Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 505
  • 817
  •   1
Отговори
# 660
  • offshore & overseas
И как се чувстваме също е важно. От хидратиращия крем не се очаква „ефект“ в смисъла на ефекта от Роакутан или дори Епидуо и пр. Там играе именно приятното усещане върху кожата и облекчаването на раздразнението.

Не разбрах, в крайна сметка, напълно безполезен ли е Sebogard? Само заради бонусите ли го предписват?

# 661
  • София
Ефектът и при двете деца от продуктите на Себогард беше кръгла 0. Съжалих, че дадох толкова пари за тях, но реших, че ако не помогнат на единия поне при другия ще има ефект. Докторката най-безцеремонно ги изписа и на двамата (през няколко месеца), а проблемите им бяха доста различни. После не стъпихме повече при нея.
Може да прозвуча крайно,  но медицинската козметика мисля, че би имала ефект при някаква много лека форма на акне (комедонно).
Ефикасни за мен са кремовете с азелаинова киселина, БП,  адапален или третиноин, в началото комбинирани с АБ, после прилагани самостоятелно - скинорен, акнатак, епидуо.
Ако пъпките са основно по челото и Т-зоната и Даверцин гел върши чудеса.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 17:28 от Skiorche

# 662
  • Leeds, UK
Да докладвам какво се случи на прегледа. Нашето ДжиПи ни изписа Lymecycline по 1 т на 24 часа за два месеца и за мазане Clyndamycin 1%+ Benzoyl Peroxide.5%.

# 663
  • София
Happy Bella, май докторът е попрекалил с антибиотиците, ама сигурно такъв е протоколът там при вас. Стискам палци!

# 664
Интересна терапия. Лимециклин не съм срещала да се продава в Бг. Дано намерите по околните държави.
А кремът го има в Турция, който ви е даден.

# 665
  • София
Те не са в България. За UK мисля, че споменаха.

# 666
  • Leeds, UK
Те не са в България. За UK мисля, че споменаха.
Да. В UK сме и това се покрива от здравната каса.  После ще му взема Скинорен от онлайн аптеките, че той не се покрива от здравната. . Не знам дали е попрекалил с антибиотиците, но синчето е доста зле. Поне е отговорен, знам, че ще се маже и ще ги пие редовно. Благодаря и аз си стискам палци, че ми се къса сърцето.

# 667
  • София
Действайте, както ви е казал док., и после ще споделиш. Във всеки случай, имай предвид, че
мазането после трябва да продължи. Споделяла съм и по-назад -синът ми маже Епидуо вече 10 месеца. Излиза рядко тук-там по някоя пъпка, но вече има самочувствие да се появи сред хора без притеснение.
Вземете и пробиотик, че дълго време се очертава да пие АБ-к.

# 668
Ние имаме проблем и днес сме но спешност на преглед. На моя син му се подуха устните, появиха се рани , цялото му лице е червено и в лишеи… В чудене съм дали е от Роакутана или е вид дерматит. Докторката ще каже, но ми е много притеснено.

# 669
  • София
Dussie, дано да не е нещо сериозно. Стискам палци! Пиши какво е казала лекарката, ако трябва го спрете докато се нормализират нещата. Пуснете и кръвни изследвания за всеки случай!

# 670
Има подобен страничен ефект описан в листовката. Стискам палци! Пиши после какво се е оказало и дано минава бързо!

# 671
От Роакутана е. Стискам палци бързо да се оправи детето!

# 672
Прегледа мина, докторката каза , че щом до сега за 10 месеца не е ставало така, е бактериална инфекция. Изписа крем за мазане/ Дипрогента/и балсам на Роше. Ако няма подобрение, ще минем на Аб.
Роакутана каза да не го спираме.
Дано е вярна диагнозата !!

# 673
  • София
Skiorche, направо ме хвърли в размисъл с 0 ефект със Себогард.Дъщеря ми няма активно акне,а само дребни червени пъпчици които понякога изчезват.Ще видим дали ще има ефект от мазането с тях.
 И да да питам някой правил ли хормонално изследване на детето.При раздвижване на хормоните назначават ли лечение или си карат както си знаят. На нас лекарката назначи.Чудя се дали дам толкова пари и какво ще промени това.Аз си знам ,че омазняването на косата и тези червеникави пъпчици са от възрастта.

# 674
  • София
Според мен, ако няма някакви промени в МЦ (обилен, нередовен и т.н.) или други оплаквания, не виждам смисъл.
Но, разбира се, вие си преценете.
За дребни пъпчици, които се появяват от време на време и НЕ са по бузите, писах и по-нагоре, че Даверцин гел много помогна на две приятелски момиченца.
Пробвайте го Себогарда. При вас пък може и да има ефект щом не е сериозно акнето.

Общи условия

Активация на акаунт