Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 543
  • 767
  •   1
Отговори
# 765

Първият цикъл изобщо не е показателен за това как ще е нататък. Цикълът се регулира до 2 години от началото на менструацията като времетраене, интервал и обилност. Не бързайте с изводите от сега.
Благодаря за отговора, защото  на моята 13годишна дъщеря МЦ е доста нередовен-понякога закъснява с 10-15дни и все съм в очакване да се регулира.Ще изчакам още малко, преди да потърсим консултация.
Спокойно, това е нормално за тази възраст. Моята другия месец става на 14 и е още по-нередовен. Идва и през няколко месеца все още, а станаха 2 години откакто и дойде за първи път.
Ако отидете на лекар най-много да и изпишат хормони, но не ви съветвам да и давате.
И аз чакам да се регулира най после, но още не е. Започнах и аз да се тревожа, защото интервалите са големи по 3-4 месеца е без цикъл.

# 766
Ако кръвотечението е повече от 10 дена има риск за сериозна анемия, така че взимането на хормони 2 седмици, не е стращно.

Не мисля че ще предпишат хормони за постоянно на толкова малко момиче.

Моя цикъл винаги е бил голяма драма и пак докато станах на 18г никой не ми е давал хормони.

# 767

Общи условия

Активация на акаунт