Октомври е бая далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 3

• 36 427
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
blondyberry Знаеш ли дали близнаците са еднояйчни или двучйчни? Не си спомням дали беше споменавала по-рано, защото, ако са еднояйчни, няма как да са различен пол, при еднояйчни ако едното е момче, значи 100% е и другото. За двуяйчните вече може да са различни, може и да са еднакви.

# 226
Момичета, знам че е рано обаче при последния преглед говорих със следящата ме АГ за вариантите за раждане при мен. Много ми се искаше да е естествено и да успея да кърмя. Но май при мен няма да се получи с естественото раждане. Докторката сподели, че най-вероятно ще трябва да е секцио, но е още рано. Аз съм доста дребничка... 152 съм висока и таза ми е доста тесен. В крайна сметка най-важното е бебчо да е добре и аз, не начина, но ми се искаше да ви споделя в какви мисли съм се вкарала... и да попитам има ли друг в моето положение?

Видях, че в Майчин дом имат безплатно училище за родители на няколко теми, аз лично мисля да отида към Юли, когато изляза болничен. Simple Smile 

# 227
Момичета, какви дрехи умело прикриват бременност в 14-та седмица?! Вече сме планирали да кажем на Великден, но утре ще се виждам с родителите ми за по-дълго време и не мога да избера дрехи, с които да не ми личи. Особено като се наям съм все едно 6ти месец! Мислех, че суитчър ще свърши работа, но сякаш още повече ме подчертава.. Помощ!

# 228
Ох, да се оплача по женски и аз. Излиза, че имам ужасна седмица Expressionless Вчера онова, днес гинеколожката по здравна каса ми обясни, че частната лекарка ме е регистрирала по ЗК, само дето аз и един безплатен преглед не съм получила. Значи е напълно възможно тя да е взимала пари за мен, а аз Triumph Отвратена съм от хората, аз мислех да кажа за нея, че е най-добрата при която съм била.
Изобщо не ми стана ясно, че оная частна болница работи и по ЗК.

# 229
Ох, да се оплача по женски и аз. Излиза, че имам ужасна седмица Expressionless Вчера онова, днес гинеколожката по здравна каса ми обясни, че частната лекарка ме е регистрирала по ЗК, само дето аз и един безплатен преглед не съм получила. Значи е напълно възможно тя да е взимала пари за мен, а аз Triumph Отвратена съм от хората, аз мислех да кажа за нея, че е най-добрата при която съм била.

Това за теб не е ли супер? Вниманието, което си искала да получиш и от което си доволна ще ти бъде покрито от държавата? Аз толкова много исках да си намеря читава АГ по ЗК, но просто са като някакви касапи... По принцип за да е безплатен прегледа май трябва вече да си записана за ЖК, а преди това ако си я посещавала без направление си е платено...

# 230
Момичета, какви дрехи умело прикриват бременност в 14-та седмица?! Вече сме планирали да кажем на Великден, но утре ще се виждам с родителите ми за по-дълго време и не мога да избера дрехи, с които да не ми личи. Особено като се наям съм все едно 6ти месец! Мислех, че суитчър ще свърши работа, но сякаш още повече ме подчертава.. Помощ!

Шишарче, я някой суитчър на мъжа ти няма ли да свърши работа😅

# 231
Аз ходя с по-широки рокли и прикриват всичко- и дупе и корем. Също съм в 14 г.с.
Бях в 5 г.с. като разбрахме. Много бързо минава времето...
Прикачвам ви снимка за седмиците и месеците.

# 232

Това за теб не е ли супер? Вниманието, което си искала да получиш и от което си доволна ще ти бъде покрито от държавата? Аз толкова много исках да си намеря читава АГ по ЗК, но просто са като някакви касапи... По принцип за да е безплатен прегледа май трябва вече да си записана за ЖК, а преди това ако си я посещавала без направление си е платено...

Ами хич не е супер. Звънях в частната болница и там не приемат по ЗК. Тоест днес трябваше да ме прегледат, а не го направиха. Защото някой някъде ме е регистрирал. Аз просто искам гинеколог по ЗК.

# 233
Става все по-трудно с дрехите….Аз сега залагам на по-свободни блузки и ризи, с които все още не се набива на очи, но съм изключила от гардероба си в момента една голяма част от наличните ми дрехи, които са по мен. До момента все още не съм си купувала нищо ново, чакам да дойде момента, в който ще ми отеснеят наличните дънки и панталони и тогава според големината ми, температурите навън и т.н ще пазарувам.
Lolla Bunny, аз родих първото си дете секцио, но нямах никакъв проблем с кърменето - тръгна веднага и дъщеря ми засука без проблем. Е, вярно е и че самото раждане беше тръгнало през нощта преди да ми направят сутринта операцията… но това е една друга дълга тема, няма да задълбавам, секциото беше по медицински причини. Бих казала, че бързо се възстанових, страшното беше само първото ставане, други проблеми не съм имала.
Относно месеците има разлика в лунарен и календарен месец - за това на различните места ги пишат, че определена седмица е в един или друг месец.
Аз сега се интересувам от ваксината за коклюш, помня че се спомена въпроса по едно време, но не разбрах някой слагал ли си е, смята ли да си слага…

# 234
Трябва да избутам до 25-ти без всички на работа да разберат. Колежката тогава пуска отпуска. Не искам да й я развалям 😆
Иначе вече не ме притеснява да споделям новината. Влязох в 4-тия и съм спокойна.

# 235
Аз съобщих на работа, вече и аз не се притеснявам да споделям, а и дъщеря ми е в такава еуфория, че така или иначе само за това говори и общо взето вече доста хора знаят 😁 но и на мен така ми е по-спокойно, да не се крия.
Днес видях по новините, че има два случая с фатален край на новородени, заразени с коклюш, та още повече взех да чета за тази ваксина. Май ще говоря с АГ по въпроса за да чуя професионално мнение.

# 236
И аз се интересувам от ваксината за коклюш. Безопасна ли е по време на бременност и как се поставя? Аз съм си изпуснала реимунизацията, която беше миналата година.

# 237
Шишарче, това, което знам със сигурност е ,че са в два отделни сака. За плацентата не сме коментирали нищо още с докторката, дали е обща или са две отделни. Ако е обща, са еднояйчни,нали🤔

# 238
Относно месеците: важното е седмиците да си знаем.😀
Аз от днес съм 14 г.с. и относно дрехи...не смея да купувам дънки за бременни, защото моите са платнени и еластични, та ми стават още (2 броя, сменям ги постоянно и не нося други😀). Мисля рокли за лятото да купя...

# 239
Тоест аз, ако съм 13+1, 14 г.с ли се водя? Много ме обърква цялото броене.

Общи условия

Активация на акаунт