Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 538
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
  • На морето!
Жаки, моята дъщеря от 11годишна е с Револют, поръчах й пластика през моето приложение, даже си я декорира тя и си плаща с нея навсякъде. Провери защо не може да плаща твоята госпожица, вероятно някакви настройки трябва да се пипнат в приложението.

Моята дъщеря не обича да готви, десерти вкъщи не правим, много рядко някой кекс, но сама си го бъркам- никой няма желание да се включи.

# 751
Това с хартията е много добра идея, също ако правите кюфтета на тиган! Казвам го само като идея.

У нас се развалят някакви банани, и по традиция отиват на банана бред, който от своя страна отива 3/4 за подарък за брат ми Simple Smile

Момичетата ще са доволни да бъркат. Аз само гледам от страни и вадя горещи неща от фурната.

# 752
Какви са тези странни въпроси и отговори (Q&A) в заглавката на темата? Само аз ли ги виждам?

# 753
Какви са тези странни въпроси и отговори (Q&A) в заглавката на темата? Само аз ли ги виждам?
JoyJoyJoy е, това е изкуственият интелект, той ги е "правил"
Във всяка тема ги има. Даже и не съм ги чела.

# 754
Те се променят според за какво сме говорили..

# 755
  • София
aDream, аз ги прочетох в другата тема, в която пак сме заедно и бяха изключително грешни някои от нещата, а другите напълно ненужни.

Ама тук не е посмял да обобщи темата с тампоните и чашките Simple Smile

# 756
Нашата девойка се запали по сладкарството малко преди пандемията и локдауните и дадоха възможност доста да задобрее. Следи няколко кулинарни влогъри, опитва рецепти. Определено вече е по-добра в сладките неща и печивата от мен и изцяло съм и ги делегирала. Напоследък е намалила сладкарските инициативи, но когато потрябват торти и сладкиши ги прави само тя. Вкъщи сме с различни хранителни режими и постоянно някой готви, но семейното готвене си е моя задача. Хубаво е тийновете да имат кулинарни умения, дори базови да са. Аз като тийн нямах никакво желание да се уча да готвя и открих готвенето, когато се отделих от вкъщи като студентка. Научих се по метода проба-грешка, но съжалявах, че не бях понаучила поне базови неща вкъщи.  Изобщо не се дърпам сега, когато някой от тийновете реши да сготви за семейството, често се случва, но не искам да им го делегирам като задължение. Готвенето трябва да се прави с кеф и желание.

# 757
Аз смело казвам че мога да готвя, даже някои сложни неща, но не обичам въобще.
Научиме майка ми и съм много благодарна.

Трябва да се умее. И за жени и за мъже.

# 758
Да напиша за ваденето на първа лична карта в България от преди седмица. Прибрахме се, отидохме аз и синът ми. Бях взела удостоверението за раждане + копие + задграничния му паспорт.  Служителката направо попита, дали има издаден друг документ за самоличност, казах "да". Поиска ми моята лична карта и неговия паспорт. Направо му изпринтира заявлението за бърза поръчка,  допълнихме, каквото трябваше и подадохме. Напълно безплатно си е в България, само чакахме на опашка. Картата я взех после аз.

# 759
Здравейте! Намерих тази тема и реших да ви питам за първия цикъл на дъщерите. Моята е на 13,5 г и получи първата си менструация онзи ден. Вече й е 6-ти ден, днес намаля кръвотечението, но още си е червено и така като гледам , ще върви още няколко дни, докато се изчисти напълно.
Дългият първи цикъл дали означава, че всеки следващ ще е с такава продължителност и интензитет, помните ли как беше при вашите деца?

# 760
Здравейте! Намерих тази тема и реших да ви питам за първия цикъл на дъщерите. Моята е на 13,5 г и получи първата си менструация онзи ден. Вече й е 6-ти ден, днес намаля кръвотечението, но още си е червено и така като гледам , ще върви още няколко дни, докато се изчисти напълно.
Дългият първи цикъл дали означава, че всеки следващ ще е с такава продължителност и интензитет, помните ли как беше при вашите деца?

Не, нищо не означава. Но ако мине 10дена отидете на лекар.

# 761
И аз не съм забелязала връзка. В началото имаше обилни дни, имаше дълъг цикъл, кратък цикъл, идваше по-късно, идваше по-рано …

# 762
Благодаря ви! Помня, че при мен от дете ми беше 5 дни, като по часовник и винаги еднакъв, затова се притесних, че така ще й остане.

# 763
Първият цикъл изобщо не е показателен за това как ще е нататък. Цикълът се регулира до 2 години от началото на менструацията като времетраене, интервал и обилност. Не бързайте с изводите от сега.

# 764

Първият цикъл изобщо не е показателен за това как ще е нататък. Цикълът се регулира до 2 години от началото на менструацията като времетраене, интервал и обилност. Не бързайте с изводите от сега.
Благодаря за отговора, защото  на моята 13годишна дъщеря МЦ е доста нередовен-понякога закъснява с 10-15дни и все съм в очакване да се регулира.Ще изчакам още малко, преди да потърсим консултация.

Общи условия

Активация на акаунт