Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 498
  • 817
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Според мен, ако няма някакви промени в МЦ (обилен, нередовен и т.н.) или други оплаквания, не виждам смисъл.
Но, разбира се, вие си преценете.
За дребни пъпчици, които се появяват от време на време и НЕ са по бузите, писах и по-нагоре, че Даверцин гел много помогна на две приятелски момиченца.
Пробвайте го Себогарда. При вас пък може и да има ефект щом не е сериозно акнето.
Наред и е цикъла.Даже АГ я гледа за поликистоза,няма проблем.
Пъпките са в долната част на бузите.

# 676
  • София
След този крем вечер: https://biotrade.bg/acne-out-trojno-aktiven-krem-protiv-papki-i-belezi-ot-akne/
какъв хидратиращ крем бихте препоръчали? Вечерта ли трябва да се нанесе и хидратиращия или сутринта?

# 677
Бъни, щерката от години ползва Ефаклар дуо +, предписан от дерматолог.
Кремът, който си пуснала е добре да го въведете постепенно. Ако след нанасяне има някакво дразнене- тогава да намаже и от хидратиращия крем. При нужда.

# 678
По повод на изследванията - нищо не пречи да ги пуснете, а също към тях да добавите кръвна захар, инсулин и щитовиден панел, вит. Д. Пъпките, може да са и от друго, не само половите хормони влияят.

# 679
Кремът на Cosrx с охлювен муцин подходящ ли е за кожа, образуваща комедони? Чета, че уж помага за изглаждане на белези и за цялостно регенериране на кожата, но се страхувам да не ми запуши порите.

# 680
Здравейте! На лечение съм с Третиноин, но акнето пак се обостри и не може да мине изцяло. Дерматоложката ми предлага ниски дози Роакутан, но мен ме притеснява косопадът като страничен ефект. Наблюдавали ли сте го досега? Или по-често е сухотата на лигавиците, както и лекарката ми каза.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 23:46 от Green Arrow

# 681
  • Пловдив
При дъщеря ми засега (пет месец) няма косопад. Косата й беше мазна, сега я мие веднъж на седмицата. Тя го отчита като плюс.
За по-нататък ще видим.

# 682
  • София
Препоръчайте тоалетно мляко за премахване на грим.

# 683
Здравейте! На лечение съм с Третионин, но акнето пак се обостри и не може да мине изцяло. Дерматоложката ми предлага ниски дози Роакутан, но мен ме притеснява косопадът като страничен ефект. Наблюдавали ли сте го досега? Или по-често е сухотата на лигавиците, както и лекарката ми каза.

На каква възраст сте? Ако сте в тийнейджърска, това е по-скоро супер рядък страничен ефект и едва ли ще ви сполети

# 684
Здравейте! На лечение съм с Третионин, но акнето пак се обостри и не може да мине изцяло. Дерматоложката ми предлага ниски дози Роакутан, но мен ме притеснява косопадът като страничен ефект. Наблюдавали ли сте го досега? Или по-често е сухотата на лигавиците, както и лекарката ми каза.
Косопад няма, но сухотата си я има на периоди.Както и кръвотечение от носа.

# 685
Celeste_10, на 30 г. съм. Едва успях да оправя косата си след ковид и бременност, та това сега доста ме притеснява. Парадоксално, повече от сухите лигавици. А пустото акне е само по брадичката при нормални хормонални изследвания. Уж се беше оправило за отрицателно време с Трет, но какво стана в последните 2 седмици, не знам.

# 686
Разбирам те много добре, родих преди 2 години и чак сега си възвърнах косата. Аз лично бих дала още малко време на мазилата. Роакутан се пие много време, сега идва лято и трябва много внимателно със слънцето. С възрастта обичайно и страничните ефекти са повече, поне това пише в мед. Сайтове, които чета.
И в крайна сметка зависи колко зле е акнето и оставя ли големи поражения.

# 687
Наскоро се запознах с една чудесна госпожица / в момента модел/, която е преборила акнето преди 10- на години с Роакутан / тогава закупуван от Румъния/.Напълно излекувана и с абсолютно положително мнение за лекарството.

# 688
  • Пловдив
И не се е върнало?

Ние ходихме на консултация в една нова клиника. Нямат дерматолог, само мед.специалисти или както се водят. Момичето предложи пилинг и микронудлинг. Каза, че за сега това може да се предприеме...в случая активното акне е предимно по слепоочията. В чуденка съм дали или...

# 689
Не е. По нейно мнение след дълга борба, това се е оказало най- ефективно и единствено действащо лекарство.

Общи условия

Активация на акаунт