Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 51 003
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Записвате детето в срок и говорите с директора или учителите. При нас и за двете деца беше устна уговорка директно с учителите. Те си направиха нещо като график, за да знаят кой кога ще тръгне.
Просто трябва да си спазите 30-те дни иначе ви отписват и пускат мястото за ново класиране.

# 646
Здравейте!
Имахме късмета да ни приемат в детска градина. Сега имам следното питане. Аз служебна бележка от работодателя ще взема, но съм в момента болничен (бременност и раждане) а впоследствие и в отпуск по майчинство заради 2рото дете. Трябва ли ми нещо за доказване на тези обстоятелства?

Само служебната бележка би трябвало да е достатъчно. Просто да докажете критерия, че се водите на трудов договор, това е.

# 647
Здравейте,
Имаме едни познати, които искат да кандидатстват за компенсацията от държавата с наемане на физ лице, което отговаря на критериите. Въпросът е , че детето е родено през тази година. Съответно май не може да кандидатсва за ясла. Поне на моето дете не му позволяваше системата да кандидаства в годината, в която е родено... Същевременно един от критериите за компенсацията е да не е прието. От друга страна, в раздела за компенсациите пише, че може да се получава от 3 месечна възраст. Та, нещо не ми се връзват нещата. Как не може да кандидатсва, а същевременно уж може от 3месечна възраст, но пък има критерии да не е прието..

# 648
  • София
Здравейте момичета,
Нахлувам със следното питане: кандидатствахме със сменен набор и Дечко е приет в детска градина. Пише, че записването е до 5 ти септември на място. Ние сме на почивка до девети. Ще звънна в понеделник да попитам,но имате ли представа, дали ще се наложи спешно прибиране или бих могла да потвърдя дистанционно и да представя документи когато се приберем?
Tirex, и ние сме приети със сменен набор, но пътуваме днес и също ни няма по време на записването. Тъй като видях, че имаме шанс, предварително заявихме при работодател служебните бележки и направих копия на лични карти и акт за раждане. Може да ви запише роднина -баба или дядо, или друг човек с нотариално заверено пълномощно. Не можете да потвърдите дистанционно. Ако няма кой да ви занесе документите, се прибирайте по спешност. Ние също сме в готовност, ако пълномощникът има проблеми или се налагат още документи, да се приберем

# 649
Здравейте! Аз влизам с питане дали има надежда за класиране септември? Каква е моята история - мъжът ми получи предложение за работа в провинцията и решихме всички дружно да се преместим. Трябваше да започне от 2ри септември,  съответно кандидатствах за ясла за детето (набор 2023) и я приеха. Началото на август разбираме, че предложението отпада поради промени във фирмата и оставаме в София. Веднага се регистрирах за класиране в София, с 15 т, сме, огледах и видях градина с 5 места и 4 деца с по 15 т. Писах първо желание там и всичко беше окей до 1 час преди края в петък, когато децата станах 7 и моето отпадна в последствие ... Сега сме без ясла, в частните в района няма място, а девойката прави 2 години началото на януари и аз трябва да се върна на работа. Та ... гледам ги тия свободни места за деца СОП и се чудя тях дали ще ги пуснат към общото,  дали има деца, които няма да успеят да запишат до 5ти 16 часа и дали въобще има надежда за място в ясла, 1ва група?

# 650
Здравейте момичета,
Нахлувам със следното питане: кандидатствахме със сменен набор и Дечко е приет в детска градина. Пише, че записването е до 5 ти септември на място. Ние сме на почивка до девети. Ще звънна в понеделник да попитам,но имате ли представа, дали ще се наложи спешно прибиране или бих могла да потвърдя дистанционно и да представя документи когато се приберем?
Tirex, и ние сме приети със сменен набор, но пътуваме днес и също ни няма по време на записването. Тъй като видях, че имаме шанс, предварително заявихме при работодател служебните бележки и направих копия на лични карти и акт за раждане. Може да ви запише роднина -баба или дядо, или друг човек с нотариално заверено пълномощно. Не можете да потвърдите дистанционно. Ако няма кой да ви занесе документите, се прибирайте по спешност. Ние също сме в готовност, ако пълномощникът има проблеми или се налагат още документи, да се приберем

Благодаря ти!
Да, ще се връщаме...уви! Има кой, но не искам да рискувам. Доста кратък срок и в крайна сметка- искат неща, които има как да проверят, но това е положението. Бумаги да има.

# 651
И ние си отменихме почивката заради записването. Почивки ще има и друг път, но късмета да приемат детето, едва ли ще се повтори. Наистина е безумен срока за записване сега, на всички останали класирания е по две седмици, а сега 4 дни. Дано да ни станат готови документите.

# 652
Аз направих пълномощно и оставих препис от лична карта, нотариално заверени, в случай на прием на детето, докато отсъствам. Няма нужда да отпадат почивки, ако човек има някаква подготовка предварително.

Относно местата за ясла, няма как да знаем дали накое от приетите деца няма да се откаже сега, но иначе следващият шанс е след средата на ноември. Тогава изтича срокът за постъпване на новоприетите и току на някоя майка ѝ хрумва, че то дятиту сега срещу зима ще вземе да се разболява, а тя пък ще трябва да работи и е по-добре да си седи вкъщи.

# 653
Ще е интересно колко ще се откажат. Мои познати много успешно държат места по две години без да им мигне окото.
Както и да е, пак ще са малко, отделно ми се казва и за подкупите, които се плащат, така че ми стана ясно колко "голям" шанс е имало нашето дете в единсвеното класиране, в което имаше реална възможност.

# 654
Ще е интересно колко ще се откажат. Мои познати много успешно държат места по две години без да им мигне окото.
Както и да е, пак ще са малко, отделно ми се казва и за подкупите, които се плащат, така че ми стана ясно колко "голям" шанс е имало нашето дете в единсвеното класиране, в което имаше реална възможност.
Как става това? Ако детето не ходи, не го ли отписват?

# 655
Предполагам, че тече неспирен поток от медицински бележки. Стига да е записано като посещаващо, после може да се извиняват отсъствията. Майчинството обаче се прекъсва.

# 656
Здравейте мами.
Наближава времето на тръгване на детска градина.
Аз искам да ви попитам следното.
За София става въпрос.
От коя лаборатория сте доволни като пускате изследвания на децата.
Утре отивам да взема документите за градината и съответно да пуснем изследванията за градината.
Много благодаря.

# 657
Здравейте! Може ли някой да разкаже впечатления от детската градина в Горна баня? Старата. Синът ми ще бъде сега първа група.
Имам и друг въпрос, понеже таткото ходи на родителска среща и не е обърнал внимание на тази подробност: там има ли разсрочено започване на учебната година, или е задължително всички вкупом да се явят на 16 септември?

# 658
Здравейте,въпросът ми е малко по-различен.Някой има ли представа какви заплати взима непедагогически я персонал в дг? И колко пари им се полагат годишно за дрехи

# 659
  • София
Около и малко над минималната.
За дрехите - не знам.
2 съседки пенсионерки работят в ДГ. Постоянно се оплакват.

Общи условия

Активация на акаунт