Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 52 209
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте, пред дилема съм и искам да чуя малко външни мнения.
Дитето ми в момента посеща ясла в ДГ - нова, просторна, излизат винаги при възможност, но по-далече от вкъщи. Сега е приет в квартала, но ще е във филиал, съответно в блок и не мога да преценя какво да правя.(Дъщеря ми беше във филиал и не беше никак добре положението). Иначе имаме забележки към градината, в която е сега, но то едва ли и в другата всичко ще е идеално. Та не знам, вие какво бихте избрали.

# 331
Голямо удобство е градината да бъде в близост до дома, но ако условията ще бъдат в ущърб на детето или преместването ще му причини допълнителен стрес, вероятно няма да се съобразя с горното.
Това класиране е ебаси гредата. От 4 некласирани деца, моето е едно от тях. За преместване е, де, но все пак.

# 332
Системата е отключена вече.

# 333
С голямата ми го играх този филм, но тя беше трета група. Разплака се, искаше си при приятелчетата. Вече е в училище и с две от децата се виждат ежеседмично, изградиха си трайно приятелство, което аз смятам, че щях да съсипа с това си действие. Записах я в новата и не я отписах от старата, накрая я отписах от новата, сринах системата от въпроси да не би да остане детето без място Grinning

# 334
  • София
С голямата ми го играх този филм, но тя беше трета група. Разплака се, искаше си при приятелчетата. Вече е в училище и с две от децата се виждат ежеседмично, изградиха си трайно приятелство, което аз смятам, че щях да съсипа с това си действие. Записах я в новата и не я отписах от старата, накрая я отписах от новата, сринах системата от въпроси да не би да остане детето без място Grinning

Тоест останахте в старата ли, че малко се обърках? Grinning

# 335
Ясно е, че се записват масово, все пак се чудя дали ще има някой незаписан.
Ние имахме 80% шанс, втората година ще имаме 25%.

# 336
Сигурно ще има. Предполагам сега валят обичайните въпроси във Фейсбук "Ама дали да го запиша, той много малък?", "Каньидатствахме само заради компенсации, ама то взеха, че я приеха." и т.н.
Моят син за първа яслена беше класиран на второто класиране, когато имаше само 2 места.
Въпрос на късмет, сега с над 85% шанс за прием не стана. Еми...

# 337

Тоест останахте в старата ли, че малко се обърках? Grinning

Да. Аз тогава и ИСОДЗ обърках Grinning Докато да тръгне в първи клас все пишеше "предстои преместване" Grinning

# 338
  • Sofia
Кога ще ни кажат дати за родителски срещи?
На записването или чак септември самите учителки ще ви кажат.
При нас родителските срещи винаги са били септември.

# 339
Имам въпрос,с бащата на детето нямаме брак ,но е припознат.
Обаче според закона ,детето се води на адрес на майката,така би трябвало да е записан.
Обаче при кандидатстване ,кандидатствах ме с адреса на бащата,обаче сега дилемата ми е ,на документите които изтеглих за яслата от сайта,пише че е на постоянен адрес на бащата,явно аз така съм въвела ,оправих го,но от тук нататък какво следва ..
Дали няма пък да не го приемат,след подаване на документите?...
Тоест оправих го само в профила графа дете,но не и за класиране..

# 340
Нашата мома не е приета, бяхме шанс 50%, но явно няма тоз късмет.
При нас обаче е вариант, в който тя си посещава ясла, но се местим в друг квартал и от системата ми казаха, че трябва да кандидатства отново по общия ред (това отпада вече) или да намерим детенце, с което да я ротираме. Не вярвам, че ще намеря такова дете, което да го местят в настоящата (нашата) ДГ и да го отписват от тази в която искам да я запиша...
Та на въпроса, има ли някой, който е играл този филм и може ли да даде съвет за местене или да се приготвя следващите 5г. да обикалям  София на длъж и на шир и сутрин и вечер?

# 341
Обаче според закона ,детето се води на адрес на майката,така би трябвало да е записан.
Обаче при кандидатстване ,кандидатствах ме с адреса на бащата,обаче сега дилемата ми е ,на документите които изтеглих за яслата от сайта,пише че е на постоянен адрес на бащата,явно аз така съм въвела ,оправих го,но от тук нататък какво следва ..

Ако детето кандидатства за ясла или първа градинска се гледа адресът на един от родителите. Ако е за втора и нагоре група вече има значение къде е записано детето.

# 342
  • Sofia
Няма значение какво сте коригирали сега след отключването на системата.
Заявлението за записване и съответните критерии са на база това, което сте попълнили преди класирането. И директорките са получили именно тази информация и ще търсят доказателства на това, което сте въвели преди класирането.
Това, което сте променили сега, ще важи за следващото класиране, а не за това, което мина.

За ясла Ви трябва адрес на родител, не адрес на детето.
Според закона детето се записва на адреса на майката при раждането (освен ако не сте посочили друго). От там нататък детето се води там където го запишете.

# 343
Между другото за пръв път виждам толкова много свободни места след първо класиране за райони като Люлин. Обикновено има в Кремиковци, да, но в Люлин не бях виждала. Приети са деца с по 7 т., просто не е имало с по-малко и всички са класирани. Това за първа градинска. за 23 набор ясла също - цели 15 места останали без кандидати.

# 344
Няма значение какво сте коригирали сега след отключването на системата.
Заявлението за записване и съответните критерии са на база това, което сте попълнили преди класирането. И директорките са получили именно тази информация и ще търсят доказателства на това, което сте въвели преди класирането.
Това, което сте променили сега, ще важи за следващото класиране, а не за това, което мина.

За ясла Ви трябва адрес на родител, не адрес на детето.
Според закона детето се записва на адреса на майката при раждането (освен ако не сте посочили друго). От там нататък детето се води там където го запишете.
Благодаря ви оказа се,че просто излишно се напрягам всичко е както трябва и документите са изрядни,оправих наново настройките ,обадих се за справка в общината и от там ми дадоха информацията която ми беше нужна

Общи условия

Активация на акаунт