Мартенски бебчета 2024 - пролетни бебчета мама радват (тема 1)

• 46 948
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 1 620
Ох и ние сме с този проблем с двата средни пръста. Приспива се с тях, като се пробужда пак с тях се успокоява и като е гладна също това е сигналът. Колко пъти опитвам като вече е унесена да дам биба - директно се събужда и я изплюва с отвращение. Пробвах и онези играчки, в които си вкарват юмручетата - няма шанс и с тях, иска ли да се налапа пръстите няма какво да я спре.
Даже вече забелязвам, че ноктите на тези две пръстчета започват да се деформират, а идея си нямам как да я отуча. Ако нещо е проработило при вас дори и за кратко ще бъда много благодарна да споделите.

Ще видим до кога ще го и иска. Така или иначе прясно мляко няма много смисъл да пие скоро. То зъбите зависят и от ген, от какво яде (всичко пакетирано солети, зрънчо, сокове, сладко) си оказва влияние. Аз моя докато го отуча да спре да си смуче двата средни пръсти за да заспи сигурно ще е по-трудно от това да откажа млякото преди сън.

Дани украсихте ли вкъщи, малчовците как влияят на елхата. Ние имаме виенско светещо колело и е като зомбиран да го гледа 😵💫

# 1 621
Ами аз на мойта ѝ тикам биберона за да не смучи пръсти, одеала и каквото друго хване. Ама пък от биберона как ще я отуча не знам. Няма угодия Joy

Аз ще се въздържа от повечето украса понеже моята иска всичко да пипне, да дърпа, да сдъвче, като същевременно има голяма слабост към всичко лъскаво и предпочитам да си спестя допълнителни истерии от нейна страна. Ежедневните са ми предостатъчни за сега. Joy

# 1 622
Моя вчера само обикаля елхата, като котка първо си набелязва и като го оставиш сам да нападне 🤣

Ми моя го прави само да заспи, като се унася иначе си спи без тях, и съм му дала една кърпичка с мече да гушка и да дъвче нея. Но е трудна работа. И като му мия двата зъба и стиска с тях, опасни са.

# 1 623
Аз още не съм украсила нейната стая ( тоест нашата),но братята й са се постарали в апартамента има около 50 комплекта с лампички + 2 елхи ,та е нещо като площада🤣. Тя се радва на лампи ,та и в офиса сложихме няколко, вчера я водих за първи път в Кауфланд и да седи на количката и беше много възхитена, опита се да говори с всички, а като видеше салам чак се навеждаше да го вземе ,милата нали не я храним 🤣. Всеки непознат ме пита на колко години е , а един турчин като я видя и й каза ,,Машала" 🤣🤣🤣, беше възхитен от бузите й ,иначе само обикаля ,слага всичко в устата ,зъбите вече са четири , всеки ден иска да носи нещо ту часовник, ту верижка ,вече пръстен носи
Мама не иска да каже ,но тате постоянно,  в чудо сме се видяли с яденето нищо бебешко не яде освен АМ , преди си лежеше сега през деня е мираж освен ако не спи и то две дремки, но поне още ляга в 20 и става от 8 до 9 , като от 4 пъти смъкна на две хранения през нощта. На консултацията ни измериха 10.600 кг , 70 см , аз я меря 72 ама това да ми е проблема ,вие на 9 месеца нещо ново ще давате ли и какво?

# 1 624
Ами аз мисля да му давам агнешко, риба, кашкавал, дюля, мандарина, кестен, краставица и чушка и пюрета с малки парченца...и да оближе някое кюфте/пържола на Коледа. И ще мъча отново попарка, кус кус и мека юфка. И януари кисело мляко, бобовите и почваме да мъчим парчета да яде. Като цяло моя педиатър е по новия начин на захранването и сме по назад 🫣

Нашия от 6 месеца само си има конче с конче, малко е розово злато ама кой ще го гледа толкова отблизо 🤣 Киси не ти завиждам с тези кг на кръста, моя още няма 9 ама вече ми тежи не знам после как ще е. 😵‍💫 За ръста, всеки мисли че е на годинка вече и ме питат защо не ходи вече.

# 1 625
Всичко до сега съм дала, дори и тахани от различни ядки. Май само гъби не съм давала до сега,но не знам кога е удачно да ги дам. Иначе риба още от 6ия месец давам,цели яйца от скоро , сирена още от 6-7 месец . Като цяло гледах да давам през няколко дни нови неща, не че са й много вкусни Grinning и тя взе да си търси само АМ. Днес пак смятам да направя баница и да давам,колкото хапне по малко парченца. Като цяло гледам да я мина уж на цели храни,но явно ще я караме на пюрета,не иска да дъвче

# 1 626
Моята яде кисело мляко от края на 6ти месец.
За сега и тя отказва по едро смляно и го плюе. Иска всичко да е фино пасирано.
Боб и леща също е яла.
Каша и попара не ще и не ще. Ама от няколко дни реши че вече ще яде ябълка и круша

# 1 627
Ами аз мисля да му давам агнешко, риба, кашкавал, дюля, мандарина, кестен, краставица и чушка и пюрета с малки парченца...и да оближе някое кюфте/пържола на Коледа. И ще мъча отново попарка, кус кус и мека юфка. И януари кисело мляко, бобовите и почваме да мъчим парчета да яде. Като цяло моя педиатър е по новия начин на захранването и сме по назад 🫣

Нашия от 6 месеца само си има конче с конче, малко е розово злато ама кой ще го гледа толкова отблизо 🤣 Киси не ти завиждам с тези кг на кръста, моя още няма 9 ама вече ми тежи не знам после как ще е. 😵‍💫 За ръста, всеки мисли че е на годинка вече и ме питат защо не ходи вече.
Благодаря Деси и аз ще пробвам някой от тези неща който не съм дала, тоест кюфтета и пържоли яде 😁 и риба

# 1 628
Не е за разправяне какво чудо стана!
Днес и вчера - няма такъв ден!
Водя бебето да спи. Храня, сменям памперса, гушкам го да му пея и не! Нашият тръгва към другия край на леглото, за да си доиграе играта.
Официално е в регресия, щом става, за да си упражнява новото умение: хвърляне на кубчета в тъмното!

Скрит текст:

# 1 629
Joy
Твоят сладур късно е открил че може и да не спи когато ти си решила че трябва.
Аз моята я приспивам вързана в количката вече. Иначе не мога да я накарам за 2 минути да се спре.

# 1 630
Някои, ползвал ли е преграда за единично легло такъв тип 
Мисля да взема за долният етаж зада може да спи през деня. Защото се чудех за кошара но видях тези прегради.

# 1 631
Според мен не са ОК за пълзящо бебе. Не знам колко ще са стабилни, но ми изглеждат и твърде ниски. Като нищо ще се прескунди и изтопурка на земята.

# 1 632
Сега докато си играх със малката забелязах че има малко петно бяло/жълтеникаво на небцето. Търсих в нет но не намерих подобно.

# 1 633
Здравейте! 🙂 На колко дремки през деня сте? Синът ми спи по 2 пъти, но по час и 10-15 минути. От няколко вечери обаче се буди към 1 и няма заспиване до към 3-4. Чудя се вече регресия ли е или му е много съня.

# 1 634
Дани прави две една сутрин към 10 до 11:30-12, и една следобед около 2 до 15:00-15:30, ако не направи поне 3-4 часа дневен сън, иска и една кратка 30-40 минути около 5. После заспива в 20:00-20:30 и се буди към 8. Това е откакто пролази и започна да се изправя да стои прав, се уморява много. Аз знам, че не трябва да спи след 4 обаче той не го приема добре и през няколко дни прави и трета дрямка, но после си спи.

Здравейте! 🙂 На колко дремки през деня сте? Синът ми спи по 2 пъти, но по час и 10-15 минути. От няколко вечери обаче се буди към 1 и няма заспиване до към 3-4. Чудя се вече регресия ли е или му е много съня.

Общи условия

Активация на акаунт