Мартенски бебчета 2024 - пролетни бебчета мама радват (тема 1)

• 46 961
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 590
Вчера се чудих ,дали да й сложим обеци след Нг ,но ме е страх,че ще си дърпа ушите. Вече има 6 зъба , да ви кажа предпочитам да има сополи,отколкото да ми пищи вечер ,че поне 2-3 пъти в седмицата се случва да плаче силно ,докато спи . Давате ли нещо за тези зъби? Аз давам пилули ,но като че ли са й слаби

# 1 591
Аз два пъти мазах с Мундисал, иначе ас дентокид пастичка, ако нещо има. Ние два отдолу израстват в моментс, избили са но още не са излезли на 100%.

Вчера ходих до офиса и всеки ме пита дали спя и дали малкия има зъби и дали лази 😵‍💫

# 1 592
И ние сме с 6. Grinning Давам Камилия и мажа с Дентокинд. Има дни е наистина нещо страшно и само гушене помага, но поне нощно време спи.
За обечки мислим вече след годинката.
А, да Ви попитам понеже скоро и това ни предстои мислите ли да купувате бурканчета за детската кухня?

# 1 593
За младост детската кухня мога да кандидатствам чак като навърши 9 месеца (чак януари), после има списък та до към есента може и да му дойде реда на малчо, та не бързам да взимам бурканчета.

Аз да ви питам за инхалатори за препоръка, да вземем, че не ми харесват тези сополи.

# 1 594
Ние пробвахме с детската кухня и я отказа категорично , за инхалатор преди 10 години проф. Мангъров ме накара да го изхвърля ,че малкия чак го бяха задръстили в нашата болница от инсталации. 3 месеца грухтя детето и се чудех какво да правя ,то беше АБ ,то урбазон,инхалации с вентолин и физ. разтвор.  От тогава махам сополи с натриев хлорид 5 пъти по 2мл в всяка ноздра и дърпам с прахосмукачка, до ден днешен съм благодарна на този човек, та моя съвет е първо се консултирай има ли възможност без инхалации и колко помага ,и колко вреди.

# 1 595
Зъби нашият още няма Rolling Eyes
Всичко му е в устата, най-обича чехлата ми. Купих му чехли, да си ги джвака - не, иска моята. Sweat Smile
Инхалатор за сополи, не съм ползвала, но виж физиологичния разтвор е консуматив. Имаше преди два месеца, кака му му ги донесе, вечер преди лягане дърпах с прахосмукачката, за да спи. Сутрин два пъти дърпах, че яко се задръстваше и през деня няколко пъти. Мина. Чакам следващите по Коледа Laughing нали ставали чудеса Grinning
И мен ме питат спя ли, да няма някакъв заговор?
Буркани имам от каката, стъклени, 450 мл, с пластмасова капачка, пълнеха ми ги доволно. Само десерт ми слагаха колкото е дажбата, но тя така и не ги ядеше тез кремчета. Опитвала съм ги, не са нещо уау.
Мога да го запиша като навърши 11 месеца и ако съм въвела мляко и белтък. Към момента моят фасул, ориз, грах кюфтета, са му по-вкусни от бурканчетата.
За да не хвърлям, аз съм много стиснат и пресметлив човек, кремсупа от тиква и обръщам вътре едно от бурканчетата, които не яде. В бурканчето ризото с риба: две супени лъжици от чорбата на манджата за деня. Ще го изхраня с гимнастики и еквилибристики в кухнята JoySunglassesLaughing

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 10:30 от Baraka

# 1 596
Въведох белтък вчера, просто направих баница и така малки парченца и взе ,че доста си хапна. Тези дни ще въведа и ядките, във вид на тахани . Иначе ние сме доста проблемни с храната Grinning , взе да си търси адаптираното мляко пак и сега се мъча пак с пюрета по цял ден

# 1 597
Въведох белтък вчера, просто направих баница и така малки парченца и взе ,че доста си хапна. Тези дни ще въведа и ядките, във вид на тахани . Иначе ние сме доста проблемни с храната Grinning , взе да си търси адаптираното мляко пак и сега се мъча пак с пюрета по цял ден
И ние нещо от седмица отказваме пюрета които, харесваше преди.
Днес бяхме на консултация 9200 и 68 см каза че е доста добре.Забравих да питам за фонтанелата, дали е нормално нагледно да пулсира още не е твърдо.

# 1 598
Нормално е.
Нашата е започнала да се затваря.

# 1 599
Зъби нашият още няма Rolling Eyes
Всичко му е в устата, най-обича чехлата ми. Купих му чехли, да си ги джвака - не, иска моята. Sweat Smile
Инхалатор за сополи, не съм ползвала, но виж физиологичния разтвор е консуматив. Имаше преди два месеца, кака му му ги донесе, вечер преди лягане дърпах с прахосмукачката, за да спи. Сутрин два пъти дърпах, че яко се задръстваше и през деня няколко пъти. Мина. Чакам следващите по Коледа Laughing нали ставали чудеса Grinning
И мен ме питат спя ли, да няма някакъв заговор?
Буркани имам от каката, стъклени, 450 мл, с пластмасова капачка, пълнеха ми ги доволно. Само десерт ми слагаха колкото е дажбата, но тя така и не ги ядеше тез кремчета. Опитвала съм ги, не са нещо уау.
Мога да го запиша като навърши 11 месеца и ако съм въвела мляко и белтък. Към момента моят фасул, ориз, грах кюфтета, са му по-вкусни от бурканчетата.
За да не хвърлям, аз съм много стиснат и пресметлив човек, кремсупа от тиква и обръщам вътре едно от бурканчетата, които не яде. В бурканчето ризото с риба: две супени лъжици от чорбата на манджата за деня. Ще го изхраня с гимнастики и елвилибристики в кухнята JoySunglassesLaughing

Ти въобще не си стисната .... аз ги готвя на баща й 🤣🤣🤣, ама как да хвърлиш 4 лева в коша. А кашата и кремчетата така си ги яде нашия татко ,свикна им 😀😀.

# 1 600
Вие запознати ли сте със това дали имаме право на данъчно облекчение.

# 1 601
Вие запознати ли сте със това дали имаме право на данъчно облекчение.
Има отделна тема точно за това, ако имаш данъци който да са повече от облекчението което ползваш може ,ако не, бащата има същото право. За всеки случай виж темата, че аз не съм в майчинство и не знам точно,при нас мм ще се възползва.

# 1 602
Мамчета, какво ги правите тези бебчета по цял ден. Търся креативни идеи като изключвам разходки, кошари, проходилки и тн. Някоя ако е намерила неща по-интересно и различно ще съм благодарна да сподели! 😂

# 1 603
А по колко време ги разхождате и всеки ден ли ги разхождате. Как ги обличате че аз моята като я изведа е като ескимос. Боди екипче без чорапогащник и зимен гащеризон.

# 1 604
Ние всеки ден сме навън , обличам я ританки, боди с дълъг ръкав и зимен гащеризон. Седи около 20 минути и после вътре и така поне 3 пъти, в момента моята много се забавлява да кукуригаме и да броим пръсти , танцуваме на а рам зам зам ,храним гълъби ,гоним котката . От днес взех и елка и там да броим до 9 , да се похваля имаме и трети зъб ,отгоре е избил левия от двата предни .

Общи условия

Активация на акаунт