Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 349
  • 817
  •   1
Отговори
# 720

Ако е на роакутан - той ще свърши тази работа. Ако остане нещо след него, процедури се правят поне 2 месеца след приключване на лечението. При моя син сме на финалната права. Почти няма следи от акнето

# 721
Hapyy Bella и аз мисля че акнето е още в процес на възпаление ,според мен антибиотика подтиска ,задържа ,замазва акнето ,след спирането пак се. завръща .Синът ми беше на антибиотик 1 месец пиене и мазане !Но близо месец сме на Роакотан !На 21 г.е  и ми омръзна да пробваме  какво ли не !Дано успеете да се излекувате само с Антибиотик !Трудно намерих лекар за Пловдив .И да допълня при нас стреса много изостря възпалението втора год е медицина,силно се надявам Роакотана да ни помогне !

# 722
  • София
Happy Bella,
И аз не мисля, че акнето е излекувано след антибиотика. Виждат се и активни пъпки. Писала съм по-назад много за нашия случай и ще се повторя. Ефектът от епидуото се отчита след три месеца редовно мазане. До тогава пъпките си излизат, при нас даже още по-интензивно -ужас беше. В един момент спряха да избиват нови. Но след това се продължава с мазането и не се спира крема до второ нареждане:). Пускала съм снимки на белезите и червенините. Сега ще стане година от ежедневното му приложение - петната избеляха, релефни белези почти няма по бузите. Излизат рядко единични по-дребни пъпки, най-вече като е прекалил със сладко или тестени храни, но нямат нищо общо
с предишните. И най-странното, че по челото, където преди не е имал и не се е мазал. Дерматологът ни каза, че червените и кафевите петна ще изчезнат постепенно след мин. осем месеца. Така и стана. Има още какво да се желае, но определено вече прилича на човек. Епидуото е добре да маже на цялото лице (може без носа). Първоначално може да се бели повърхностният слой на кожата 10-тина дни, но после това отминава. Моят младеж ползва 3 неща-  измивен гел, Епидуо и слънцезащита.

# 723
  • Leeds, UK
Аз ще го водя в частна английска клиника. Пише, че изписват роакутан. Антибиотикът му свършва след около 10 дни

# 724

Ако е на роакутан - той ще свърши тази работа. Ако остане нещо след него, процедури се правят поне 2 месеца след приключване на лечението. При моя син сме на финалната права. Почти няма следи от акнето
Колко време след започване на приема на роакутан състоянието на кожата се подобри при вас?
Благодаря
Happy Bella,
И аз не мисля, че акнето е излекувано след антибиотика. Виждат се и активни пъпки. Писала съм по-назад много за нашия случай и ще се повторя. Ефектът от епидуото се отчита след три месеца редовно мазане. До тогава пъпките си излизат, при нас даже още по-интензивно -ужас беше. В един момент спряха да избиват нови. Но след това се продължава с мазането и не се спира крема до второ нареждане:). Пускала съм снимки на белезите и червенините. Сега ще стане година от ежедневното му приложение - петната избеляха, релефни белези почти няма по бузите. Излизат рядко единични по-дребни пъпки, най-вече като е прекалил със сладко или тестени храни, но нямат нищо общо
с предишните. И най-странното, че по челото, където преди не е имал и не се е мазал. Дерматологът ни каза, че червените и кафевите петна ще изчезнат постепенно след мин. осем месеца. Така и стана. Има още какво да се желае, но определено вече прилича на човек. Епидуото е добре да маже на цялото лице (може без носа). Първоначално може да се бели повърхностният слой на кожата 10-тина дни, но после това отминава. Моят младеж ползва 3 неща-  измивен гел, Епидуо и слънцезащита.

При кой дерматолог лекувахте?

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 07:31 от karil

# 725
  • Leeds, UK
karil Ако въпросът е към мен. Видео консултация при д-р Снежана Атанасова, Пловдив. Тя е семеен приятел и каза, че е за антибиотик вътрешно и външно. И Епи  дуо. Иначе джипито в Англия му изписа антибиотик за пиене 2 месеца и за мазане. Ако го водя на държавно, ще чакаме поне година. Затова след приключването на Лимециклина след 10 дни ще го водя в частна клиника в Англия, специализирана в лечение на акне.

# 726
  • в страната на чудесата
Има нови ретиноиди за лечение на акне които са мн подходящи а УК ги има. Може да и пишат тях

# 727
И за мен акнето на момчето е за Роакутан. Не се мъчете и не губете време, казвам го от личен опит !!

# 728
Има нови ретиноиди за лечение на акне които са мн подходящи а УК ги има. Може да и пишат тях
.

Какво ще рече нови ретиноиди? Активната съставка е една. Ако има генерици, аз задължително бих ползвала оригинала поради 101 причини, но няма да влизам в обяснение, че ще стане дълго.

# 729
  • в страната на чудесата
Селесте, означава това, което съм написала.
Нови формули, а не генерици.
Последният препарат, влияе върху рецептора в жлезата, все още не е одобрен от ЕМА, но MHRA има отделна процедура и може да е на англ пазар

# 730
Селесте, означава това, което съм написала.
Нови формули, а не генерици.
Последният препарат, влияе върху рецептора в жлезата, все още не е одобрен от ЕМА, но MHRA има отделна процедура и може да е на англ пазар

Напишете им имената. Работя в индустрията и ми е много интересно.

Кой рецептор и коя от всички жлези? Чакам с нетърпение да прочета, само име на продукт ми е достатъчно, имам достъп до мед. информация

# 731
  • в страната на чудесата
На рецепторите за андрогени най-общо казано, без системен ефект.
Щом работите в индустрията лесно ще проверите новите регистрации.
Галодерма също имат нов продукт (за съжаление извън бг).

# 732
Аз не намирам никакви нови Ретиноиди, заради това моля за имена. Единственото регистрирано Лекарство (не мед. продукт) е Роакутан/ Акутан. Ако има нещо ново, то е революционно и за трети път моля да ми кажете имената на тази продукти.
Последното от Галдерма е Aklief и е със спорен резултат и категорично не лекува тежко акне.
В много от случаите причинителя на акне няма никаква връзка андрогените, така че не виждам логика.. роакутан работи на съвсем различен принцип и не случайно дава доживотен ефект (в голям процент) при мъже и жени

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 09:18 от Celeste_10

# 733
Happy Bella, и аз не съм лекар, но според мен младежът е за тежката артилерия. От снимката се вижда активно акне. При дъщеря ми беше много по-леко, само зачервявания, без гнойни пъпки, и светлорозови, но продължи години и сега ми идва да се набия, че по-рано не пробвахме роакутан. Друга девойка край мен е с точно същото акне както при твоето момче. Предписаха и роакутан, 20 милиграма дневно. От четвъртия месец лицето е чисто, тези червенини изчезнаха, сега е пети и продължава. Сега като че ли философията е малки дози - по-дълъг период. Дъщеря ми беше на 20 милиграма през ден т.е. 10 милиграма дневно почти 9 месеца. Страничните ефекти са пренебрежими, ефектът наистина е поразителен. Спря хапчето в средата на декември и досега всичко е идеално, да не дърпам обаче дявола за опашката.

# 734
  • в страната на чудесата
Ооо извинете
Говоря за локална терапия
Ще пратя линк като седна на пс

Общи условия

Активация на акаунт