Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 533
  • 817
  •   1
Отговори
# 600

Преди и след Роакутан

# 601

Преди и след Роакутан
Бихте ли добавили към поста: колко време е имал акне преди това, колко време е пил Роакутан и по каква схема, колко време е минало след като е спрял, напълно ли са спрели пъпките, какви странични ефекти имаше по време на лечението, след кой месец започна де се изчиства лицето и т.н.? Общо взето, четящият да се ориентира за какво става въпрос като види снимките без да изчита всичките 15 глави на темата и без да се питат отново все идни и същи въпроси. Мерси!
Поздравления за добрият резултат!

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 13:55 от Zzz...

# 602
  • София
Супер ефект! Дано да се задържи така за постоянно!
Blue eyez, аз по-назад съм се отчитала за нашето лечение, дори снимки бях качила.
Само диета не променя драстично нещата. Определено младежът свикна да живее без хляб, баници, сладка, кексове, сокове и т.н. И мисля, че му влияе добре. Но епидуото си върви успоредно, вече през ден. Не спазва вманиачено хранителния режим. Покрай Коледа се поотпусна и му излязоха веднага няколко от гадните пъпки. В момента е ОК. Радвам се, че не търси сладко. През март ще се прави равносметка отново и евентуално епидуото ще се замени с третиноин.
Виждам, че Роакутанът доста добре излющва белезите и петната.
Zzz…, има правило във форума да не се цитират снимки, защото авторът няма как да ги премахне после, ако реши.

# 603
  • Пловдив
Много съществена промяна...браво! И аз да стискам палци да се запази ефекта.

Ние мазахме Епито почти след привикване всяка вечер...и файда нямаше. Сега маже лек крем сутрин с фактор, а вечер само хидратация. По слепоочията е зле положението...тук-там и по челото излизат. Дерт са ми белезите по скулите Confused
Имаме третиноин, ама 0,1% май му дойде силен и спряхме. Ще пробвам пак да въведа.

Мислих да пробвам оня крем за белези от рани Контрактубекс Simple Smile Какво мислите?

# 604
Не, контратубекс е за релефни белези, като ги изравнява със самата кожа, не ги премахва.
 Белези от акне се третират с нещо излющващо, да се махне този слой на кожата и отдолу да излезе нов слой.

# 605
  • Пловдив
Не, контратубекс е за релефни белези, като ги изравнява със самата кожа, не ги премахва.
 Белези от акне се третират с нещо излющващо, да се махне този слой на кожата и отдолу да излезе нов слой.
и какво е това нещо?
Ама как точно ще се излющи и то реално белега е вдлъбнатита? Как ще помогне това излющване?.?

# 606
и какво е това нещо?
Ама как точно ще се излющи и то реално белега е вдлъбнатита? Как ще помогне това излющване?.?
Химически пилинг.

# 607
Третиноин, АHA/BHA киселини - трихлорооцетна, салицилова, пилинг йеснер, лазер светлини - червена, зелена.
 Трихлорооцетен пилинг мисля че не може да се прави от козметик, а само от дерматолог, не помня дали слагаха и упойка преди това, че е много силен.
 Като цяло поне според това което съм виждала трихлооцетния е сравним с действието на роакутан.
 Цялата кожа пада буквално след него и отдолу излиза розова като на бебе.
 СО2 фраксел също е много добър. След него пак пада цялата кожа, но е скъпо. В София са по 600-700 лв.
Фраксел се прави когато няма акне вече, не излизат пъпки, а са останали само петна, белези.

# 608
  • София
Mystic, спряхте ли епидуото. Наистина трябва много постоянство с него. Това нашият д-р постоянно натяква, ама ти май беше казала, че сте го мазали ежедневно повече от година?
Третиноинът трябва да е нисък процент к постепенно да се вдига.
Ако по скулите не му излизат нови пъпки, защо не пробвате с микронидлинг при дерматолог?
На нас не са ни предлагали хим пилинг за заличаване на белези. Освен това, ако не са много релефни, те се самозаличават за около 8-9 месеца. Това пак по инфо на дерматолога.

# 609
  • Пловдив
Нищо не се заличава...

Мазахме доооста време Епито. Може 2г и повече години да е. Първо предв.с хидратиращ, после Епи и пак зачервяваше. След време без нищо, после едната докторица каза на влажно лице. Следващата отрече и така. Спряхме го отдавна.
Третиноин мазахме 0,025 първо 2 опак. Файда не видях.

Ако някой иска имам свободен 0,1 % трет.

# 610
  • Пловдив
Синът ми е след 5 месечно лечение с антибиотик. Пъпките спряха, вчера дерматолога изписа за белезите, които са предимно червени петна на Avene интензивния пилинг и пак на Avene серум с А.Н.А.
Като интензивния пилинг трябва да маже 2 пъти в седмицата, а серума в останалите дни от седмицата. Пак е на контролен след 3 седмици, за да се види как му действат пилингите.

# 611
  • Пловдив
Може ли да ги снимаш?
И ние сме пили АБ...

# 612
  • Пловдив
да, ето ги
Това е серума:

това е интензивния пилинг:

Серумът го има и в комплект и излиза по-евтино, него взех:

# 613
  • Пловдив
Сариева ли ги изписа? Какво каза да очаквате?
Имате ли вдлъбнати белези или само червенина?
Слънцезащита каза ли да ползвате?
Да споделиш дали има ефект, моля...

П.п...за пилинга пише да се ползва 15дни.
Аз съм в чуденка какво вече.

# 614
  • Пловдив
Да, Сариева ги изписа. Неговите белези не са вдлъбнати, червеникави са.
Има и вдлъбнати по слепоочията само, но за тях каза, че ще правим микронидлинг по-нататък.
Ще споделя по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт