Да преправим старите мебели с любов - тема 40

• 42 718
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Много благодаря за отговорите. Възглавниците са подвижни и събличащи се. Пера ги в пералнята. Корпуса исках да го освежа. Сега ще търся вашите препоръки. Хубав ден от мен.

# 646
Не се сърди човече, можеш ли да препоръчаш дърводелец, който може да направи напр. библиотечка с рафтчета от чамови плоскости?
Не съм  "Не се сърди човече" но  наскоро си поръчвах кухня от чам изцяло от Велинград, мога да ти дам контакти да ги питаш колко би излязла една библиотека.

Ето снимка на долният ред само монтиран, горният още не сме го закачили.

Тук е момента да се оплача, че уж има някакъв лек прозрачен бял байц, но не е каквото очаквах. Лично аз мразя цвета на чама и най-вероятно макар да е нова в даден момент ще боядисам вратичките. За съжаление в момента нямам време и затова и само им се дразня.
Иначе плота си го правим ние и е от плочки, ще преживея фугите, но  не прецених да адаптирам проекта за по-широк индукционен котлон и няма досатъчно дълбочина за него и затова стандартен плот или гранит както исках не става. Плочките са почти налепени , сиви са, гръбчето ще е бяло сигурно, когато е готова и с горен ред шкафчета ще пусна снимка.

Към кухнята поръчах и три вратички само, за самостоятелно сковано канапе от остатъци, но и там не е съвсем готово всичко, ще пусна и на него една снимка като се сетя да го снимам.
Моля споделете фирмата която е изработила вашите мебели. Поръчахме си от Евромебел една спалня, но имаше много дефекти, съответно изгубихме доста време да ги оправяме. Сега трябва за хола трябва да поръчаме доста неща, но не знаем към кого да се обърнем. Съпругът ми иска пак Евромебел, защото вече ги знаел какви са, другите фирми можели да бъдат и по-зле, обаче аз се не искам да повтарям.

# 647
Поръчайте от тази фирма. Естествена дървесина и много добри цени. Организират и доставките. Само може би ще трябва веднъж да отидете до магазина в града, за да си харесате дизайн.
https://www.tonix-bg.com/

А за кухни - Диалог са наистина добри. Малко скъпички, но пък чудесно качество.

# 648
То наистина въпрос на вкус. Показаният по-горе сайт на мен пък грам не ми харесва. Този стил "троянски" мебели е аболютно не мръднал във времето. Сякаш сме 1993-та.

# 649
Защо ме търсиш?, и аз така го видях, но вероятно се правят и мебели по поръчка с различен дизайн, та това би било ценност в такъв случай, ако работят и качествено. Въпросът е и с каква дървесина се работи - ако е чам, каквото и да ми изработят, не е моето.

# 650
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
На всеки от моделите им, в конкретното меню за модела, пише от какво са - бук, дъб, орех или MDF с естествен фурнир орех. Поне няколкото, които прецъках набързо са така.

# 651
На всеки от моделите им, в конкретното меню за модела, пише от какво са - бук, дъб, орех или MDF с естествен фурнир орех. Поне няколкото, които прецъках набързо са така.
Интересно, че от такава дървесина мога да се получат невероятни неща, а моделите изглеждат като правени през 90-те от чам. Само столовете си личат, че са от бук и някои от кухните визуално са добре, масите даже не разгледах.

# 652
По принцип горе-долу са им това моделите, но могат да изработят нещо специално за вас - ще напаснат височина, дължина, брой рафтове, къде вратичка, къде чекмедже, какви дръжки - за столовете можете да си изберете тапицерията. Аз си взех състарените - но това не е по вкуса на всеки - знам. 😁 Просто съотношение качество - цена са много добре. Аз съм привърженик на естествената дървесина. Но и аз не харесвам цвета на чама.

# 653
В този производител имат спешно нужда от още един проектант или дизайнер (не знам коя от двете думи е по-правилно да употребя). Да си задържат тази линия, която имат, но определено силно имат нужда и от друга.

За кухня не бих сложила естествена дървесина. Поема миризма, променя си и цвета във времето. Неслучайно не се правят от дърво кухните нито на средните нива, нито на големите реномирани производители.

Хората харесват естествени материали, ахкат, охкат, но не всеки си дава сметка колко са особени, колко повече поддръжка изискват.
Ние един под имаме естествен та съзнавам колко им е лесно на хората с ламинатчетата. Подът ако е от по-мека дървесина се драска, получават се вдлъбнатини от остри крака на столовете, проскърцват от температурни амплитуди, променя се цветът. Прекрасен ни е подът, не се оплаквам, радва ме, има своята история. Но определено изисква грижа. Която на всичкото отгоре е периодична и скъпа независимо дали ще циклиш и лакираш или ще омасляваш.

# 654
Аз заради това почти навсякъде сложих плочки (които приличат на боядисани дъски). Красиви са, ама пък много трудно се чистят, понеже са релефни. Няма оправия. 😞😐

Иначе този производител просто е много малък. Нямат кой знае какви финансови средства. Иначе много се стараят и ще направят всичко както го искате стига да могат.

# 655
Напротив, бих казала, че се правят доста кухни от естествен материал (не чам) и си живеят с години. Моята предишната беше такава - нищо не е повредено по нея за повече от 20 години, просто остаря морално като модел - пак, както и при всички материали, въпрос и на качество на материала и изработката. Не съм я поддържала по-различно от сегашната, която е МДФ с боя.   

# 656
20 годишна кухня от орех. Ако искате ми вярвайте, но освен с парцал и препарат за мебели, с който минавам и останалите мебели заради праха, с нищо друго не съм я поддържала. Не бих я заменила с нито едно модерно ПДЧ и всякакви изкуствени глупости. Имам и други 2 кухни, не е като да не съм виждала и останалите материали.

# 657
Е, аз имам 1 останал ПДЧ тип соц СКШ - горен шкаф. Не знам на колко години е, сигурно гони 30 и повече. Освен че е пожълтяло леко, друго нищо му няма. Но с голям кеф ще го хвърля.

Кухня от масив сигурно може да се направи и с по-съвременен дизайн, но в България ще е трудно. Кухнята на Пиза е в определен стил, който не се търси толкова често. На този стил масивът стои перфектно. Но ако не искаш резбовани вратички, по-удобният вариант е разни изкуствени плоскости като ПДЧ и МДФ.

# 658
  • В градината...
След години пак със стария приятел - Осмо. Вчера омаслих над 15 квадрата.

# 659
  • София
Това мебелни вратички ли са? Много приятно изглеждат след Осмото!

Общи условия

Активация на акаунт