Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 361
  • 817
  •   1
Отговори
# 705
  • Leeds, UK
Skiorche, благодаря. А на цялото лице ли се нанася или върху пъпките само?  Че те неговите едни разпръснати. Разбрах, че вечер се нанася, или през вечер, ако много се зачерви. А хидратиращ кога се слага? След Епидуото?

# 706
Happy Bella, от кога младежът е с акне? Все още се виждат активни пъпки, а петната са осезаеми. Съчувствам ви, защото минахме по подобен път. Не съм дерматолог, не искам да агитирам, но петната са наистина доста изразени и си мисля - ако страда от акне от повече от година, дали да не направите още една консултация за Роакутан евентуално? Противно на мнението на скиорче - не мисля, че тези белези могат да се заличат от самосебе си, може да се наложи някоя процедура, но след като вече не излизат. До тогава е много важно да не се пигментират и да не стават кафяви, че тези петна са най-трудни за махане.

# 707
  • Leeds, UK
От около 7-8 месеца е акнето. Изведнъж го връхлетя. В момента е на Лимециклин, вътрешен прием и за мазане Клиндамицин+ БП. Мие се редовно и хидратира лицето. Излиза му някоя мъничка от време на време. Всичко каквото трябва ще направя за него. Лошото е, че сме в Англия. Иначе по телефона се консултирахме с дерматолог от Пловдив. Тя препоръча тогава антибиотик и Епидуо. Търся конкретни препоръки за хубав слънцезащитен крем за лицето на тийна. Проверих някои препоръчани, но някои от коментарите към тях ме отказаха - “мазен и тежък”…

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 08:32 от Happy Bella

# 708
Всички аптечни марки имат слънцезащита за кожа с акне. Лошото беше, че при моя син всички стояха доста бели и беше като призрак. Сега като видях кожата си мисля, че и това е добре да решите с дерматолог. Предишните, които препоръчах са за вече здрава кожа и са всичко друго, но не и тежки. Това са едни от най-леките текстури и напълно прозрачни. Но не мисля, че са подходящи за акне. Сега кожата е много уязвима и най-добре специалист да ви каже - дали с химически или с минерални филтри да бъде

# 709
  • София
Този използва синът ми. Епидуо маже вече месец, все още няма ефект.

# 710
  • в страната на чудесата
Ми доведи го за консултация и ще се върнете. Англия не е Австралия все пак, хората идват оттам за прегледи тук…

# 711
  • Leeds, UK
Ми доведи го за консултация и ще се върнете. Англия не е Австралия все пак, хората идват оттам за прегледи тук…
То стана като за Австралия тук. Спряха полетите за БГ от града ни. А, не е като за малък град - 4-ти по големина е в Англия. Иначе, тя ще ми изпише Роакутан,  а брат ми е главен лекар на лаборатория “Рамус” в Пловдив, та и изследванията не са ми проблем. Колко често се правят тези изследвания?

# 712
Happy Bella, това което се вижда на снимката на момчето ти, е след антибиотик, така ли? Кожата е доста възпалена все още. Опитайте с компреси със смрадлика. Всеки ден по 30 минути вечер компрес на лицето. Моята дъщеря беше по същия начин, момиче е, можеш да си представиш какъв кошмар беше. Трима дерматолози, и никой не изписа антибиотик за вътрешен прием. Смрадликата помогна изключително много! Сега има светли, розови петънца, които надявам се ще минат лека полека. Около цикъл избиват малко гадове, 3-4 пъпки, но нищо сериозно. Иначе сме мазали с Епидуо и Акнатак с клиндамицин. Спазва и безмлечна диета.

# 713
Смрадликата помага наистина да успокои. Но не очаквайте чудеса. И на мен ми се струва доста възпалена, ако след спиране на антибиотика се появяват още пъпки, вземете второ мнение

# 714
  • Leeds, UK
Somebody happy, Все още го пие антибиотика +пробиотик и се маже външно с антибиотик. Хапва само бяло сирене и от време на време кисело мляко. Спряхме и пилешкото месо. Яде 1 път в месеца. Сладко, пържено, газирано -не! По принцип е много изпълнителен и не се отклонява от режима, а също е и редовен с миене и мазане.
Мога да го заведа на частен дерматолог. Тук в квартала има клиники. Въпросът е те какво ще направят и дали няма да ме юрнат директно на процедури някакви, без вътрешно да е отстранена причината.

# 715
Е,  дерматолозите ги знаем, при положение че сте опитали с антибиотика, следващата стъпка е Роакутан Simple Smile Но във вашия случай, не ми се вижда да е толкова тежко положението, че да се прилага тежката артилерия. Опитвали ли сте с алое и чаено дърво?

# 716
  • Пловдив
Ето така изглежда сега:

На дъщеря ми кожата миналата година беше точно така кожата. Аз мислех, че това са само белези, но козметичката ми каза, че в дълбочина са възпаления. Направихме биомикронидлинг и тогава гнойта изби на повърхността. След 2 процедури имаше доста подобрение, но трябваше да почистваме лицето месечно при козметик, а тя отказа да я стискат и затова минахме на роакутан. Сега кожата няма нищо общо.

# 717
Аз пък не мисля, че положението е леко. За да има такива петна е много вероятно под повърхността да си тече възпалителен процес и чаено дърво може да облекчи за ден-два, но не е решението на проблема.

# 718
Не зная защо толкова се страхувате от Роакутан, хапче като всяко останало. Ако пиеш 6-9 месеца нещо, което завършва на циклин, мицин и т.н., едва ли ще е по-безопасно. Повечето антибиотици се борят с резултата-инфекцията, а не с причинителя. Ако толкова ви се пият антибиотици, мога да препоръчам Зинат. За 4-5 дни спира инфекциите и поизчиства лицето, стига до не си резистентен/чувствителен към него. Но, десетина дни след като го спреш акнето се активизира отново.
 На младежа може и да се е успокило акнето, но е далеч от това да е излекувано. Мажете се с Епидуо, дано да помогне! Но, да не стане така, че след 10 години все още да сте в изходна позиция и да се вайкате, защо не пробвах с Роакутан по-рано.
 Слънцезащитен крем La Roche-Posay Anthelios фактор 50, бял е, но като се нанесе сякаш не оставя бели следи, не е специално за акне.
 За хидратация CeraVe Moisturising cream също е хубав.
Успех на всички!

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 15:40 от Zzz...

# 719
  • Пловдив
А за белезите какво?

Общи условия

Активация на акаунт