Ваучери за храна?

• 35 960
  • 834
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
няма забавяне при всички.
електронните за декември ги преведоха още по Коледа, даже преди нея.

Говорим за Януарските, тези за Декември ни ги преведоха на 16.

# 721
  • Буркина Фасо
при нас януарските - с януарската заплата. последен раб.ден на месеца.

# 722
Моите накрая на месеца обикновено.
Само декември се изнендах, защото беше много по-рано.
Предположих, че заради празниците.
Сега още нищо не съм получила.

# 723
При нас и ваучерите и заплатата за месеца се превеждат в началото на текущия месец. Защото ваучерите ни зависят от отработените дни, ако имаш болничен над три дни, самоотлъчка или неплатен се намаляват. По принцип срока ни е 15 число, но обикновено идват много по-рано, до петия работен ден от месеца. Забавяния имаше в началото, но пак не е било след 15. И май е било от оператора, работодателя по едно и също време подава данните.

# 724
  • Пловдив
И на мен това ми беше въпросът. Преди, като хартиени, ги даваха със заплата, около 5-10 число. Откак са на карта периода е 9-15 число. Явно както казвате операторът ги бави.

# 725
Преведе ли работодател парите на издателя на ваучерите - до 24 часа се зареждат по картите.
Ако има забавяне то е заради работодателя, а не заради издателите. В по-големите предприятия за нарежда е на превод си има ден или се чака подписа на някой шеф.
Просто преди хартиените можеха да се поръчват накуп за няколко месеца и работниците не усеща ха технологичното време поръчка-плащане-получаване в предприятието.

# 726
  • Пловдив
Значи този месец повечето работодатели ги бавят. Нямам идея вече. Ще чакаме и това е.

# 727
  • Буркина Фасо
не при всички. Smiley
за декември ги получихме по-рано, а за януари (януарските) още не сме ги изработили. до края на месеца може да има напуснали, починали ... в последният работен ден ще го разберем.

# 728
  • Пловдив
Писах повечето, не всички! И ние си ги получаваме за текущия месец, без значение, че не е приключил месецът. Без значение напуснали, новодошъл, изработени дни болнични и т.н. дори на 20 число да дойдете като нов работник, получавате 200 лв, следващия месец също си получавате 200 лв. След напускане получаваш последна заплата, без ваучери.

# 729
Преведе ли работодател парите на издателя на ваучерите - до 24 часа се зареждат по картите.
Ако има забавяне то е заради работодателя, а не заради издателите. В по-големите предприятия за нарежда е на превод си има ден или се чака подписа на някой шеф.
Просто преди хартиените можеха да се поръчват накуп за няколко месеца и работниците не усеща ха технологичното време поръчка-плащане-получаване в предприятието.
Това за 24-те часа са глупости.
Нашето счетоводство ги превежда на 10-ти и ги получаваме на 15-ти. И това не са ЕЖК, а факти.
Тази дата 15-ти  е заложена в договора  на работниците.

Забавянето този месец е заради издателите.

# 730
И при нас датата на ваучерите е по договор.
В трудовия договор ни е написана точна дата за получаване.

# 731
Това за 24-те часа са глупости.
Нашето счетоводство ги превежда на 10-ти и ги получаваме на 15-ти. И това не са ЕЖК, а факти.
Тази дата 15-ти  е заложена в договора  на работниците.

Забавянето този месец е заради издателите.

Понеже не ме познавате, няма как да квалифицирате ЕЖ ли съм или наясно с фактите.
Не е задължително по никакъв закон или наредба да се определи дата за получаване на ваучерите. Дори не е задължително да се дават всеки месец. Вие имате късмета или нещастието да работите във фирми със свръх регламентирани трудови отношения.

Ето ви извадка от сайта на Плъкси, с които работя аз. (плащам им, за да зареждат картите на персонала в собствената ми фирма)

За десетте месеца, от както сме с електронни ваучери мисля само веднъж ги преведоха на третия ден. Винаги в рамките на 1 ден или 24 часа.
Никога не пиша за неща, които не съм и питала лично. И почти никога не си позволявам лични квалификации на база изразено мнение.

# 732
  • Бургас
Значи този месец повечето работодатели ги бавят. Нямам идея вече. Ще чакаме и това е.
Сигурно, защото декември ги пуснаха по рано.
Мисля,че утре 20-то число ще ги получиме!

# 733
  • София
И при нас е  така. Дават ги в текущия месец. Декември ги получихме рано, сега се бавят. Не мисля, че вината е на работодателите.

# 734
Аз получавам в края на месеца, още е рано. Декември ги преведоха преди празниците, защото нямаше кой да се занимава между Коледа и НГ с това.

Общи условия

Активация на акаунт