Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да дадете бакшиш в Египет и какви суми са подходящи?
Как мога да получа египетски паундове и долари за бакшиши в Египет?
Как да избегнем стомашни проблеми при пътуване до Египет, особено с деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да дадете бакшиш в Египет и какви суми са подходящи?
Бакшишите не са задължителни в Египет, но се оценяват като знак на учтивост и благодарност. За малки услуги обикновено се дават 1 долар или 5 египетски паунда. За по-значими услуги, като таксита или ресторанти, бакшиш от 10-15% от сметката е обичаен. Локалните служители оценяват всички дадени суми, тъй като доходите им са ниски.
-
Как мога да получа египетски паундове и долари за бакшиши в Египет?
-
Как да избегнем стомашни проблеми при пътуване до Египет, особено с деца?
-
Какви са изискванията за получаване на виза за Египет?
-
Колко време отнема пътуването от Шарм Ел Шейх до пирамидите?

.Ние не пием алкохол и това съм го подминала, има си хубаво кафе еспресо (мелят го на момента) на бара до ресторант Топаз, там правят и страхотни гофрети следобед. Храната е малко по-различна, има си техни специфични манджурляци, но ако не сте капризни няма да ви липсва точно турския ол инклузив. Басейните са супер много , като 2 от тях се отопляваха, може би е било до края на април, защото беше много приятно и ми липсваше топлата вода, когато спряха отоплението. На плажа определено не може да се плува, правиш си морска разходка много навътре и водата ти е най-много до колене. Анимации си имаше вечер. Направи ми много неприятно впечатление едно нещо - момчетата от анимационния тийм идват до теб като си на шезлонга, дъра бъра - ама накрая си просят да им напишеш ревю с хубави отзиви за хотела, и то пред тях, първо дъщеря ми да им напиша, ама айде сега и аз,че видиш ли няма какво да правя, да се намирам на работа. Хотела си е добър, щях да го направя като се прибера, ама така да ме притискат ми беше неприятно и това ще е следващото, което ще напиша в Гугъл отзиви за хотела. Друго не знам какво да пиша, ако някой има нужда да пита - ще отговорям. Аз бях питала за сувенири - излезнахме в ляво от хотела - така и не го намерих този Клеопатра базар - питам местните и им показвам в Гугъл карти -вдигаха рамене, от малкия базар там купих 3 керамични чаши като за чай ,големи - по 4 долара ми смъкнаха, същите в мола в Кайро - 7 долара, изобщо ми направи впечатление,че в сравнение с Турция и Дубай, тук н еми вървеше пазарлъка, най-много един долар по-надолу да паднат. Иначе на самите пирамиди - където е третата на Микерин, има една редичка сергии, там са най-склонни на отстъпки, та неочаквано за мен, но оттам купих още няколко сувенири (а това го бях зачеркнала, като си мислех,че на едно от най-туристическите места в света, едва ли ще има добри цени).