Египет /Тема 16/

• 57 027
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да похваля един наш сънародник Simple Smile виждала съм го наживо, много интересен събеседник.

# 166
  • София
Здравейте на всички, опитах се да изчета поне последните две теми и съвсем се обърках.
Та влизам с питане, извинявам се предварително ако е имало отговор по въпроса, но не го намерих.
Аз съм с тежко заболяване и жегата не ми понася, кога ще бъде удачно да посетя Египет. Октомври или Ноември, по това което успях да се ориентирам по климата.
Идеята е да видим пирамидите, музея в Кайро и евентуално да се гмуркаме, гмуркането за мен ще е проблем, но съм навита.
Изчетох всякакви коментари за хотели, бакшиш и тн.
Приемам всякакви отзиви и съвети, като пояснявам горните 3 неща са задължителни за мен, аз мога да се седя в хотела, а другите да се забавляват.
Ще съм благодарна на всяка идея от ваша страна.

# 167
  • На планетата Земя
Щом жегата е проблем - декември и януари. Гмуркането в тези месеци обаче май няма как да стане.

# 168
Щом жегата е проблем - декември и януари. Гмуркането в тези месеци обаче май няма как да стане.
Края на октомври началото на ноември ,как са градусите? Аз също не мога да се ориентирам много добре ,кога трябва да направя резервация. Ние обичаме топло, за мен това е удължаване на лятото😁

# 169
  • Beyond the Frontiers
Пролетните месеци са по прохладни. Обикновенно програмите стартират в края на февруари.

Вече, колкото повече влизате в зимните месеци, толкова по-хладно. Октомври е перфектен.

# 170
Привет и от мен.
От 2 седмици гледам хотели в Шарм, чета мнения, снимки. В крайна сметка не мога да реша. Търся хотел в Шарм, 5 звезден, с хубав пясъчен плаж, да не е камъняк. Май за Шарм това е трудна задача. Да не е от най-скъпите хотели, по - скоро малко над среден клас. Да има риба и морски дарове Simple Smile
Преди години ходихме в Хургада и Кайро, много ни хареса, обиколихме всички забележителности. Затова сега само пичвка ще бъде Simple Smile
Предварително благодаря на всички за мненията Simple Smile

# 171
  • Beyond the Frontiers
Jaz Belvedere, Coral Sea
На Барон е пясък, ама те държат цена като за Риксос.
Barcelo е 4*, но също е с пясъчен плаж.

# 172
  • Варна
Charmillion също си имаха хубав плаж, като може на горе изброените да е по - хубав, но не мога да направя сравнение. Но плаж с всички удобства, а във водата предполагам навсякъде се ползват аква обувки.

# 173
Здравейте на всички, опитах се да изчета поне последните две теми и съвсем се обърках.
Та влизам с питане, извинявам се предварително ако е имало отговор по въпроса, но не го намерих.
Аз съм с тежко заболяване и жегата не ми понася, кога ще бъде удачно да посетя Египет. Октомври или Ноември, по това което успях да се ориентирам по климата.
Идеята е да видим пирамидите, музея в Кайро и евентуално да се гмуркаме, гмуркането за мен ще е проблем, но съм навита.
Изчетох всякакви коментари за хотели, бакшиш и тн.
Приемам всякакви отзиви и съвети, като пояснявам горните 3 неща са задължителни за мен, аз мога да се седя в хотела, а другите да се забавляват.
Ще съм благодарна на всяка идея от ваша страна.

Ние бяхме в края на април/началото на май и си беше жегичка. В Хургада постоянно духа северозападен вятър, който разхлажда леко, но в Луксор беше направо ужас. Та за подходящи месеци гледам, че вече има хора, които са Ви отговорили.
По отношение на гмуркането. След като имате заболяване (нямам идея какво е), може би няма да Ви позволят да се гмуркате. Ние се записахме за гмуркане с една местна агенция, чийто представителство беше в хотела ни, по простата причина, че всички останали отказаха да запишат сина ни, който е на 13 години (искат 18), при все че той плува от 5 годишен и ходи на състезания по плуване. Дадоха ни едни въпросници от по 5-6 страници, които трябваше да попълним с въпроси за заболявания, претърпени операции в последните 6 месеца и др. Като видяха, че съпругът ми е хипертоник, отказаха да се гмурка....Освен това искаха копия от паспортите ни. Явно, че не е толкова безопасно да се гмуркаш.
Аз съм доволна, че синът ми беше изключително щастлив от това, че успя да се гмурка до един красив коралов риф на 9 метра дълбочина. След това всички на яхтата го поздравяваха. И сега като го попитам, кое най-много му е харесало от почивката в Египет отговаря - гмуркането (при все, че посетихме и Луксор и пирамидите).

# 174
Значи да очаквам ,че младежа няма да го огрее с гмуркането вероятно. Ще бъде на 16 навършени, пак интензивно тренираш плуване.
Наши познати ходиха миналото (2023 ) лято и казаха,че било страшна жега...да се чудиш,какво се очаква да е в Африка август месец при положение че при нас е 40градуса😆Това остави но си дойдоха със стомашни проблеми,казаха че почти целият самолет е бил в същото положение.
Аз искам да направя резервация за средата/края на октомври. Знам,че е звучи налудничаво но това е моето виждане за нещата☺️прибирайки се от почивка ,резервирам следващата
За сега съм се спряла на
Jaz Akvamarin
Albatros aqua park
И ако мога да се доредя за Baron palace...на някаква разумна цена

# 175
  • Sofia
В Jaz Fanara виждах, че немалко деца влизаха да се гмуркат. Peace

# 176
  • София
Много благодаря за отговорите, помогнахте много.
Дотук се спрях след 15 октомври каквото намерим, че ще ходя до някоя агенция.
Ще спим в Хургада, защото разбрах че е по близо до Ликсор, а пътя не е малко.
Значи ще караме на 4 дена почивка  3дни разглеждане.
Няма да се гмуркам ясно, остава музея, пирамидите и нещо наблизо в града.

# 177
  • Sofia
Didolinaa, можете да комбинирате Кайро с Хургада (кацане в Кайро с една нощувка, разглеждате пирамидите и музея) и на другия ден опрашвате за Хургада. Лично за мен този вариант беше по-удачен от обратния (бяхме средата на септември). В Кайро беше около 27°С, в Хургада около 30+ (водата беше около 27-28°С), а в Луксор 40+, но там си е жегичка. Предполагам, че октомври няма да е чак толкова топло, но да кажат тези, които са ходили по това време. Simple Smile

# 178
  • София
ако не можете да се гмуркате може да изберете вариант за екскурзия с шнорхелинг. Водят ви до хубав коралов риф и се наслаждавате на красотите от повърхността на водата. Ние ходихме на такава и обикаляхме около рифа повече от 45 минути.

# 179
  • Beyond the Frontiers
Много благодаря за отговорите, помогнахте много.
Дотук се спрях след 15 октомври каквото намерим, че ще ходя до някоя агенция.
Ще спим в Хургада, защото разбрах че е по близо до Ликсор, а пътя не е малко.
Значи ще караме на 4 дена почивка  3дни разглеждане.
Няма да се гмуркам ясно, остава музея, пирамидите и нещо наблизо в града.
Октомври си е супер за гмуркане.
А дори през зимните месеци не е драма. Морето е около 20-23 градуса, което не е чак толкова зле. Плюс, че си има неопрени под наем.

Общи условия

Активация на акаунт