Страсти - ясли и градини в София, кампания 2024/2025 - Тема 1

• 49 077
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
Мисля ,че ще са поне 2 учителки защото за сега децата ще са 41 .
За цветя до нас ще има много сергии за цветя и ще преценя но ще е нещо скромно .
Във Петък ще разбера от колко часа ще трябва да сме там.
Ще пътуваме със градския транспорт и се надявам поне във 8.30 часа да е за да успеем да стигнем на време.

# 676
Имам въпрос от любопитство само, на предишното класиране (05,09,) детенце е с 15т. и не е прието, сега същото дете става с 16т., какво се променя по профила за една седмица. Не е точка от ясла, защото кандидатства за яслена група. Възможно ли е да му се е родило братче/ сестриче за тази една седмица, което да е с по-малко от 2г. разлика и в този случай първото дете взима ли точките?

# 677
Възможно е, както е възможно и да се е родило трето дете в семейството.

# 678
За трето дете се дават 2т. не е една, а ако се е родило второ дете с по-малко от две години разлика, по-голямото как получава точка ако по-малко още не може да бъде регистрирано в системата?

# 679
В момента, в който бебето получи ЕГН може да бъде регистрирано в системата. Така че е напълно възможно такъв да е конкретният случай. Нищо нередно не виждам.

# 680
При нас родителската среща мина. Бутилки за вода не са позволени. Ще се купуват картонени чаши, от които ще пият. Разликата е, че ще ходят вече на тоалетна чиния, а не на гърнета в 1-ва група. Желателно е да са без памперс. Ако някой се напишква докато спи трябва да се носят протектори за легло. Не се носят играчки от вкъщи, за да не стават спорове между децата. Приемът е сутрин от 7ч до 8:30ч. В раничката трябва да има резервни дрехи, пантофи и пижама.
 Вероятно всяка градина си има свои правила, но това са основните, които споделям аз след родителската.

# 681
Танче, в повечето градини държат децата да са без памперс. Успех, просто се подготви, че може би няма да са ок.
Той е без памперс от 1 ви Април.
На веднъж махнах и дневния и нощния.
Просто казва като се е изакал .
Иначе той е със бельо не е със памперс..
Обяснявам му ,че е редно във банята но дали прави наинат и аз се чудя вече.
Не се притеснявайте!Ще се научи детето.А и в градината ще му помогнат. Успех и здраве ви желая!

# 682
Танче, в повечето градини държат децата да са без памперс. Успех, просто се подготви, че може би няма да са ок.
Не се притеснявайте!Ще се научи детето.А и в градината ще му помогнат. Успех и здраве ви желая!
Много благодаря Ани.
Дай боже всичко да е наред.
Всички деца да са живи и здрави .

# 683
Много благодаря Ани.
Дай боже всичко да е наред.
Всички деца да са живи и здрави .
Няма защо.Работя в частна детска градина, та съм наясно.😊

# 684
Търся отзиви за ДГ 67, първа група. И, ако имате информация за г-жа Арсова от същата градина.

# 685
  • София
През системата подадох заявление за искане за компенсация. Днес получих два имейла:
“Уважаеми родители,

Подаденото заявление за компенсация е одобрено. Може да подадете искане за плащане.”
и
“Уважаеми родители,

Искането за плащане за периода 1 юли - 31 август е одобрено.”
Нещо още трябва ли да правя или просто чакам превод по подадените данни.

# 686
  • София
Здравейте!
Синът ми е набор 2022, август направи 2 годинки. Вчера му беше първи ден  на ясла. Казва, че му харесва, днес отиде също с желание, но притесненията ми са други. Вчера, когато си го взех на обяд една от мед. сестри ми каза, че не можел да пие от чаша и затова му давали с лъжичка..обясних й, че може да пие от чаша, но с помощ от възрастен и, че все пак съм занесла и шише с неговото име, тъй като директорката е запозната, че сме в процес на самостоятелно пиене от чаша вкъщи и позволи първите дни да си пие от неговото шише, докато свикне с новата обстановка и междувременно ние го учим вкъщи да пие от чаша. Мед. сестра каза, че не знаела?!, че съм оставила шише, но щяла да провери.
Тази сутрин го оставям и пак засичам същата мед. сестра, като я помолих да му дават вода от неговото шише , докато свикне с чашите, защото вчера съм си го прибрала жаден и от яслата до вкъщи изпи половин литър вода.., при което жената ми заяви със злобен тон, че било забранено да си внася шише и дали мисля до 18 годишен на пие от шише със сламка. Меко казано се ядосах, защото не виждам как пиенето на вода от чаена лъжичка му помага към приучаване към чаша. А и колко течност може да изпие с чаената лъжичка..
Завършихме разговора с това, че на обяд щяла да ми върне шишето. Аз обаче смятам да говоря с директорката, това нормално ли е? Във вашите ясли така ли е било? Не може да се внесе шише ли? Нали уж трябва да съдействат за плавна адаптация и преминаване от домашните условия, в които е свикнало детето, към тези в яслата.
 Аз съм учител в детска градина и такава забрана никога не сме имали, децата си носят шишета надписани и ги използват когато излизаме на двора.

# 687
На малкия днес  му е  2 ри ден на градината.
Не ми харесва, че не иска да се храни.
Вчера ял само хляб на обяд..
Ще видя днес как ще е и ще го отпиша.
Срещнах една майка и от нея разбрах, че нейната дъщеря  била миналата година във групата със госпожите които са сега на моя син.
И изобщо не била доволна от тях.

# 688
Добре, де, дайте им възможност на тези деца да се адаптират. Защо след 2 дни ще ги отписвате? За мен е странно решение.

# 689
Моят син понякога и вкъщи яде само хляб, когато примерно му растат зъби или не одобри манджата 🙄

Общи условия

Активация на акаунт