Египет /Тема 16/

• 56 882
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Valcheva, направо не знам как принципно си намираш екскурзии. Simple Smile Правило ми е впечатление, че изискванията и ограниченията ти са десетки.
Съвсем добронамерено го казвам. Просто ми е странно. Все едно не отиваш на почивка, а да изпълниш някакъв норматив. То акули, студена вода, мръсотия, жеги, припряност и какво ли още не. Ами, давай го по-лежерно / непредубедено и е възможно да се изненадаш от резултата. Peace

# 721
Valcheva, направо не знам как принципно си намираш екскурзии. Simple Smile Правило ми е впечатление, че изискванията и ограниченията ти са десетки.
Съвсем добронамерено го казвам. Просто ми е странно. Все едно не отиваш на почивка, а да изпълниш някакъв норматив. То акули, студена вода, мръсотия, жеги, припряност и какво ли още не. Ами, давай го по-лежерно / непредубедено и е възможно да се изненадаш от резултата. Peace
Ааа жеги много обичам, но да, права си 😂, ами такава съм наистина  и предпочитам да го помисля, тъй като никой друг не иска да се занимава с организации, нито избор на хотел или дестинация дори, аз ги избирам и премислям да са ок за всички. Ето жеги обичам, но моят приятел ще каже къде ме доведе тук да се потя като прасе. Много съм пътувала и с майка ми и тя би казала за Египет "аа да ме изяде акула ли ме доведе, няма да вляза в морето". И аз просто трябва да премисля за всички особености.
Иначе така стана в Тунис по-добре отколкото мислих, но Мондарис знае последната екскурзия колко беше изтощителна откъм път и обекти, и сега за Египет започнах да избирам хотел, но осъзнах че няма много смисъл, ако не си гмуркаш там.
Като бях в Тунис на полета се запознах с един дядо до мен, питам го в кой хотел е, вдига рамене, в кой курорт поне отново рамене..викам какво става тука, "жена ми ме доведе", тя се смее отзад, той не обичал, но тя му подарявала за рд и той нямал избор. 😅 И осъзнах, че ще бъда така с моя мъж като стари.

А за Египет бях гледала преди време някаква програма с Александрия, но сега не я намирам. На Абакс май беше.

# 722
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди време някой (може би галактик) спомена 3-5 дена екскурзия само Кайро.
идеално е. Wink
с достатъчно време да се разгледат основните забележителности и да се добавят Абдиин палас, барон емпайн палас, фараоник вилидж...
от кайро лесно може да се организира еднодневна екскурзия  до Александрия;
 може да се организира Ал Фаюм със сноуборд на дюните и долината на китовете;
 има двудневни екскурзии с преспиване в бялата и черната пустиня.
пак за ден може да се стигне до Порт Саид - няма много за гледане, но отидохме и до там Simple Smile виждат се корабите по суецкия канал.

# 723
Оо намерих го, явно са го пуснали за тази година наскоро - 5 нощувки общо, мисля, че е идеално без плаж. С Александрия, засега има дати само март 2025, дали ще има други или най-добре да се записваме, и без това времето е ок тогава повече за екскурзии. Мисля, че това е по-добро от круиз или влак, тоест по-леко.

# 724
Март е добре. Топло без да е горещо.
В Александрия един ден е малко ми се струва. Но за основните неща ще стигне.
А за останалите екскурзии можете да се свържете с местен туроператор.

# 725
  • Beyond the Frontiers
О, да. Абакс и Бохемия пуснаха само Кайро.
Бохемия мисля в едната посока е полет с прекачване. Абакс е чартър.

# 726
  • София
И аз съм била 2022 на този круиз на Онекс...
За мен, която иска да разглежда, а не да лежи на басейна дори ми беше малко... Но ставането рано и обикалянето е на лице. Все пак е екскурзия, и всичко е точно предначертано. Ние имахме и до допълнителни  екскурзии, така че за почивка ми останаха последните два дни в Хургада.

И аз съм се загледала сега в предложенията за Северен Египет на Абакс и Бохемия, но във всички фигурира и Кайро, а няма дестинации които не съм посещавала а са в този регион, така че ще следя...

# 727
а няма дестинации които не съм посещавала а са в този регион, така че ще следя...

Това е точно повод да отидете сами... Надали ще направят екскурзия точно като за вас...

# 728
...

И аз съм се загледала сега в предложенията за Северен Египет на Абакс и Бохемия, но във всички фигурира и Кайро, а няма дестинации които не съм посещавала а са в този регион, така че ще следя...

в кой район? кайро?

Simple Smile тук сме три и половина години и не мога да кажа, че сме посетили всички "дестинации".

ако дадете списък какво сте посетили, може да направя още един за местата, които не сте.
без да излизате от Кайро.
в Александрия сме били три пъти, и там не мога да кажа, че сме видели всичко. Simple Smile

# 729
  • София
Не съм се изразила правилно ,за което се извинявам
Иска ми се да разгледам по-голяма част от Северен Египет , където не съм била- оазисът Фаюм, Александрия.....средиземноморското крайбрежие.
Не съм казала,че съм видяла всичко от Кайро,и че не искам отново да отида- напротив, казвам ,че в момента събирам информация за тази част от Египет и разглеждам.
Както каза екскурзоводката на Бохемия,когато бяхме в Египет:
Тук съм вече 10г и обикалям забележителнистите, но има още толкова много места,които не съм посетила.....

# 730
  • На планетата Земя
Да, може би vnd имаше предвид, че туристическите агенции, пишейки Кайро в програмата, въртят почти еднакви неща.

И аз си мечтая за ново посещение в Египет, където да посетим още и още древни обекти. Няма да е скоро, защото сега парите текат леко в друга посока, но някой ден ......

Оформям новата тема, защото ще лъсне нуждата до ден-два, а не ми се иска да се занимаваме по празниците. Ако има нещо, което бихте искали да заковем в началото, кажете. Ще сложа линк и към МВнР.

# 731
  • Beyond the Frontiers
Програмата Кайро с Хургада е класическа при всички. Едно и също се гледа. Факт

При круизите обаче има разлики, с новите уикенд програми само с Кайро и обиколните за Северен Египет има опция за повече неща. И точно защото се търси, ги пуснаха.

Абакс обяви, че ще се ходи в ГЕМ по всички програми вече. Бохемия мисля по круизите.
Онекс го проверяват, но вероятно и те ще го направят.

# 732
Не съм се изразила правилно ,за което се извинявам
Иска ми се да разгледам по-голяма част от Северен Египет , където не съм била- оазисът Фаюм, Александрия.....средиземноморското крайбрежие.
Скрит текст:
Не съм казала,че съм видяла всичко от Кайро,и че не искам отново да отида- напротив, казвам ,че в момента събирам информация за тази част от Египет и разглеждам.
Както каза екскурзоводката на Бохемия,когато бяхме в Египет:
Тук съм вече 10г и обикалям забележителнистите, но има още толкова много места,които не съм посетила.....

няма нужда от извинения, писах с идеята да помогна със списък на интересни места в Кайро Simple Smile

били сме в Ал Фаюм - интересно е, има какво дасе види, пак ще ходим, защото предния път не можахме да стигнем до долината на китовете.
ходихме и до Порт Саид и Порт Суад - Wink ГПВ, защото се оказа, че музеят работи след 6 вечерта. интересно беше. даже само да се видят старите домове на инженерите, от времето на строежа на суецкия канал и как хората се радват на простичкото забавление да се катерят по солната планина и да си представят, че са на планина със сняг.
Александрия - това е един друг свят. микс на местното и гръцкото, с добавки от мюсюлманското... невероятен град.
Ал Алмайн и Марса Матрух - музеи на битките през втората световна война, банята на Клеопатра, неземно синьото море и белите плажове...

предстои ни да преспим в пустинята една нощ. на палатка може би. обещават, че без светлините на големия град звездите ще са безброй и на една ръка разстояние. Simple Smile

а след нова година и оазисът Сиуа/Сива. Simple Smile храмът на пророка, солените езера... Simple Smile

# 733
  • На планетата Земя
Някой ходил ли е наскоро в Grand Egyptian Museum, за да сподели мнение? Мисля, че не пускат все още навсякъде?

# 734
лятото беше една зала, т.е. фоайето, сега били три.
приличало на мол с кафета, магазини и исторически филм, прожектиран на стената над кафетата.
сигурно ще стигнем и до него някой ден. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт