Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 43 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Не само в банята и кухнята, но и в стаите, от много години ползвам латекс Краун пейнтс. Не мухлясват. Е, може и да мухлясат вероятно, ако половин година правиш сауна при къпане и НЕ проветряваш, и имаш студени стени, където да кондензира.

Принципно предлагат фабрични цветове, за кухня и баня не са много. Но знам и че в магазина предлагат и  тониране.

Сатен/полугланц са латексите за баня на тази марка. Не се заблуждавайте от малките опаковки - с една кутия от 2,5 л. боядисваш голяма кухня или 3-4 типични малки бани, в които се боядисва само таванът или евентуално само над плочки. Просто боята е много плътна и покрива чудесно.

# 556
  • В градината...
Вкъщи банята е с латекс и никога не е мухлясвала. В къща сме, но сме на парно и е топло навсякъде. Имаме и влагоуловител, голям.

# 557
Някой сменявал ли си е вратички на кухненски шкафове, да сподели опит...

# 558
  • София
Някой сменявал ли си е вратички на кухненски шкафове, да сподели опит...

Опит за?
Режат нови вратички по размер, пробиват се на необходимите места и се поставят, все едно да си свалиш вратичката и отново да я поставиш.

# 559
Здравейте, имам следното питане относно естествен буков паркет. Желанието на щерката е да се смени цвета, т.е. да стане сиво или някакъв вариант на бяло. Някой пробвал ли е такава лудост, защото другото което се мисли е да се реди върху него ламинат. Знам, че е ужасно, но не иска да и жълтее.

# 560
  • София
Чак лудост. Като всяко друго дърво му се сменя цвета
Букът розовее, не жълтее по принцип. Явно и сега е пооцветен или лака е пожълтял.

# 561
Има цветни байцове, с които може да смени цвета, но си трябват проби. И точна ръка Simple Smile. Байца попива бързо в дървото и може да стане неравномерно, ако не се работи с еднаква скорост. Вариант е и оцветен лак.

# 562
  • София
Аз преди вече доста години изветлих дъбовият паркет в детската стая с осмо. Стана много приятно. Изциклих, минах с байц или цветно масло вече не помня и накрая с финиш масло и всичко е наред.
Би трябвало да има и класически байц с какъвто цвят искаш и преди лакиране.
Някой ползвал ли е на Бохемит , предатор за сваляне на боя? Дали върши работа?
Стигнахме най-накрая до старите врати на село и тъй като не са гладки се виждам в чудо как да махна боята, после ще се чудя и как да загладя нещата преди да боядисам, но едно по едно да отмятам нещата е ок. С пистолет за топъл въздух става много бавно и трудно.

# 563
  • София
Байцове, лакове, масла.. 🤷‍♀️

# 564
Здравейте, имам следното питане относно естествен буков паркет. Желанието на щерката е да се смени цвета, т.е. да стане сиво или някакъв вариант на бяло. Някой пробвал ли е такава лудост, защото другото което се мисли е да се реди върху него ламинат. Знам, че е ужасно, но не иска да и жълтее.
Има цветни лакове, които могат да сменят цвета, но те не са издържливи на триене.
Правих проба на буков паркет с лазурен лак, но на много малка повърхност /няколко плочки/. Цвета го докарах, отгоре минах с паркетен лак, стои добре, но не знам на голяма повърхност как ще е и как ще се "държи" паркетния лак /той е безцветен/ в смисъл дали няма да се лющи или да се изтрие по лесно.
Байца влиза дълбоко в дървото и после е почти невъзможна корекция, това е съображението ми да не го ползвам.
И не на последно място, да се оцвети паркетен лак, това е само мисъл и идея, но не знам как може да стане.
Още нещо, бука се избелва много добре с перхидрол, дървесината става почти бяла, но след лакиране с паркетен лак след време придобива характерен жълтеникав цвят.

# 565
  • София
Не е чак толкова дълбокопроникващ, пада си със шлайфане.

# 566
Не е чак толкова дълбокопроникващ, пада си със шлайфане.
Пак зависи от дървесината. "Игнорирах" байца с перхидрола и тогава разбрах, че става бяла. Simple Smile

# 567
Байц на вече обработвано дърво е рисковано, може да попие на петна и става грозно.
Колко перхидрол ще е необходим за стая 20кв.м...

# 568
  • София
Как на обработено, шлайфа се до голо, каквото и да слагаш.

# 569
Колкото и да се цикли, при първоначалното обработване дървото е попило материала различно, не е хомогенно. От личен опит Sad

Общи условия

Активация на акаунт