там, за да го ползвам, както и на размерите на специалния стол, който ползваме по стълбите и искам да изнеса на терасата. За да има място за шезлонг със съответните размери шкафа и стола ще са подредени на едната къса стена на терасата, която е дълга около 1.5м. и точно отговаря на ширината на стола и шкафа подредени един до друг. За това за което смятам да ползвам терасата и пространството, с което ще разполагам след остъкляването отварящите се навътре врати/крила биха били проблем, затова трябва да изберем вариант с плъзгащ механизъм.

# 72
Не разбирам защо пак пишете, че крилата ще се отварят навътре към терасата?!
отвора поне 2м. тези крила, които ще се отворят навътре към терасата ще трябва да са широки около 1м, т.е. при отварянето навътре всяко крило....

Отварят се навътре към стаята. Все тая...
Врата 100 см на панти не се препоръчва въобще, остава ви плъзгане и имайте предвид, че при светъл отвор 200 см, няма да имате отвор 100 см, така че искайте точен чертеж щом се съобразявате с разполагане на мебели и т.н., за да не се окажете със светъл - 90 см.
Успех

П.П. иначе може да разделите витрината на 3 части като едната е статична, а другите 2 крила се отварят, тогава биха ви били необходими около 65 см пред тях. Може да поискате и такава оферта щом цената ви е важна Simple Smile .

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 18:33 от drago_2008

# 73
Драго, благодаря!
Аз не разбирам какво общо има стаята с терасата. Стаята си е с големи прозорци към терасата, които не се отварят, а се отваря само вратата, която има малко отваряемо прозорче.
Явно нещо не мога да ви разбера как точно се осъществява отварянето на остъклената тераса, когато е тип врата. Да, ще трябва да се направят чертежи когато вземат точните размери.

# 74
Моля дайте съвет за остъкляване на тераса юг-югозапад. Не е приобщавана към стаи.

Назад в темите четох преди време, че беше разисквано оптималното решение за стъклопакет за южна тераса. Търсих и не можах да намеря мненията..

Припомнете ми, ако обичате К стъкло или 4 сезона беше по-добре и в каква композиция?

Общи условия

Активация на акаунт