Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 383
  • 817
  •   1
Отговори
# 690
Около нас има много преминали лечение на роакутан, а пък познатите ми в САЩ споделиха, че там масово се изписва и като цяло идеята при роакутана е именно тази - да не се върне. Въпреки това има около 10 процента (цитирам по памет) случаи, в които се налага втори курс (обикновено по-кратък, тъй като акнето не е в толкова тежка форма)

# 691
  • Leeds, UK
И аз да споделя за нашето лечение с Lymecycline и крема за мазане с Clyndamycin + БП. Минаха 2 седмици.  Има голямо подобрение, но все още стоят някои подкожни по бузите и не избиват или намаляват. Излиза му по някоя нова, но малка и повърхностна и бързо минава без да оставя следи. Все пак има още 6 седмици да ги пие. Взех му и хубав пробиотик. Нямам насоки дадени какво да правя като му свърши. С какво да третирам белезите? Или на процедури да го водя? Не съм запозната. Чета ви, но ми е доста объркано.

# 692
Какво е БП?
Първо изчакайте да се излекува напълно, т.е да няма активно акне и тогава третирайте белезите.

Да дам ъпдейт и при сина ми - 5 месеца на роакутан, от 2- 3 седмици не му е излизала пъпка. Правилото е - спиране на приема след 1 чист месец, но на последния преглед обмисляхме да продължи до началото на май, тъй като на него му понася много добре и да доизчисти петната. Скоро ще кача нова снимка. Останали са единични зачервявания от най-дълбоките пъпки

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 07:06 от Celeste_10

# 693
  • Washington,USA
Какво е БП?
Първо изчакайте да се излекува напълно, т.е да няма активно акне и тогава третирайте белезите.

Да дам ъпдейт и при сина ми - 5 месеца на роакутан, от 2- 3 седмици не му е излизала пъпка. Правилото е - спиране на приема след 1 чист месец, но на последния преглед обмисляхме да продължи до началото на май, тъй като на него му понася много добре и да доизчисти петната. Скоро ще кача нова снимка. Останали са единични зачервявания от най-дълбоките пъпки

Бензил пероксид

# 694
  • Пловдив
И ние вече пълни 5 месеца направихме на Роакутан. Няма нови пъпки вече почти 2 месеца. Бяхме на преглед и решихме, че ще ги пие до края на април. Т.е. ще се съберат 6 месеца и половина. Даде направление за кръвни изследвания и утре ще ги правим.
Белезите ще третираме след това, като мине малко време с микронидлинг, ако са останали. Засега има зачервявания, но като че ли няма да останат вдлъбнатини, или поне не много видими.

# 695
Синът ми вече 10 дена е на Роакотан ,след 2 месеца на Антибиотик никакъв резултат .На този етап само му  се напукват устните ,дано се размине само с това .Лекарката ме предупреди да му взема и шампоан за чувствителен скалп  защото си има и пърхут който го овладяваме с Dukray!

# 696
Страничничните ефекти са на периоди и като цяло не трябва да Ви притесняват. Освен, ако не са продължителни.На моя син му тече кръв от носа… примерно веднъж, два пъти в месеца. Също му се подуват устните и напукват, пак така… веднъж месечно примерно.Има си странични ефекти, не отричам, но пък резултата е поразителен.

# 697
При моя син единствен страничен ефект е сухата кожа и устни. Ние сме на края на лечението и кожата на лицето  е наистина страхотна. Скоро ще кача финални снимки.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 23:15 от Celeste_10

# 698
Здравейте,
някой правил ли е Genesis лазер и Cool view при активно акне? Обясниха ми, че процедурата няма сезонност и това, че излизат тук там и има активни пъпки не пречи, .... както и че процедурата действа противовъзпалително. Това е на фона на лечение с Епидуо и Акнеаут - и двете вечер едно след друго.., хидратация и слънцезащита...

# 699
  • Пловдив
Е как едно след друго???
Аз знам, че лазер не се прави при активно акне.

Някой с положителни резултати след микронидлиг?

# 700
Здравейте,
някой правил ли е Genesis лазер и Cool view при активно акне? Обясниха ми, че процедурата няма сезонност и това, че излизат тук там и има активни пъпки не пречи, .... както и че процедурата действа противовъзпалително. Това е на фона на лечение с Епидуо и Акнеаут - и двете вечер едно след друго.., хидратация и слънцезащита...

Genesis green e подходящ в случай на акне и има протокол за серия от процедури за лечение. Правила съм 2 такива процедури, имат много добър ефект.

# 701
  • Leeds, UK
Здравейте Моят син се повлия добре от Lymecycline. В момента няма активно акне, но останаха червени кратерчета по бузите и слепоочията. Сега не знам какво да взимам за тях. Посъветвайте ме. Епи дуо или Скинорен. Или нещо още по-добро, ако има. Каква слънцезащита е добра, в смисъл да не стои бяло по лицето. Каква процедура при дерматолог е подходяща? Ще го водя на частен дерматолог тук в Англия. Знам, че той ще ми каже, но искам и вас да чуя. Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 09:04 от Happy Bella

# 702
Скинорен е добър при пресни червеникави белези. Слънцезащита, която не стои бяла - nuxe, apivita, cerave

# 703
  • Leeds, UK
Ето така изглежда сега:

# 704
  • София
Аз бих го мазала с Епидуо. (Ако докторът няма нещо друго предвид) Но и то се изписва с рецепта. Постепенно излющва и избелва горния слой на кожата. Ако не излизат нови пъпки, тези белези ще избледнеят след 6-7 месеца.
Можете да ползвате и матиращ/ тониран UV крем. Но наистина трябва да се слива с кожата, за да не си личи и да не се притеснява младежът.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт