Направих си сама

• 45 247
  • 402
  •   1
Отговори
# 105
 И аз да се включа, но за съжаление нямам налични снимки. Преди доста време / когато все още имах време Simple Smile / с приятелки правехме най-различни неща :
 - купи за плодове от грамофонни плочи / нагрявахме ги за малко във фурната и после огъвахме навътре периферията /
 - стенни часовници от готови часовникови механизми / от всичко за 1 лв /, монтирани пак върху грамофонни плочи или SD
 - гердани от едни дребни макарони с формата на звездичка с дупка в средата. Поставят се в загрята фурна и се пекат, като на всеки етап от печенето се вадят по малко от тях. Така накрая се нанизват на конци като цветовете преливат от бели до тъмно кафяви. Ставаха много красиви.
 - ръчно изтъкани на стан пана за стена и предници за пуловери

# 106
Цитат
декупажа на мен ми действа релаксиращо - не е толкова трудно - малко е гърч докато изрязваш. А за боите - да тези, които са за керамика са с по-голяма покривност, а специалните за стъкло са много прозрачни. А светлите бутилки са основно от ракия
Ами аз бутилките взимам от приятели, защото ние пием домашна newsm24
По отношение на декупажа, знам какво ще ми кажат:"не вземеш да нарисуваш нещо, ами..."Аз съм текстилка по специалност, но преди...години любящият ми разглоби стана,връчи ми платно и бои и ми каза, че съм живописец и толкоз...иди, че спори! #Cussing out

# 107
Lidis,освен че създава настроение, мирише и на море, нали?
Моята дъщеря е тази, която пълни къщата с камъни, а ние и се връзваме.Без да споменавам всяко ходене на море, напълнихме чантата и с камъни от Родопите(тя ги нарича минерали),държахме ги в разни панерчета, но докато порасне звяра няма да има красота и атмосфера.

sof , морето ми е диагноза. Знам, че не подхожда на моите почти 35  да се дупя заедно с хлапетата на плажа, но какво да се правя- видя ли камък и директно му се кланям. Имам "екземпляри" от къде ли не. Ако случайно отидеш в Родопите близо до хижа Пашалийца-потърси си порести камъни. Невероятно красиви са. На вилата си правя алпинеум. Ще покажа снимки по-нататък. Става красиво.

# 108
  • Бургас
По отношение на декупажа, знам какво ще ми кажат:"не вземеш да нарисуваш нещо, ами..."Аз съм текстилка по специалност, но преди...години любящият ми разглоби стана,връчи ми платно и бои и ми каза, че съм живописец и толкоз...иди, че спори! #Cussing out

Ако можех да рисувам като теб сигурно и аз не бих правила декупаж, но...
А за стана  - не те ли сърбят ръцете пак да започнеш - сигурно не бих издържала Hug

# 109
Сърбят, сърбят, но от друга страна никой вкъщи не иска да се препъва в прежди, бои, перхидроли...А и текстилът не е рентабилен-трудно се съхранява, трудно се продава,а, предполагам, си забелязала, че напоследък все-повече се предлага рисуван текстил.
Lidis,аз ще замълча за моите години.Но човек е на толкова, на колкото се чувства,пък и с тези малки деца все още минаваме за млади.Моите планински камъни са от районите на Чудните мостове,Дряновски манастир,Кръстов връх и околностите на Наречен,а морските са местни,от района на Каварна и Балчик.

# 110
Я да се запиша аз и тук. Laughing
Момичета, страхотни красоти!  bouquet

# 111
Досега все пропусках темата, но след като я разгледах цялата , вече ще съм фен Laughing. Много красиви неща!!!Аз нямам много свободно време, но мога да опитам някои от по- лесничките да направя.БРАВО, момичета!!!

# 112
Аз съм се амбицирала да правя свещи обче все не ми остава свободно време - но иначе съм купила материала  Grinning така че в първа удобна минута ще се предоставя снимковия материял Simple Smile
Много интересна темичка - ще следя за идеи.
А и аз имам същото колело - сега остава да си изсуша и цветенцата  Wink
-а как се правят свещи?
Страхотни неща правите момичета.Ще следвам съветите ви.

# 113
  • на кого му пука
Абонирам се.
Страхотни сте момичета.

# 114
# 115
Аз явно не съм толкова сръчна, вчера опитах да направя чинийка от навити списания но се оказа (за мен) доста по-трудно от колкото на обясненията.  Embarassed
Много обичам макрамето но и там докато направя нещо.....абе трябват ми повече тренировки...

Искам да сподела с вас любимия си форум (освен Бг Мамма разбира се  Laughing),
http://www.napravisam.bg/forum/viewforum.php?f=43

Благодаря за хубавите идеи които давате в тази тема и в "Намери", започнах да ги чета точно в период когато ме беше тръшнало нещо между депресия и апатия и трябваше да стоя затворен с месеци в къщи, идеите ми дадоха сила да намеря нещо смислено да се занимавам....
Благодаря ви!!!!!!!!!!!

# 116
Aaaa, гледахме го вече.
И аз се каня на вестниците...ще видим... newsm78

# 117
sof, не бях разглеждала картините ти, но днес го направих и искам да ти кажа, че ме оставиха с отворена уста. много ми харесаха, аплодисменти!
aq_kiarasmile3501.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 15:07 от chiges

# 118
, вчера опитах да направя чинийка от навити списания

Как се прави? Пак съм пропуснала нещо.. Thinking

sof, не бях разглеждала картините ти, но днес го направих и искам да ти кажа, че ме иставиха с отворена уста. много ми харесаха, аплодисменти!
aq_kiarasmile3501.
Страхотни са! Крайно време е да си спретне една изложбичка! Peace

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 09:58 от Amarena

# 119
, вчера опитах да направя чинийка от навити списания

Какво се прави? Пак съм пропуснала нещо.. Thinking

Да ти е за последно Joy
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1252&sid=75b5 … 00fdb4e89e9a79d1d

В линковете с книги има и едно списание с такива работи
Всъщност го свалих оттук:
http://show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=70788&p=1&ob=0

Общи условия

Активация на акаунт