Тренировки в домашни условия - 121

• 50 200
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Направих пауза от само няколко дни, но честно казано се пресилих, имах болки повече от седмица в крак, коляно и глезен, защото съчетах тренировки с дълъг преход и йога в един ден.
И изглежда получих някаква травма на дясното коляно, което ми е леко проблемни като го натоваря повече  
Но от днес започвам пак.
И да ви кажа никога не ми се е тренирало толкова, чак ме беше яд, че не можех, на себе се чудя.
И забелязвам, че в дните, в които не тренирам не се чувствам така добре и физически и психически. Гледам поне четири, пет дни да успявам. Лятото можех всеки ден, сега няма да мога.
Лошото е, че ми е много натоварено- ще имам първокласничка, работя в училище, домакински задължения, правим основен ремонт в новото жилище и ще се нанасяме скоро и едвам смогвам, много съм изморена, а още учебната година дори не е започнала .
Но гледам да крада време за поне 30 минута на ден, а някой път и по час, защото ако съм много изморена йога и тренировка ми действат още по-добре.
Тича ми се, разхожда ми се в гората, но просто не го виждам времево как ще стане като влезем в джаза от Понеделник😊
Сякаш имам ефект, макар и минимален в талия и корем, имам едно-две кила свалени(спазвам и режим).
Надявам се до Коледа да пооформя малко корема и да съм кг, на които мине комфортно, че макар и само пет отгоре си усещам,че не ми е ок.

Мисля да включа повече аеробика, сега се сетих, че навремето като студентка ходех и много ми харесваше
Ако имате препоръки в тази насока, приемам😊

# 436
  • Бургас/Пз
Моите тренировки от началото на септември са крос фит. Не са домашни, но съм свикнала да се отчитам тук и се надявам да нямате нищо против. Ще изкарам този месец така и после се връщам към КГ. Признавам си, че имах нужда от нещо различно и тези крос фит тренировки ми дойдоха точно на място. Simple Smile Имам доста какво да работя по дишането и издръжливостта. Кардиото ми е много слабо и за сетен път се убеждавам , че двете неща с тежестите трябва да вървят в комбинация:)
С удоволствие при първа възможност ще изслушам линка, пуснат от Ветрена

# 437
  • Plovdiv
Какво е обяснението ,че спреш ли да тренираш ,дори и да се храниш според базовият метаболизъм,напр.1500-1700калории и започваш да качваш килограми?Защо се получава така?
Означава ли ,че цял живот трябва да тренираме и да сме в дефицит или близо до дефицит за да сме слаби?

Може ли да ми го обясните с 2-3 думи?

Например за себе си знам,че спра ли да тренирам и дори да се храня близо до базовият метаболизъм започвам да качвам?Има ли спасение от този омагьосън кръг?
Нямам хормонални проблеми,изследвала съм и щитовивни също.

# 438
  • на брега на морето
Аз така или иначе не искам да спирам да тренирам. И то не заради кг, с тях никога не съм имала проблем. Така ми харесва- да тренирам. Минимум 5 дни в седмицата. Поне по половин час на тренировка.
Спирала съм да тренирам за около 2 месеца последния път. Не качих много 1-2 кг. Но не се чувствах "свежо". Затова се върнах към тренировките.

# 439
  • Plovdiv
Мелина_3 и аз се чувствам свежо и заредена.Но всички ли хора, които са слаби тренират по 5 пъти на седмица минимум,например тези които срещам по улиците?Малко се съмнявам,честно казано.

# 440
  • Там където
Привет и от мен! Чета редовно, но не пиша- само да се излагам Simple Smile Това лято толкова омазах храненето и толкова хаотично тренирах, че надминах себе си по най-лошия начин ...хаххаха Добрата новина е, че имах нужда малко да изляза от ритъм, макар и с телесни поражения. Не съм спирала тежестите дори и в жегите, но много ме умори това горещо лято + работа и разни лични задачи. От днес махнах въглехидратите, но не ме тегли към програма и май пак ще подбирам от ю тюб според настронието и времето. На всичко отгоре от средата на юни или юли една тъпа болка в средната част на ръката, под и около лакътя ме мъчи. Дано да отшуми, ама не знам Sad

# 441
  • Бургас/Пз
Какво е обяснението ,че спреш ли да тренираш ,дори и да се храниш според базовият метаболизъм,напр.1500-1700калории и започваш да качваш килограми?Защо се получава така?
Означава ли ,че цял живот трябва да тренираме и да сме в дефицит или близо до дефицит за да сме слаби?
Това изобщо не го разбрах??? Аз като не тренирам отслабвам, ако се върна на базовите калории, които трябва да приемам без да тренирам. Всеки организъм е различен. А и кг не могат да се свалят вечно. Стигаш до един момент и повече защо трябва да сваляш. И да има хора, които са си слаби без до тренират. Има и такива, които и тренират, и се мъчат с диети и пак не постигат това, което искат. Организъм, метаболизъм, години, начин на живот, сън, начин на хранене. Имам приятелка - спорт не е имала никога в живота си, дори не обича да върви бързо, хапва от години само два пъти на ден, работата й е на стол. Винаги е била едни и същи кг-ми. Ама вече на 55 самото й тяло макар и то слабо изглежда различно от тялото на тренирана жена.
Така че едва ли някой тренира, само за да е слаб.

# 442
  • на брега на морето
Съгласна съм с Ани Д. Веднага си личи коя жена е просто слаба и коя тренира...

# 443
За мен тренирането няма  нищо общо с отслабването ,аз даже по-лесно свалям като не тренирам ,защото ям по-малко ....

# 444
  • 1st floor
И аз свалям най-много, когато спра тренировките. Ето на морето - лежа по цял ден и отслабвам. Smile Без тренировки обаче си загубих релефа по корема, раменете и гърба, както и формата на задните части. Искам си ги!
NFB, мерси! Почнах Iron и се оказа, че някъде във времето съм я правила, защото помня ...музиката! Laughing На ден две съм с тежести далеч от нейните, но ми харесва! Smiley Сега предстоят едни трудни две седмици да си изградя отново навик сутрин да тренирам.

# 445
И аз да се запиша с Iron -glutes и горна част -вчерс и днес .

# 446
Здравейте и от мен чета ви редовно,но не бях от редовно трениращите в края на януари се сблъсках с (мутация на ковид така ми казаха) един месец много зле след това март имах някви проблеми с много силни режещи болки около лявата гърда ,но всички резултати си бяха ок болката продължи 2-3 месеца не съм тренирала нямах сили казаха ми да намаля малко темпото.И така вчера започнах Iron 1 ден Simple Smile

# 447
  • Някъде там
И аз когато не тренирам отслабвам. Започна ли тренировките и качвам някой друг килограм.
В момента правя тренировъчната програма на Рори за дупе. Много ми харесва, видеата са кратки по 25-30 минути, състоят се от две до три супер серии. После правя 5-10 минутки корем и завършвам с велоергометър за 35-45 минути.
От всички треньори лично на мен най-много ми допада Рори. Каквото и да пробвам ново и после винаги се връщам към нея Simple Smile

# 448
  • Plovdiv
Ясно е ,че спрат ли се тренировките и режима ,започва бавно и славно качване на килограми/мазнини за всички.Grinning
И аз като не тренирам спихвам с 1-2 кг.Grinning
Но ме ме интересува да горя мазнините Grinning
Ориентир са ми мерките, кг не са ми водещи Grinning

# 449
Ясно е ,че спрат ли се тренировките и режима ,започва бавно и славно качване на килограми/мазнини за всички.Grinning
^^^ Това просто не е вярно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт