Сицилия - 5

• 43 608
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Точно този паркинг го търсех, да го покажа.
Ние паркирахме на някакъв друг по препоръка на хоста, беше много съмнителен, но викаме си, хайде, препоръчан ни е😀

Точно срещу него е това заведенийце, най-хубавите аранчини, които ядохме в Катания.
Гледам му снимките сега, има и страхотни сладкиши, но ние го уцелихме  малко преди затваряне и нищо от това нямаше.
https://maps.app.goo.gl/B3msaew5iJgJvDv88

# 676
Здравейте. Февруари как е времето в Сицилия или да не си правя експерименти?

# 677
15-20 градуса през деня.

# 678
Вдигам темата с въпрос. Утре кацаме късно, в 21.15 в Катания.Гледам в мапса разписание , Алибус до Пиаца Борселино ми дава , че трябва да слезем някъде и да се качим на друг Алибус.Има ли някой, кацал и ползвал автобус по същото време? Изчетох темата, и записки си водих, но никъде не прочетох,че има прикачване.

# 679
https://www.amts.ct.it/mappa-delle-linee?percorso=ALIBUS тук има списък на всички спирки.
Къде точно искате да слезете?

# 680
Марулета, къде ви е квартирата?
Пиаца Борселино е при центъра и можете пеша да се придвижите, ако сте близо.
Ако не, може да слезете на автогарата където има много други автобуси.

Ние май месец пристигнахме някъде към 22.30, на автогарата бяхме към полунощ и въпреки опитите на един младеж да ни убеди, че автобуси вече няма и само той може да ни закара до квартирата ни, си хванахме автобус без проблем.

# 681
Апартаментът е на Via Garibaldi, 97, в историческия център.Аз си представям да хванем алибус от летището, да слезем на Пиаца Борселино и пеша до апартамента.По указания от хазяина, не е далече. Това е улицата на Дуомо Санта Агата.

# 682
От това, което Брадли е сложил горе виждам, че Алибус не ходи директно до Пиаца Борселино.
Вариант 1 - качвате се на Алибус, пътувате до Catania Centrale и там имате различни опции -  L-EX, друг Алибус, 530, 534. Там като слезете, можете просто да попитате кое ще тръгне най-скоро за Пиаца Борселино.

Вариант 2 - хващате на летището автобус 524,  който спира на Пиаца Борселино, обаче по навигация е на 600м от самото летище, тоест ще трябва да се ориентирате там къде точно е спирката.

# 683
( 11 ) Via Dusmet ми се струва че е името на спирката. Реално е на пиацата.

# 684
Точно така се казва спирката. А "Гарибалди" е близо,на пешеходно разстояние.

# 685
Здравейте, ние се завърнахме от нашето приключение. Много ни хареса всичко и си изкарахме супер. Благодаря на всички, които ми  помогнаха за съветите за паркинг. Спахме три нощувки в Авола. Плажа не беше голям, но достатъчен и само пясък. Имаше няколко такива. Основно бяха италианци. Пазарувахме в супер CONAD, който беше много зареден и изгоден.  Другите три нощувки бяха в Джардини Наксос. Там плажа е по- голям, но имаше малки камъчета. Обиколихме с кола под наем Шикли, Ното, Сиракуза, Таормина и Катания. Навсякъде ми хареса, но не бих се върнала в Катания/ доста мръсотия /.

# 686
  • София
Апартаментът е на Via Garibaldi, 97, в историческия център.Аз си представям да хванем алибус от летището, да слезем на Пиаца Борселино и пеша до апартамента.По указания от хазяина, не е далече. Това е улицата на Дуомо Санта Агата.

Здравейте, слезте на първата спирка, под моста е. Само с Алибус и после пеша към 15-20 Мин.

# 687
   Т.е. с Алибус няма да правим връзка?Слизаме на тази спирка и пешком до Гарибалди?
   Благодаря на всички,които ми отговориха.Търся най- лесния вариант като намиране на транспорт от летището и ходене до адреса.

# 688
   Т.е. с Алибус няма да правим връзка?Слизаме на тази спирка и пешком до Гарибалди?
   Благодаря на всички,които ми отговориха.Търся най- лесния вариант като намиране на транспорт от летището и ходене до адреса.
Да,слизате на спирката от Алибус и после пеша. Вижте си маршрута в Гугъл мапс .

# 689
Благодаря!
   Уж гледах, гледах, ама нещо се притесних .

Общи условия

Активация на акаунт