Декемврийската дружина продължава бюлетина 2

• 23 730
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • на езерото
  Здравейте момичета кокичета  bouquet
Магс, много съжелявам за случилото се с Мирка Praynigбързо заздравяване и безпроблемно махане на гипса.
 Смайли  bouquet честито мъжле, лека бременост и целувки на кака Дара!И Никол като Дарето дай и червило, огледало да кълчи дупе пред ТВ и това е ooooh! hahaha
 За буквите познава чат пат по някоя, тази на Жабата на Котето и др., но всички цветове са зелено и червено и точка Joy
  За папресрите, ние от съвсем наскоро сме без тях, но радикално подходих,не и слагам въобще.Тя даже се опитва сама да си събува гащите като  и се доходи,понякога успява понякога не.
 Днес е много сиво и тук няма къде да се ходи и тя просто полудя у дома, за капак на обед се омаза със соса от спагетите, така всякаш беше яла живи хора.

# 196
Здрасти банда
Емка пък има предпочитания към синьото  Grinning всичко синьо много й харесва / какво да се прави/ само Левскиииии  Mr. Green
за буквите / изобщо не сме си говорили, за числата познава някой, други си ги съчинява, брой поняга, понякога се обърква и меша бг и чешки числа... ама ще се оправи  Laughing

Яка лудница е около нас с багажа, ходиме си на басейн и чакаме 23.3.  Whistling Mr. Green

# 197
  • София
E, верно бе, как я карате двуезичните? Как се справят Ди и Емката? А вие каква тактика сте предприели?

За сега Ванеса не напредва особено, тъкмо взе да посвиква детето и да разбира какво й говори баща й, и той пак си би камшиците и замина да бачка. В началото като се върна след дълго отсъствие го биеше свирепо, защото му се дразнеше, че не я разбира и че тя не го разбира. Някъде след месец вече вдяваше какво й говори, но му отговаряше на български. Сега преди да замина пак, вече вкарваше в употреба някоя и друга немска дума. Например въобще не казва на български да мием зъбите, а квичи "цеене путцен"  Laughing Друго постижение на баща й е хайфиш (акула, поради изключителния интерес на Ванеса към акулите), обяснява как коте значело "айне катце", че кучето и хунда викали "Бау-бау" и прочие такива.
Върхът в постиженията обаче е мое дело - научих я да му се обажда по телефона и да започва с Папа, их либе дих (их го изяждаме), от което Мартин се насира  Mr. Green Само че вчера продължи на български - Папа, либе дих, не бича много  Joy Joy

# 198
  • 42.016399,23.101179
Здравейте!
Миленски с Ванеска успяхте да ме размеете от сърце.  Laughing Laughing
Браво на децата, не им е лесно и на двата езика да говорят. Емка-Бадемка я слушах миналата седмица как превключваше  от единя на другия. Laughing
Ние пък сме заклети ЦЕСЕКАРИ, с баща и непрекъснато си пеят "КОЙ СЕГА Е №1..." само дето не познава кой е червения цвят , любими за сега са и зеления и жълтия. За 1 март искаше да и купувам ЗЕЛЕНА МАРТЕНИЦА.
За числата и буквите като се замисля сега май от есента нищо ново не е научила и тогава можеше да брои до 10 и да познава повечето букви. Сега обаче покрай "БУКВЕНКАТА" на компа вече ги казва правилно, а не тази на мама, тази на баба и т.н.
Смайли поздравления на Румен за малкото МЪЖЛЕ - майстор си е. Joy
Маймунка ние също сме си още с нощен памперс и няма скоро да и го махна защото още често се буди напикана. Случва се и сух да е, но по рядко понякога сама си се буди през ноща за да пика, но заспи ли дълбоко и край...   Sad
Иначе през деня отдавна не сме слагали, въпреки че докато бях в Чехия се е напикала веднъж, но аз си мисля че е било на пук и от инат. Embarassed
Янче, и аз си мисля че в яслата ще си казва пък и наистина там ги слагат периодично на гърнето така че не се притеснявай.

# 199
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Marci  от къде си свалила тази Буквенка?

# 200
  • София
ей мкп, много се смях с тея "цеене путцен". Simple Smile Какво стана с немските детски градини? Нали искаше да я записваш на такова за да проговорела на немски? Утре ще ти се обадя, да не се направиш, че не ме чуваш Wink

Днеска в яслата им казах, че Мая вече ходи с гащи. Помолих ги обаче, тъй като не винаги си казва да питат чат-пат. Не се е била напишкала цял ден, но на Мартин са му я върнали обута с памперс... Който сигурно просто не са свалили след следобедния сън. Утре ще им я оставя без нито един - тоя й беше последния в чантата. Да видим какво ще стане... Вечерта в къщи си каза 1во за едно пишкане, после за голямата работа...

Искахме да ходим на вилата ама май няма, щото се скапва времето Sad

# 201
Теми и линкове за Буквенката и за Цифренката
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48986.msg2551244#msg2551244
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=150907.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154965.msg3000859#msg3000859
теглете като дойдем да казвате как е  Grinning

Хехехехехе
на мен най/много ми хареса
Цитат
- Папа, либе дих, не бича много
Joy Joy Joy
И Емката има думи който казва само на бг, или само на цз, но има и доста който меша / кога бг го каже, кога цз / какво й е на сърцето такова  Laughing

Марси
майките на момичета казват, че за момиче се иска майсторлък  Wink Mr. Green

Янче
утре без пампа давай, ако нещо стане / кажи че си го забравила  Blush Mr. Green

# 202
  • София

Марси
майките на момичета казват, че за момиче се иска майсторлък  Wink Mr. Green

Ели, а един наш познат - единствения с разнополови деца казва:

Момиче да направиш е изкуство,
а момче хамалогия  Laughing

По този повод Нелка, да поздравиш Румен, той си е МАЙСТОР  Grinning

МКР, отново е черешката на тортата, смях се от сърце с изпълненията на Ванеска  Grinning

Магс, бързо възстановяване на Мирка, със сигурност като порасне няма да си спомня за неприятното изживянане.

Аз пък съм станала незнам как да го кажа newsm78 цветарка. Декември месец насадих на вилата около 60 луковици лалета, още толкова нарциси, кокичета, и други знайни и незнайни цветя. Сега като ходихме тази седмица, всички са прораснали, и скоро време може и да цъфнат. Ако това стане ще снимам и ще се фукам  Grinning

# 203
  • София
asa, Simple Smile аз чакам с нетърпение. Замислила съм се и аз да си обособя моя си собствена градинка на вилата...

# 204
  • София
asa, супер, направо ти завидях. Със сигурност ако беше разказала пред-история с копането, саденето и прочие несвойствени дейности нямаше така да реагирам, ама сега като чета за прекрасната градинка със знайни и незнайни цвята, направо позеленях  Laughing А как обичам лалета....

Как сте, групичката, нищо не казвате? Аз съм си дала 10 мин почивка да унищожа 2-3 сандвича и 1/2 кг. шоколад, че съм освирепяла от глад и нерви, и после, айде пак на тръстиката. Тая седмица пак ще ми е нагорно, ама съботно-неделно може нещо да се уговорим.

# 205
Благодаря за поздравите, момичета! Всичките ще ги предам на Румен.

Ние с Дара сме сополиви, мрънкащи и едвам се понасяме. Някакъв грип ни гепи. След малко ще ходим при Чамурле. Дано ни спаси и този път  Praynig

Асе, завидях ти много за градинката с пролетни цветя. Много мило ми стана. И аз бях голяма цветарка преди да се появи Дара. По едно време можеха да се преброят 40 и кусур саксии у нас. Сега пак ми е кеф много, ама още толкова ме мързи  Crazy

Шоши, пак ли секцио ще раждаш?
Как сте останалите бремелини? Деската май вече влезе в деветия, а?

# 206
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Как сте останалите бремелини? Деската май вече влезе в деветия, а?

Влезе още миналия понеделник и скоро може да ви изненада с бебе. Снощи малко ми остана да отида в болницата, но поне бързо си приготвих чантата.

Нелка благородно ти завиждам за момченчето  Grinning. Мечтая си и аз за един малък мъж. Може да стане третия път.

# 207
  • София
Деска, и нашият тати залага на 3тия път, ама това няма да е скоро (да се надяваме Wink ).

мкп,  не ти звъннах както се бях заканила, но имах натоварена програма.
Ние утре пътуваме, така че ще си отдъхнете от мен няколко дена Simple Smile В петък вечерта се връщаме и сме на много интересен концерт в НДК. 

# 208
здравейте,
разни неща исках да кажа, ама като не ми остава много време за пописване, мога хем да забравя, хем да повторя нещо  Wink

Янче, браво за заминаването! и мен вече не ме свърта в София, ама май и тази седмица не мърдам/е оттук  Sad

Дано Дарата и Смайли са по-добре, че да можем пак да ходим на театър и другаде!

Деска, стискаме палци и чакаме Теди скоро значи!

за цветовете - ами Савко май най си пада по зелено, може би и от светофарите... не съм сигурна доколко ги разпознава, като думички повечето звучат еднакво, при питане се справя добре да посочва един или друг цвят, но може и да е случайно... когато яде желирани бонбони обаче, обикновено си ги групира именно по цветове и така ги похапва или черпи с тях....

за театъра в неделя - ние сме много доволни... аз, срам не срам, да си кажа, че преди това не познавахме много-много Червената шапчица... беше ми странно, че Ежко реши, че ловецът е лошият, още щом го видя  Wink

вчера се добрахме до онзи лекар, който реши - отново без да го преглежда, - че все пак по-скоро нищо му няма и просто да сме по-упорити с храненето... т.е. той твърди, че освен глутеновата непоносимост (отхвърлена от кръвния тест при нас) нямало други възможни сериозни стомашни проблеми на тази възраст... де да знам... аз май все пак бих го завела отново на ехограф...но пък сега, с последния сироп - Перитол - за 15-20 дни - е наддал 300-400 гр, което не е никак зле; би трябвало кантарът да не лъже... а в понеделник сложихме пентаксим.

хайде лека нощ, ще следя за съботно-неделни планове, след като май няма да успея да се измъкна без дете, поне с него да се позабаваляваме   Laughing

а май пак има поизгубили се мами... недейте така, драсвайте по някой ред, плийз! Naughty Grinning

# 209
Ей, тук сме! Не съм ви забравила, ама почти не ми остава време. Нашият тати замина за Люксембург и сега се гледаме сами с Виктория, а баба и деди помагат. Аз си ходя на работа, не мога да си взема отпуска. Виктория реве доста за баща си. Първата вечер, когато замина, опищя света и не иска да заспи. Накрая, в 1 часа през нощта му се обадихме, събудихме го, за да говори с него и чак тогава се успокои и заспа. Последните 2 нощи пак не иска да спи и преди 12 не мога да я сложа. Реве на вратата, отключва и вика: "Тати ела!", ама това с рев. Къса ми се сърцето, но нищо не мога да направя, той ще се прибере края на другата седмица. Поне като му се обадим по телефона, се успокоява. А май и на него му е кофти, защото само за нея пита. От мен въобще не се интересува как съм  Mr. Green
А онзи ден много съм се смяла с нея. Отворила шкафа, където държа платените сметки, захванати с кламерче. Вади първата и вика: "Аааа, дида!", следващата "Ток, ало, йе-йе" /последното е кабелната телевизия/. Много смешно ми стана.

Я да ви питам - водили ли сте дечица на зъболекар профилактично? Че нашата Виктория хич и не дава дума да стане да си мие зъбите и съм се попритеснила доста. Миенето на зъбите е някакъв кошмар, но пък аз гледам да не я насилвам много-много, за да не намрази четката за зъби. Засега обяснявам, че ако не си мие зъбките, ще й станат големи и грозни като на Кумчо Вълчо от "Ну погоди!" и ще започнат да я болят. Но се замислям сериозно да я заведа на зъболекар при един приятел на тати, дето и тя го познава и му вика "бати Гугу".

Смайли, да оздравявате бързо!
Янче, приятно пътуване и да си изкарате много хубаво.
ДейзиГ, чакаме приятна изненада и да се запознаем с Теди.  Hug
МКП, много се смях с Ванеската и татко й, много е сладка таз малката кукла.
Маймунка, радвам се, че Ежко е наддал, но все пак го заведи на още един лекар, за да си спокойна и ти, че наистина нищо му няма на детенцето.
Хайде, целувки от мен!

Общи условия

Активация на акаунт