Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 775
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Зависи с какво е правено.
Ако е подобно, няма да е проблем.
Скоро си оправях плота, който бях пренапоила с масло, бая време ми трябваше да го изтържа, мазах с осмо въпреки че според тях двете не били съвместими, стана идеално. Байц съм махала, никакъв проблем не ми е било. Някои байцове масло не им пречи, лак върху неизчистено добре масло вече не знам... Може да има проблем.
Ама пробва се... Шкуриш, мацаш някъде където ще е скрито после, ако нещо фрапантно се обърка и гледаш какво става.
А всъщност аз не разбрах сам ли ще го прави или с фирма, а само пита тук принципно възможно ли е.

# 571
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз съм с такъв паркет в стаите и съм си наумила също да го посивя, но го планирам за реализиране след 3-4 години. Мисля след изцикляне да приложа този метод и после да запечатам с лак на Lobadur. С такъв лак майсторът ни направи паркета в хола след ремонта. Много приятен сатенен /водеше се полу-гланц/, почти невидим, вид има. Мия с моп или пускам робота с вода без проблем. Ще съобразя и тази бележка
И по този повод да кажа - ако оцветявате нещо с ръждива вода и черен чай, да знаете, че с времето много потъмнява. Само 1 слой слагайте. ...

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 11:35 от profi_1

# 572
Байц на вече обработвано дърво е рисковано, може да попие на петна и става грозно.
Колко перхидрол ще е необходим за стая 20кв.м...
Нямам идея, но поне няколко литра. Grinning
За мен това беше откритие, след като оплесках с байца, но повтарям, експеримента беше на малка "невидима" площ. Поне реших, че байца е капризно нещо и не е моето средство за оцветяване.

# 573
  • София
Aila, свалянето на стара боя си е голяма играчка, но си заслужава Simple Smile
Правила съм го с препарат и не препоръчвам. Става страшна плескавица.
По-бавно, но по-качествено и лесно става с пистолет с горещ въздух и шпакли.

# 574
Aila, аз свалих боята на вратата на банята с препарати, споменати от теб. Сигурно над 3 ръце автобоя беше. Мажа, изчаквам и стържа, така няколко пъти. След това с шлайф и едра шкурка. Това се получи:

Рамката на вратата не изшкурих много добре, защота вече нямах нерви и лака не хвана равномерно. Сега ще шкуря пак 😒

# 575
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Вратата изглежда много добре. Дребните дефекти сигурно си ги виждате отблизо. Успех в поправката. Hands Thumbsup

# 576
За фирма, която да свали лака на паркета и да изцикли и свърши всичко. Хола е 30 квадрата и си е много и поетапна работа, а и не искам да объркам нещата.

# 577
Фирма професионалисти ще се справят. Те познават и лаковете, имат достъп до всички видове и ще ви свършат работа.

# 578
Момичета , имам нужда от помощ. Вчера попаднах на темата и четах до късна нощ. Обаче  не успях да подредя в главата си точна концепция и план за действие. Казуса е следния:
Закупихме къща. Като бонус получихме и стари мебели .Някой масив , някой не.Има страхотни неща които не ми дава сърце да изхвърля .Влюбих се в една огромна трапезна маса която в разгънато положение побира 10 човека. Обаче се оказа , че тя е с фурнир който на места леко е надигнал и има драскотини.Много искам тези дефекти да коригирам и да си я оставим.Като обмислям и смяна на цвета. Давайте акъл и съвети , как точно да се случат нещата.Ако е масив е ясно шкурене и т.н. Но тук ми идва сложно. А съм твърдо решена да я спася.
Благодаря и се извинявам ,но не ми стана съвсем ясно с фурнир и дефекти как точно се работи.
Мисля че с кит

# 579
  • София
А да се махне стария фурнир и да се сложи нов? Или да се изравни и залепи нов отгоре?

# 580
А да се махне стария фурнир и да се сложи нов? Или да се изравни и залепи нов отгоре?
До колкото знам е много трудоемко в домашни условия .
Не го изключвам като опция.
Дали има фирми който биха ми обърнали внимание за подобни нещо?

# 581
  • София
Докато ползвах фейсбук имаше там някаква тема с майстори, реставриращи антики за пазара... Дали някой би се навил за часно лице и колко би те взел идея нямам.

# 582
Аз на една дама пращах координати, но трябва пак да ги видя, ще ти ги изпратя на лични. Тя после ми писа, че е много доволна - ще си поговорите, ще изпратиш снимки на първо време и ще се прецени какво може да се направи.   

# 583
Аз на една дама пращах координати, но трябва пак да ги видя, ще ти ги изпратя на лични. Тя после ми писа, че е много доволна - ще си поговорите, ще изпратиш снимки на първо време и ще се прецени какво може да се направи.   
Много ще съм благодарна 😊

# 584
  • София
А помня да, жената, която беше чистила със спирт.
Мен надигнатото ме притесни, с кит за дребни неща става, ако ще се пази.дървения вид, ако ще се боядисва може би и за по-големи. Фурнира все пак е тънък лист дърво, може да се зашкури, ама така и без снимка какви са точно пораженията, трудно се съветва и търси решение.

Общи условия

Активация на акаунт