Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 568
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Di Soleil, вероятно не си разбрала какво аз имам предвид, защото никъде не съм казала нещо много различно от написаното от теб. Да кажеш на някого, че поведението му те наранява не е заповед или демонстрация на превъзходство, а именно поведение като към голям. Написах, че се държа по същия начин и с възрастните хора около себе си. На моята съм дала права да избира много отдавна и постоянно тези права се увеличават, най вече защото и ситуациите стават по-разнообразни. Нито за миг не съм и не бих казала, че е редно да се държим с тях като с деца, а още по-малко, че не трябва да се съобразяваме с това какво се случва в душите им.
Възпитанието продължава и ще продължи още дълго и не е задължително коригиране на поведение. Включва много други неща и се гради основно на правилен пример спрямо конкретните моменти. Ако искаш да споделя, трябва ти да споделяш, ако искаш истина даваш истина и много много други неща.
Основното, което исках да кажа е, че трябва да се говори и да се казват нещата, такива каквито са. Точно защото вече не са малките деца, които да залъгваме и да крием от тях нещата за възрастни.

# 601
Да, вероятно не съм те разбрала правилно и съм се фиксирала към “връщане в реалността”, “непоущряване на лошо отношение”, “даване на шанс за преосмисляне на поведението”

# 602
  • София
Да, вероятно не съм те разбрала правилно и съм се фиксирала към “връщане в реалността”, “непоущряване на лошо отношение”, “даване на шанс за преосмисляне на поведението”
Тези неща никога ли не си ли ги правила спрямо възрастни? И не са въобще нещо лошо и насилствено.
Макар че точно лошото отношение го режа доста сериозно сред възрасните около себе си.

# 603
  • Бургас
Да попитам може ли 12 годишна да ползва тампон?
Помня,че в инструкциите за тампони пишеше,че може,но идея си нямам как и дали е ок.
Имаме резервация на басейн с нейни приятели и не знам какво да правя.МЦ и дойде по-рано.Хората идват чак от Сф,моята реве и се къса.Не е вариант да дойдем и де стои вън.

# 604
  • София
Славче, много сме писали за менструални бански, точно за такъв случай са. Само не помня в кой бг сайт ги имаше, че нашите са от чужбинско и ще дойдат бавно.

# 605
Да попитам може ли 12 годишна да ползва тампон?
Помня,че в инструкциите за тампони пишеше,че може,но идея си нямам как и дали е ок.
Имаме резервация на басейн с нейни приятели и не знам какво да правя.МЦ и дойде по-рано.Хората идват чак от Сф,моята реве и се къса.Не е вариант да дойдем и де стои вън.
Има тампони, които ги дават подходящи за момичета. Аз съм силно скептична и не бих позволила. Струва ми се много неудачно в посока ненадеждно и нехигиенично. Може би съдя по себе си, но на мен тампони ми пропускат, не са ми удобни. Моята има обилен цикъл практически с поставянето имам опасения.
Иначе да, има,

# 606
Аз на 12-13г бях пробвала тампон и определено НЕ е ок
Да не говорим, че е абсурд да знае от раз как да си го сложи правилно.
Дори и да успее да го сложи ... после как ще го махне когато се е напоил.

А предвид, че евентуално ще ползва мини тампон, той ще държи колко? 20мин?

# 607
  • Бургас
Благодаря за отговорите!
Поразпитах малко и говорих с приятелка лекар.Определено варианта за тампон отпада,въпреки рекламата че стават за девойки.
Ще поръчам и специални бански да имаме за всеки случай и отложихме с 4 дни пътуването.
Сигурно съм звучала малоумно с това питане,но като бях момиче нямаше тампони и досега не ми се е налагало да спасявам положение с тийнка.

# 608
Благодаря за отговорите!
Поразпитах малко и говорих с приятелка лекар.Определено варианта за тампон отпада,въпреки рекламата че стават за девойки.
Ще поръчам и специални бански да имаме за всеки случай и отложихме с 4 дни пътуването.
Сигурно съм звучала малоумно с това питане,но като бях момиче нямаше тампони и досега не ми се е налагало да спасявам положение с тийнка.
Изобщо не си звучала малоумно и аз се интересувах. Резервирахме отдавна лятната отпуска уж да не сме нито тя, нито аз в цикъл. Нейния се измести и сега тъкмо в началото ще ѝ дойде. Става все по-трудно. Тя поне свикна и не е такава драма - пропуска басейни, разходки …

# 609
Благодаря на всички за отговорите и насоките как да подобря комуникацията и поощря поведение за повече споделяне и теми за разговор.Вземам си нещо ценно от всеки отговор.Hug
Иначе в не малка степен съм опитвала какво ли не като се  стремя да не я притискам .Но...всичко е с временен успех. Толерантна съм, проявявам търпение и разбиране, но се опасявам, че ако не действам , съвсем ще се отчужди и затвори в себе си.Ще опитам да разнообразя общите дейности , още веднъж благодаря за съветите.След време ще пиша пак, за да споделя!🤗

# 610
  • София
Благодаря на всички за отговорите и насоките как да подобря комуникацията и поощря поведение за повече споделяне и теми за разговор.Вземам си нещо ценно от всеки отговор.Hug
Иначе в не малка степен съм опитвала какво ли не като се  стремя да не я притискам .Но...всичко е с временен успех. Толерантна съм, проявявам търпение и разбиране, но се опасявам, че ако не действам , съвсем ще се отчужди и затвори в себе си.Ще опитам да разнообразя общите дейности , още веднъж благодаря за съветите.След време ще пиша пак, за да споделя!🤗
Искрено ти желая успех!

# 611
Моето момиче има големи проблеми с цикъла, като интервали. Нищо не можеш да прогнозираш. Взехме бански за цикъл. Тази година последния ден и дойде. Чувстваше се комфортно и спокойно на плажа.

# 612
Искам да намеря клип/филм във връзка с общуването в интернет.
Педофили или хора с лоши намерения, които опитват да достигнат до  тийнейджърите, които към момента прохождат в онлайн простраството.
Говоря, говоря...но не знам дали е достатъчно.
Искам нещо, което да запомни.

# 613
Педофили или хора с лоши намерения, които опитват да достигнат до  тийнейджърите, които към момента прохождат в онлайн простраството.
Можеш да пробваш с "Твърде лично", като за начало, макра и вече не толкова актуален.

# 614
Педофили или хора с лоши намерения, които опитват да достигнат до  тийнейджърите, които към момента прохождат в онлайн простраството.

Аз когато бях бременна.. не знам защо, ме прехвана да изгледам всички възможни документални серии и репортажи по-темата. Честно ме травматизираха, но дъщерите ми ще ги изгледат също..

Мога да ти препоръчам няколко, но трябва да видиш дали са преведени, защото съм ги гледала на разни езици.

Пробвай WEB OF LIES: има го по нетфликс, амазон, TLC, Discovery Plus.

Последното най- ново, което много ме стресна е вълната на Lover Boys.
Има много добре обяснен документален репортаж в youtube, на френски обаче.

Само като сложиш Lover Boys в гугъл излизат толкова новини свързани... но френския репортаж наистина е много "добър" .Ако можете да се справите с езика, го пращам.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 11:46 от Eli..........

Общи условия

Активация на акаунт