Пролет, птички, сбъднати мечти, греят вече две черти ! ~бебеправене 603~

• 40 245
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 210
  • На изток от Ада
Прогестерона варива, Le Strange!
Аз  чакам МЦ утре . Та дано дойде на време. С инозитола беше ок на 28 дни. Ама го свърших и го спрях.

# 211
Аз съм очарована от Сенкова от миналата седмица. Обърна ни внимание и тази седмица в четвъртък ще проследим дали един доминантен фоликул е успял да се спука, и дали е настъпила овулация, която тя предположи, че ако всичко е наред, ще бъде днес или утре (на 22-23 ден от МЦ). Междувременно ми излезе цитонамазка и отново частта за цервикалния канал е IIIA група... Ще коментирам и с нея, но съм на нокти, честно казано.

# 212
  • Замък сред облаците
Пусни ЧПВ типизация, на едно момиче от кюретажната със сходен резултат това излезе.

# 213
Да, ще си пусна отново контрола за ЧПВ. Преди 2-3 години си бях правила курс от AHCC именно заради ЧПВ 39. Октомври-януари пак приемах AHCC, заради пак IIIА група цитонамазка, която пък тогава АГ предположи, че е или от ЧПВ или от потвърдената Уреаплазма. Изчистих ureaplasma, и тогава ми пуснаха течнобазирана ЦМ, която беше II група.
Пусни ЧПВ типизация, на едно момиче от кюретажната със сходен резултат това излезе.

# 214
Здравейте, момичета,

Следя ви по диагонал и мога да кажа честито на Аниго, ако още чете тук. Simple Smile На всички останали поздравления за напредъка и съжалявам за разочарованията.

Надявах се следващия път като ви пиша да ви ръся с прашец, но съдбата има друг план за мен.

Скрит текст:
Предстои ми да правя аборт по медицински причини. На ФМ днес се видя кухина в черепа и прогнозата не е добра. Много рядко се случвало това състояние и няма установена причина.
За сега съм се ориентирала към д-р Дойчиновски или д-р Кобаков за процедурата. Ще съм благодарна за препоръки и информация, ако някой е преминавал през това. Или насока към активна тема по този въпрос, тъй като не открих такава.
Благодаря!

Съжалявам за случилото се, аз преминах през същия кошмар миналия месец - 7.03. Предписаха ми терапия за три месеца с противозачатъчни и витамини.
Надявам се да си добре!

# 215
Момичета, дайте акъл... От дете винаги съм се потяла много (явно е генетично, защото и баща ми и брат ми са същите) ама мен в последно време това нещо ме притеснява особено като се стопли времето.... Висока съм 170 см, тежа 69 кг... Ходя на народни танци 2 пъти в седмицата......е, след второто хоро аз съм все едно с кофата са ме поливали, а останалите мацки капчица по челото си нямат....
Вече не знам какво да правя и ме подхваща пак параноята......

# 216
Здравейте, момичета. Започвам с поздравления за Le Strange - честито, лека и спокойна бременност и пухкав финал!
Ние спираме с опитите засега. Вчера бях на лекар и ми пусна профилактични изследвания, секрет ми взима, цито също. Резултати ще имам до няколко седмици , така че ме посъветва ,докато не излязат, да се пазим, въпреки че с просто око всичко му изглежда наред и като да съм здрава. Аз още нямам цикъл, та ми изписа лекарство за предизвикване, като след това ме праща на полови хормони. Иначе си каза и той,че е добре да си опитаме поне една година,ама пусто нетърпение...

Дописвам: Белийв,и аз много се потя. Слагам дезодорант и се мия по 2 пъти на ден, друго няма какво. Ако е много жега през деня,мога да си попия със салфетка лицето,но толкова. Правя максимума, повече от това не мога. Защо параноясваш, съмняваш се за нещо ли?

# 217
PumpkinPraline Всички  ми казват, че е от щитовидната и все си казвам, че явно ендокринолога ме лъже, че всичко е ок.... 🤣
Последно ТСХ ми беше 0,92, което е в норма ама май е ниско.....а ми казват - всичко е наред....

# 218
  • Замък сред облаците
Аз за щитовидната (при хашимото) знам обратното - силно намалено потене, даже е сигнал в доста ранното развитие на хашимото.

Но може да е ген. Мъжът ми е така, баща му, племенницата му. Те нямат проблеми с ЩЖ. Доста е неприятно, но е наследствено при някои хора.

# 219
Аз за щитовидната (при хашимото) знам обратното - силно намалено потене, даже е сигнал в доста ранното развитие на хашимото.

Но може да е ген. Мъжът ми е така, баща му, племенницата му. Те нямат проблеми с ЩЖ. Доста е неприятно, но е наследствено при някои хора.

Е, значи да се успокоя. Бях се притеснила да не е нещо наистина от ЩЖ с този нисък резултат на ТСХ и абсолютно никакво лечение на този етап (имам възел и кисти на ЩЖ) ....

# 220
И аз винаги съм го имала проблема с потенето, дори и зимата като ми е студено. Нямам проблеми с ЩЖ. Ползвам Gosh за неутрализиране на миризми и ролон, но е добре да се сменят марките, защото тялото привиква. Приемам го като нещо хубаво, че метаболизма ми работи добре и тялото ми се прочиства. Може да са пълни глупости, но аз така се справям с всичките си проблеми - като си измисля причина, че е за хубаво 😀

# 221
  • Замък сред облаците
Принципно щитовидната отговаря за терморегулацията, оттам и потенето. Но както може да е в посока намалено, може да е и в посока увеличено. При хипофункция просто по-често е намалено, но не е “правило”. Допълвам се, че да не остане някой с грешно впечатление от горния коментар.

Also, стига с това ТСХ. ФТ4 и фТ3 се гледат, за да видиш как работи щитовидната.

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 22:32 от АА

# 222
Момичета, идвам за малко здрав разум от вас.
Бях споделила, че в края на януари-началото на февруари ми закъсняваше и на 4ти ден закъснение отидох на преглед в Света София (частната), понеже моята гинеколожка нямаше как да ме приеме. Нищо съществено от прегледа - няма задържан фоликул, нито кисти, нищо. След 2 дни ми дойде, всичко точно.

На следващия месец същата работа - отново закъснение (даже не си направих труда с тест за бременност) - дойде на 37ми ден (откакто започнах Иногинол стана редовен на 32-33 дни). Отдадох тези закъснения на факта, че изкарах една опаковка Инофолик комби вместо Иногинол. Просто не виждах някаква причина за това закъснение два поредни месеца. Купих си Иногинол и продължих с него, очаквайки този месец, ако ми дойде, да е след 32-33 дни. Ако не, съответно да запиша час за преглед, за да се види какво се случва.

И, о, изненада - и този месец закъснение, но с допълнение от болки в яйчниците, бледо розово зацапване на 32-ри, 35-ти ден и днес, 39-ти ден. Три тотално отрицателни теста. Още миналата седмица записах час за гинеколог, но първи свободен беше на 22ри април. Чаках си чинно прегледа с идеята, че пак ще дойде на 37-ми ден, но след като уикенда нищо не се случи, а зацапването през ден продължи (2 пъти бледо кафяво, 2 пъти розово - съжалявам за подробностите), днес вече не издържах и звъннах в кабинета за преглед утре. И чакам аз да стане утре, превъртам теми, статии и каквото се сетя за информация. Имала съм киста преди 9 години, но без подобни закъснения, зацапвания и т.н. Болките тогава бяха тъпи и постоянни, а сега са непостоянни, странни, дори не знам как да ги опиша. Да добавя и болки в гърдите точно преди датата за цикъл, после спряха, уикенда пак се появиха и пак спряха. Е, такова чудо не ми се е случвало.

Идеи?

П.П. Имах нужда да излея всичко, през главата ми какво ли не мина.

# 223
  • На изток от Ада
Мушу , не знам. Но дали няма да е добре да пуснеш хормони?

# 224
Мушу , не знам. Но дали няма да е добре да пуснеш хормони?

Пуснах една камара изследвания през ноември, бях ги качвала и тук. В резюме - нисък витамин Д, AMH 10,6 при горна граница 10,39.
TSH, FT4 и всички други - в норма. Леко завишен HDL. От края на юли до края на януари съм по 2 пъти в месеца на преглед - чисти яйчници, нормална матка. Декември ходих на фоликулометрия - на 15ти ден имах 16мм фоликул. Цикъл на 32-33 дни. Исках поне няколко месеца да спра с постоянните прегледи. За този месец бяхме наумили само спермограма, уви, и аз ще трябва да посетя лекарския кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт