Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 52 217
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Неприетите имате ли имейл? Да не са го променили тази година.
След първото класиране ВСИЧКИ получават мейл (приети и неприети). Не са го променили.

В нашата градина 18 дечица отидоха на жребий. 8 се класираха, 10 - не.

# 316
Къде ги виждате, при мен системата е крашнала Grinning Единствено мейлът си виждам, но аз така или иначе бях сигурна, че е вътре, защото от 17 места имаше 17 деца с равни на нейните точки. Въпреки това се радвам ест, но ми е любопитно. При нас се класираха само деца с по 16 т., евентуално 3 места от социалната да са отишли за деца с 15, обаче на този етап не ги достъпвам.

# 317
  • София
Танче, няма как да го приемат при обявен нулев прием. По-скоро после ще търсят друго място за детето, но при нулев прием е ясно, че приети деца няма да има

# 318
  • СОФИЯ
За 4 годшните попитах дали са съобразили разпоредбата на закона, че се отнася за деца които в годината навършват 4 г., може да са родени и на 31.12. И.д. директор Образование ми отговори, че работят с данни от ГРАО и некласираните 4 г. ще бъдат насочвани след първо текущо класиране, по възможност близо до настоящ адрес.
И при мен системата е тц в момента.

# 319
Танче, няма как да го приемат при обявен нулев прием. По-скоро после ще търсят друго място за детето, но при нулев прием е ясно, че приети деца няма да има
Аз единствено казвам ,че нали е задължително да тръгне на градина.
Защо не мислят първо да осигурят места за неговия набор а след това да правят задължително..
Малкия много иска да ходи на детска.
Обяснявам му ,че е хубаво там ,че има много деца ..Все пак знаем какво е във вкъщи.
Издивява .Мисли за бели отделно му е много скучно.
Днес е дъждовно и не можем да излезем на разходка и му е скучно..
Преди малко заспа трудно.
Във къща със двор сме но е много мокро и не може да изразходва енергия.
После до 23.00 часа не може да заспи..
Дано му намерят място близо до вкъщи за да мога пеша да си го вземам и така.
А пък сутринта тате ще го води със колата.

# 320
  • София
Сигурна съм, че ще му намерят място

# 321
Приети сме! Щях да падна като видях. Шансът беше около 50 %, но аз никога нямам късмет с такива неща. Детето ми явно има 🙂
Тъй като профилите още са заключени, може ли някой да даде информация само бележка от работодател ли беше нужна за записване по общ критерий? И какво точно трябва да кажа на работа? Благодаря!

# 322
Явно просто по-бавно идвар мейлите. За малкото ми дете дойде преди малко, за големия нямам още.

# 323
Удивително, но и дъщеря ми е приета при шанс според калкулатора 7%. Ще запиша детето и ще прежаля капарото за частната градина, защото има добри отзиви от учителките и градината ни е до блока, пък ако не й хареса, ще освободим мястото. А дори не следях класирането и случайно видях мейла, даже съм още леко в шок.

Кога ще ни кажат дати за родителски срещи?

# 324
И нашият е приет, направо не мога да повярвам, 30+ деца се борехме за 5 места Dizzy Face

# 325
Приети сме! Щях да падна като видях. Шансът беше около 50 %, но аз никога нямам късмет с такива неща. Детето ми явно има 🙂
Тъй като профилите още са заключени, може ли някой да даде информация само бележка от работодател ли беше нужна за записване по общ критерий? И какво точно трябва да кажа на работа? Благодаря!
И аз искам да знам,благодаря

# 326
А, тези от соц опашка, които остават незаети сега ли се прехвърлят в опашката по общ критерий?
При нас имаше по-малко деца, кандидатстващи по соц критерии от колкото имаше места.

# 327
Сега се прехвърляха, на това класиране.

# 328
Някой знае ли гд какъв % деца може да не бъдат записани, ако изобщо има такива?

Освен това четох, че местата от соп и хронични се освобождават за общото класиране по някое време, ако са свободни.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 15:00 от ala.bala

# 329
Обикновено на първо класиране се записват масово. Не може да се каже, но за второ на места изобщо не остават. В началото на текущите класирания СОП и ХЗ се освобождават частично по преценка, но остават места все пак през годината и за тях.

Общи условия

Активация на акаунт