Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 527
  • 817
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Да, Сариева ги изписа. Неговите белези не са вдлъбнати, червеникави са.
Има и вдлъбнати по слепоочията само, но за тях каза, че ще правим микронидлинг по-нататък.
Ще споделя по-нататък.
ясно...
А тя ли прави микронудлинга?

# 616
  • Пловдив
Да, тя го прави.

# 617

Преди и след Роакутан
Бихте ли добавили към поста: колко време е имал акне преди това, колко време е пил Роакутан и по каква схема, колко време е минало след като е спрял, напълно ли са спрели пъпките, какви странични ефекти имаше по време на лечението, след кой месец започна де се изчиства лицето и т.н.? Общо взето, четящият да се ориентира за какво става въпрос като види снимките без да изчита всичките 15 глави на темата и без да се питат отново все идни и същи въпроси. Мерси!
Поздравления за добрият резултат!
Съжалявам, аз съм писала и по- напред, повечето знаят за нашия случай…
Преди Роактуан три години се борихме с тежкото акне-различни доктори, различни мазила… ефект никакъв и загуба на време.
Вече 9 ти месец моя син е на Роакутан, като направи една година ще ходим на контролен преглед , за да се прецени дали ще продължи с приема.
Иначе резултата дойде буквално след втория месец , от тогава лицето му е почти чисто.
Странични ефекти имаше в началото - сухи устни и кръв от носа. Отдавна отшумяха.
Схемата за прием е една и съща от началото- хапче 20 мг дневно.

# 618
Слънцезащитата е задължителна при пилинги.

# 619
Здравейте, имам закупени 4 опаковки роакутан (от аптека sopharmacy), които се отказахме да ползваме след второ мнение от дерматолог. Ако някой има интерес, да ми пише.

# 620
Преди години имах едни ситни пъпчици по челото, без връх и не ставаха да се почистят. Нито маски, нито нищо помагашр. Тогава започнах противозачатъчни и ми де изчистиха. Сега обаче съм бременна в края на 3ти месец и ми излязоха пак, в средата на челото. Не се забелязват, но аз си усещам неравността по кожата и ме дразни.
Сега ползвам само хиалуронова киселина и масло от моринга, тонер с центела и измивен гел с центела, 1-2 пъти седмично правя и глинената маска с центела. Преди да забременея ползвах киселини и ретинол и нямах проблемна кожа. Знам, че някои киселини може да се ползват, но сякаш ме хвана страх и ги спрях.
Какво бихте предложили?

# 621
  • Пловдив
Хора, някой със скорошно мнение на микронудлинг? Или както там се казва Simple Smile

# 622
С каква цел се прави? Знаете, не се прилага на активно акне. А относно белезите - много зависи какви са. Каквото и да ви кажат тук, аз лично бих се доверила само на дерматолог, ако препоръча, ча са подходящи за случая. Иначе общо казано проецеудрата е добра, стимулира колагена, изглажда, подмладява и тн предполагам знаете

# 623
  • Пловдив
Ами точно дерматолози ни излъгаха и правихме процедури с лазер точно при активно акне Expressionless Писала съм..трябваше да дадем маса пари и време, за да разбера, че това не е правилно, та...сме в задънена улица. А искам да направя нещо...как да оставя така детето???
Не знам дали пак да не опитаме лазер само на местата дето няма активни пъпки?

П.п...а не правят ли микрото баш на активно акне?

# 624
  • София
Mystic, микронидлинг (от needle -игла) се прилага, когато няма вече активно акне. Според нашия дерматолог е добре да са минали над 6 месеца от излекуването на акнето и тогава да се включи за третиране на релефни белези. Какво е положението при твоя младеж сега?

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:57 от Skiorche

# 625
Mystic, понеже не си спомням - в момента на какво лечение е? Ако е на роакутан, много от белезите ще се заличат в процеса на лечение. Онзи ден бяхме на контрола, при моя син е останало само зачервяване. От излющването на кожата, неравности почти не се забелязват.
Моето мнение е, ако има активно акне, първо да намерите начин да се справите с него. Белезите чаааак след това, поне 3-4 месеца след спиране на поява на пъпки. А при Роакутан - поне 6 месеца.

И не, не е редно да се прави микронидлинг на активно акне. Представи си как с убождането следва ново и тази игла разнася бактериите навсякъде. Не се подвеждайте да правите такава процедура, или лазер или химически пилинги на активно акне

# 626
  • Пловдив
Не се, ама се подведох преди години...както и да е.
Не сме на нищо от много време...маже с кремове на Колагена, вечер хидратиращ, сутрин с фактор и прополис и още нещо. Ок са му, но по слепоочията излизат най-често. По челото по-рядко и по скулите са само белезите Confused Та...за там искам нещо да предприемем.
Снощи ходи на почистване, та като се нормализира ще снимам.

# 627
Mystic, надявам се, че няма активно акне, защото то не трябва да се стиска. Имате ли си дерматолог, който го консултира? За пресни червеникави белези, Скинорен дава добър резултат. Но ако са релефни, наистина най-добре да вземете компетентно мнение след преглед. Иначе само ще си губите времето и ще си хвърляте парите на вятъра.

# 628
  • Пловдив
Вече хвърлихме доста...факт Confused Ще търся, да.

# 629
Здравейте
Бихте ли препоръчали за град Русе дерматолог от който сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт