Декемврийската дружина продължава бюлетина 2

• 23 658
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
  • Благоевград
ДейзиГ  бебчето е много сладко. Пожелавам ти да е кротко и да спинка сладко.
Понякога ми се иска да погушкам такова малко бебче, защото този период минава много бързо и сега все едно , че е било страшно отдавна.

При нас в Бл-град не държат през цялото време на монитор и разрешат да ставаш . Но май е по добре да следят постоянно бебето , пред възможността да се разхождаш.
Но предполагам че при вас в София всичко е много по-добро .

ШоШи_  аз много се страхувам от това да не се загуби Ана-Мари ( защото е голяма щуретина). Направо настръхнах като четях за вашето премеждие. Радвам се , че всичко е свършило благополучно.
Стискам палци за теб и бебчето да издържите още малко.

bouquet

# 241
Дес, честито още веднъж! А Теди е една малка красавица. Много ми прилича на Габка в първите й дни, особено в малинената устичка!

Янче, условията в Токуда наистина нямат нищо общо с тези в другите болници. Изключителна чистота, ред, дисциплина, от санитарките до докторите са много любезни и отзивчиви. Обикновените стаи са по-луксозни от тези в Тина Киркова например. Не ти е нужна собствена баня и тоалетна, защото санитарните помещения са поне по 10 на етаж като във всяко има душ кабина, на седалката на тоалетната имаш 10 бутона, за които ти трябва висше техническо образование, за да си пуснеш бидето и да си подсушиш дупарата после, чистят се по 100 пъти на ден, постоянно се зареждат с тоалетна хартия ... абе ... въобще не ти трябва да търсиш ВИП-стая. Леглата са с дистанционно управление, имаш гардеробче, шкафче, нощна лампа ... Стаите са много просторни. Храната е супер вкусна, няма нищо общо с буламачите дето ги хранят родилките в другите болници. Така ... това за лукса ... Безплатен при това!
Имам само бегли наблюдения за д-р Лазарова от родилното. Разочаровах се от видеозона, с който ме прегледа /платен прием, 30 лв./ Струва колкото при Мазнейкова, а видеозона си беше направо скапан. Но теб това не би трябвало да те вълнува, защото видеозон за раждането не ти трябва.

Шош, какво е това с черния дроб? Стискай зъби, малко остана. Цункай Ди! Изпитвам ужас да изпусна за миг Дара от поглед, не мога да си представя какво е да се луташ из хората и магазините и да не я виждаш ... Кошмар!

И аз го закъсах много. Грипа от миналата седмица ми събуди сенната хрема. Бях много зле, получих няколко астматични пристъпа, едвам успявах да се преборя за глътка въздух. В четвъртък вечер ме приеха в Токуда. Три дни ми правиха инхалации, биха ми инжекции, закрепиха ме и днес ме изписаха. Бебко е добре, надявам се лечението да не му се отразява много зле. Видях го на видеозона в събота - порастнал е, мърдолеше си и едвам му хванаха крачето за мярка. Другия понеделник съм на фетална морфология и се надявам и там да не се покаже някой неочакван проблем. Аз се опъвах на всяко лекарство, което ми се струваше излишно /вкл. отказах един антибиотик/. Добре, че доктора ми беше разбран и ми обясняваше всичко много търпеливо. В момента съм на инхалационна помпа при нужда. Носа ми е задръстен, бухам като дъскорезница. Така ще е ... Докато бях бременна с Дара сенната хрема ме държа от април до септември без да може с нищо да ми се помогне. И тогава беше неприятно постоянно да шмъркам, но сега е доста по-тежко положението. Дано все пак да не се появят отново пристъпите.

Хайде стига толкова неприятни новини. От тук- нататък - само хубави!
Целувки!

# 242
Леле, Смайли, Шоши, много ме стреснахте! дано всичко и при двете ви се нормализира и закрепи и бебчетата да се чувстват добре вътре колкото си трябва! И дано Ди не прави повече такива изненади! ох, аз все още се страхувам най-вече от тичане пред движещи се коли, но и изгубването от поглед звучи ужасно!

Деска, Теди е страхотна, и аз много се умилих, а и с тази косичка и на Ежко като малък ми заприлича, дано жълтеницата я отмине по-бързо!

Янче, аз в Шейново много се разхождах, но може да беше и защото лекарите не вярваха, че скоро ще родя и всъщност аз трябваше да ги карам да ме слагат на монитор от време на време... а и беше през нощта, може и затова да са ме оставили така да се шляя.

мда, чакаме само хубави новини вече!

# 243
Деси
много е готина Теди  Heart Eyes Hug

Бременелките
лошо ми става от вашите премеждия  ooooh! #Crazy лелеле не знам как ще се оправяте, звучи ужасно с тези проблеми  Confused
А за малката Ди... не знам, не знам, на мен само един път ми е изчезвала Емка за около 10.мин. и то на един като летен плаж / есента, докато имаше състезания Мартин, лудница от хора, тая вода навсякъде, и проливен дъжд ме караха да си представям само страшни сцени Crazy та и аз не знам как не си родила от напрежение  ooooh! Crazy

Пазете се моля ви се  Hug
Взехме си билети и за автобуси до Братислава и от Виена / дръжте се идвамеее  Mr. Green Hug

# 244
Аз съм влюбена - красива е Деси, много е красива, да ти е жива и здрава и ....и незнам какво да ви пожелая - много хубави неща искам да ви пожелая.....и си пожелавам скоро да ме поканите на гости да видя новата принцеса bowuu  bouquet Heart Eyes

# 245
  • София
Това за загубването вчера и на мен замалко да ми се случи. Мая както си играеше извднъж стана и тръгна с най-уверената крачка на света. Бяхме на пързалката на Седмочисленици. Успях да я догоня едвам чак пред у-щето, което е на другия край на градинката... Sad Питам я "Къде отиваш?" и тя "Да купя сокче и кисело мляко от пазара" Shocked Луда работа... Опитах се да й обясня, че неможе да драсва когато й скомне и без да ме рпедупреждава... и т.н. лекцийка, ама да видим какво й е влязло в кратуната... Добре че я е страх от колите и сама не тича на улицата, а като пресичаме винаги ми дава ръка.

деси-р, не е нужно да си рпез цялото време на монитор - спокойно може да те пуснатд а сис е разхождаш и да те проверяват през определено време - да речем 20-30 минути. 1во раждането се ускорява, когато си във вертикално, а не хоризонтално положение (заради земното притегляне и т.н.) и 2ро може да си заемаш някакви пози, които поне в малка степен да ти облекчават контракциите...

Смайли, благодаря за подробното инфо... Дано се оправиш по-бързо!

Ели, чакаме виииии!

# 246
ДейзиГ, малката е страхотна сладурана. Много, много да я нацелуваш!
Смайли, пази се, мила! Дано всичко отмине бързо!
Шоши, представям си какво ти е било! Дано не се случва повече...  Hug

Виктория е хремава и кашля.  Sad Аз съм в несвяст, естествено. Скарах се с педиатърката по въпроса за лечението.  Mr. Green Много ме е яд!
Айде и да се оплача от на "мама красавицата". Викам й онзи ден: "Виктория, хайде да си събереш играчките!. Тя "Не, Ино!" /щото не може да ми каже цялото име/, придружено с характерното поклащане на главата. Питам: "Защо? Как така "не"?" И това зверче ми рече: "Тити е дама!".  Shocked Припаднах, вярвате ли ми? Не знам откъде го е чула и как въобще й го роди акъла. Но след като обясни на дядо си, че мяу-мяу е гей, не ме учудва нищо. Аз да си кажа, че таз думичка не я използваме вкъщи, т.е не я е чула от някой от нас.

# 247
  • София
Аз пък не мога да отворя сайтаааааа  Sad Зарежда ми се само заглавната страница. Нищо, ще опитам пак по-късно. Но от титулната снимка искам да ти кажа, че ми идва да й схрускам бузаните на малката мишчица. На мен пък не ми прилича на Габи като новородена.

Шоши, да я нацелуваш едно хубаво малката немирница. Не го мисли вече, всичко е добре, когато завършва добре. Въпреки че мога да си представя какво ти е минало през главата. Съжалявам за здравословните ти проблеми, но съм сигурна, че нещата ще се развият благополучно!!! Тъпо е да ти казвам колко е важна положителната нагласа, ама е така  Wink

Смайли, и за теб важи същото! Къде реши да направиш феталната морфология?

Ели, чакаме ви с нетърпение вече! Казабланка е в немилост, ще ви водим на друго ново кафе в района. Вие само си елате!

Алекс, вземи се засрами малко. Не сме те виждали от 100 години, а малката криеш от още по-отдавна. Направо вече нямаш извинение и ако не се организираш скоро да се съберем с дечица, ще ти дойдем на гости, така да знаеш.

Янче, извинявай за онзи ден, ама ми беше страшна лудница. Моля те, обади ми се пак като имаш възможност. Забравих да ви кажа, че донесох един голям и един малък Лефакс (в аптеката, в която пазарувах нямаше 2 големи и после забравих). Дадох големият на Деси, че Теди вече я мъчат колики. На теб остана малкият, ама обещавам следващия път да ти донеса още един.

Маймунка, имате ли прогрес със сиропчето? Как е Ежко? Наддавате ли?

ПС. Смайли, не смеех да си призная, ама в събота все пак се видяхме с Румен.... Mr. Green Уж покрай децата  Mr. Green Всъщност, целият ден се напъвах да се сетя къде може да го приклещя и обикалях цяла сутрин по градинки, паркове и площадки, докато го локализирам  Joy Joy

# 248
  • София
mkp, ще ти звънна. Споко за Лефакса Simple Smile Колкото толкова... Може да не ми се наложи да го позлвам (Мая например нямаше никакви колики с изключение на един път, като ядох зелева сърмичка на Бъдни вечер).
Що така Казабланката е в немилост?

Алекс1, това твойто дете наистина ме изуми... незнам какво ще правиш - ще трябва май прислужница да й наемаш Wink Доста се посмях...

# 249
  • на езерото
  ДЕСИ, малката ТЕДИ е едно прекрасно малко бонбонче  bouquet, да е здравичка и послушна  bouquetРазкажи как реагира Габи , като кукла ли я приема...любопитно ми е, Ники като види бебе изпада във възторг!
  Хей, бременелки много Ви се е насъбрало Hugда се оправя те бързичко   bouquet
  Алекс, умрях от смях с Вики hahaha

# 250
  • Карлово
Здравейте, мамчета!
Нахълтвам в прекрасната ви темичка, за да ви поканя да се заредите с малко великденско настроение и същевременно да подкрепите инициативата на  "фотошопските" мами и ДБМ. Погледнете тази тема, може нещичко да си харесате и вие.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174878.new#new

# 251
Ейййййййй верно бе, аз съм забравила да ви кажем - на 30, 31 март и 1 април, ДБМ организира Великденски базар, на който разбира се, както винаги, вие ще дойдете, щото сте номер едно и щото нема нужда да ви казвам, за кой и за къде го правим. Искам само да ви кажа, че нещата, които този път майките изработиха са повече от уникални сувенири, повече от невероятни повече от зареждащи с приятни емоции. Разбира се, кака ви Криси, с двете си криви рЪце, само ще продава, щото се опитАх да продухам яйце за да го нарисувам, и станХ ЦЕЛАТА В ЖЪЛТЪК Crazy. Та аз ще съм пред църквата Св. Неделя, на 31 и 1 и съответно без да забравяте ви чакам да се включите Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 252
Коликииииии  smile3511 Лошо ми става като се сетя!
Стискам палци Лефакса да помогне.

Миме, феталната ще я правя при Марков в МЦ Фемина. Той ми прави ехокардиография на плода миналата бременност. Имам час за другия понеделник ... чак ...

Искам да отбележа колко добри "приятелки" имам тук във форума. Само чакаха да ме заклещят в болницата и започнаха да валят оферти - ако иска Румен да иде в зоопарка в събота, после ако иска и в неделя с Янче и Кристина, уж децата да си играели ... Crossing Arms Мноого бяха загрижени.Да знаете,че винаги можете да разчитате на тях ...
Аз пък мога да ви кажа, че моя доктор Пеневвсеки ден идваше да му духам /дори в извънработно време/ и аз се справях все по-добре, даже се обаждаше по телефона на сестричките да пита как съм ... в четвъртък мисля да отида на контролния преглед сама  Crossing Arms

# 253

Искам да отбележа колко добри "приятелки" имам тук във форума. Само чакаха да ме заклещят в болницата и започнаха да валят оферти - ако иска Румен да иде в зоопарка в събота, после ако иска и в неделя с Янче и Кристина, уж децата да си играели ... Crossing Arms Мноого бяха загрижени.Да знаете,че винаги можете да разчитате на тях ...
Аз пък мога да ви кажа, че моя доктор Пеневвсеки ден идваше да му духам /дори в извънработно време/ и аз се справях все по-добре, даже се обаждаше по телефона на сестричките да пита как съм ... в четвъртък мисля да отида на контролния преглед сама  Crossing Arms
КОи са па тея двете newsm78, как не ги е срам, мръсници, шантонерки, безсрамници. Що за наглост. Та и децата да ползват за предтекст и то докато на едната мъжа е със шарка, а на другата спи след нощна...............Боже в какъв свят живеем Боже, Боже.
Нели за такива дружки - игнор. Права си, не мислят за теб и тежкото ти състояние, не им е мъчно дори и за Дара, всичко е с една крайна цел - Румен Crazy Crazy
Много те обичам, а енергията ти и живеца ти са заразни, наистина. Което не пречи, да ми се иска да ти оскубем прическата Heart Eyes

# 254
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Първо ви благодаря за милите думи.

Габи се събуди когато се приготвим за болницата и майка и е обяснила, че отивам да раждам Теди. Тя ме изпрати от прозореца и не е плакала въобще. След раждането дойдоха към 11 часа и с таткото ги пуснаха да видят беба. Тя много плачеше е Габи я гледаше много стресната. После в къщи е показвала как плаче. На следващия ден пак я показаха на сестра ми и дадоха на Габи да я целуна.
Сега като сме в къщи само ходи да я гледа, гали я, целува я. Седи до мен като се кърмим. Само сутринта я хвана за крачето и я тегли, а малката плаче и се опъва.

Общи условия

Активация на акаунт