Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Аз използвах термоустойчив спрей черен мат, боядисах решетките на камината с него и станаха много добре. Не е скъп, нещо около 10-12 лв. Трябва да пръскате равномерно без задържане, дори да има не добре боядисани участъци, на следващата ръка се покриват. Става гладко и равномерно.

# 481
  • София
Почти приключих с шкафа в коридора, показвам какво съм сътворила дотук. Остава да монтирам закачалката, която боядисах в златисто (същия цвят като държачите за огледалото) и да регулирам пантите на лявата долна вратичка (снощи се мъчих сигурно половин час). Има нещо, което не ми допада, но не мога да разбера дали са дръжките или защото е недовършена. Отсреща вратата я боядисах в същото кафяво.
Преди

Скрит текст:

След

# 482
  • София
Много приятно се е получило.
Аз имам много подобен шкаф на село, но съм планирала да го направя зеленикав и с бяло както един ъглов шкаф, който бях пускала преди време.
Мисля че ви показвах плота за мивката. След като тръгнахме да я монтираме, се оказа, че основният отвор трябва да се разшири и още два за водата да се пробият, което доведе до пробиване, оттам повторно шлайфане и отново процеса с байц, три ръце масло и след това вакса.
Вече сме готови най - накрая.

Чамовото дюшеме, което половинката реди го минавах с масло от крафтсман, но не съм доволна. Ако стъпиш с прашна обувка остава сериозен отпечатък и макар да може да се махне си трябва доста търкане. Вкъщи сме с дъбов паркет и масло осмо и там не е така.
Затова и сега след две ръце на крафтсман маслото минавам отгоре и с една ръка Осмо. Хубавото е че разходът на Осмо е малък заради предните две ръце масло.

# 483
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Браво 4μΕ! Много хубаво е станало, но и на мен дръжките не ми се вписват в цялостната визия.

Честито Aila, безаварийно да си я ползвате мивката.

# 484
  • София
4μΕ Голяма промяна! Дръжките трябваше са си ги оставиш златисти/месингови - там каквито са закачалта и държачите...
Другото...не знам...това кафяво изобщо не е моя цвят, толкова, че бих предпочела да е чисто бяла. Което, може да е проблем на снимка, на екран и то изобщо да не е такова каквото го виждам. Но като цяло не ми е ок със сините плочки също...тях нямаше ли нещо да ги правиш. Така или иначе , за да го избереш, явно го харесваш и не е това проблема... та не знам какво не ти допада- може би ромбовете...те защо са...и защо поне не са кафяво ,а е останало от дървесното?Никъде другаде няма дървесно? Иначе ,тя е достатъчно завършена. малко ще се промени от закачалката , но не безкрайно...

Aila - Oт осмо на мен ми обясняваха, че не им били съвместими маслата с тези на крафтсман...аз така и така шкурих и почти не остана в дървото от неговото... но ти виждаш ли някаква несъвместимост? И как се спасяваш от миризмата на осмо....вече седмица ми мирише къщата....ще се гътна...а проветрявам.
Байцът на крафтсман ли е, много интересен цвят е станал...или поне така го виждам... Simple Smile като ментa:P

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:05 от Angel_Dust

# 485
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мисля, че точно това кафяво се връзва със синкавите плочки. Впрочем на снимките на мен освен синьо-сивото и леко ми зеленеят. Намирам комбинацията за подобна на някоя от тези цветови схеми.

Вероятно ще изглежда добре в завършен вид и с подходящи цветови акценти.

# 486
  • До сърцето...
4μΕ, личи си, че е пипнато, по-свежо е от преди, но на мен дизайна на новия шкаф не ми допада. Ромбовете на долните вратички са ми малко соц (едни вертикални летви щяха са много по-ненатоварващи и нямаше да се губят дръжките, щом искате орнаменти).
Мнения и вкусове много, важното е на вас да ви харесва Hands Plus1

# 487
  • София
Въпрос на вкус и възприятия, количество от всеки цят, цялостен характер и стил на интериора и тн...това че в някакви палитри има 2 цвята един до друг не ги прави винаги добра комбинация.
Като цяло много ми напомня на цяла дългогодишна серия пдч мебели крем/бежаво и череша... Иначе при мен плочките изобщо не зеленеят, бебешко небесно синьо изглеждат.

Иначе колкото повече я гледам снимката толкова повече мога да кажа, че тези ромбове са ми основен проблем, дръжки се сменят лесно... но тези ромбове - да бих боядисала целите врати в равен цвят, ако мн ме дразнят мн са ми скучни...след като е монтирана закачалката и са сменени дръжките, бих помислила за някакъв вид декорация - дали дървен фриз (в някой от трите цвята) или лайсни, дали някой шаблон с  красив орнамент за рисунък, фриз по средата например. Дали някакви линии  - в никой случай диагонални или равно рае...

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:50 от Angel_Dust

# 488
Аз бих направила шкафа едноцветен с месингови акценти /който и да е от двата цвята/.  Определено бих заличила ромбовете. Някак си ми стоят самоцелни и нарушават геометрията и силуета на самия шкаф. Отделно не виждам да са свързани с друга такава форма, а ако се сложи килим с ромбове на пода, те ще се бият с геометрията на плочките.

# 489
  • София
Да, сега като казахте, шкафът ми навява точно соц мебел. Иначе дръжките лесно ще ги сменя. Този път не вложих много желание и мерак и си личи. Стана малко като да отбия номера.
А кафявото е много приятен цвят - кафяво с нуга и на светло е чудесен.

В тази мрачна северна стая обаче ми бие на червеникаво и не ми харесва, сякаш на моменти дори розовее Rolling Eyes Иначе върху бялото минах с матов лак, а върху кафявото- не, все едно си знаех, че след известно време ще го пребоядисам пак.
Направих експеримент и боядисах няколко плочки в банята в бяло да видя как ще издържат и ако се получи, ще оправя и сините.

# 490
  • София
😳Този цвят на този шкаф няма нищо общо с твоите снимки, на които на мен ми стои керемидено кафяво, тип наистина "череша" почти...

# 491
И на моя екран кафявият цвят бие на "череша".
Не знам, може би да пробваш да смениш крушката с такава със студена светлина (ако е неутрална или топла в момента), може и оттенъкът да кафявото да изглежда по друг начин.
Това е най-евтиният вариант за проба-проба-1-2-3....Smirk

# 492
Не ми харесва портмантото. Трябва му нова промяна, направена с мерак. Simple Smile И нещо не си подхожда с пода.

# 493
  • София
О да, мандаринка👍пробвай задължително, аз така щях да пребоядисвам коридора на 2-ри етаж, заради топла лампа😅 изглеждаше като розови килоти.

# 494
  • София
Хм, топла е светлината и от двете лампи, да. Най- вероятно е от това, защото боядисах едно нещо на двора и цветът стои съвсем по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт