“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №5

• 40 691
  • 796
  •   1
Отговори
# 405
  • Другата България
То нямаше кой друг да е.
Хем отвлечен, хем да НЕ е убит. Освен дете.

Ето я бележката, на мен нещо не ми се връзва с тоя “фарс“, защото убийствата в Смолян бяха всичко друго, но не и фарс. Някакво друго послание има тук.

# 406
И според мен това писмо дъщерята го е писала преди да я отвлекат, защото е планирала самоубийство. Но как пък убиецът е стигнал до него? Rolling Eyes

Когато Мия отиде при Десподов, с кого беше?

# 407
  • Враца
Когато Ирина слезе да отключва на "полицаите",
куклата и телефонът останаха на тоалетката.
Преди да вдигне , я показаха как си свали обиците и остави и тях.
Как така, после обици , телефони, кукли се оказаха извън къщата?

# 408
  • Другата България
Телефонът беше на убитата журналистка.

# 409
Мисля, че е някой, който има връзка с Мия и с дъщеря й.
Изключвам Харитонов, Заимова, Филип, Мия.
Остават ми Тороманов, Дора, Илчев или мъжът на Елдърова.
Десподов  явно има връзка.
Грудев също не го изключвам като замесен. Или някой непознат.

# 410
  • София
Филип продължава да пие и кара, а Мия е ОК с това 😡

Това с писмото не ми се връзва 🤔 Кога го написа? Тя беше упоена. Ако е замисляла самоубийство и го е писала преди отвличането, как е попаднало в убиеца?… Само си питам 😉
Даа…
Освен да са го измислили заедно 🤔

# 411
  • Враца
А, обицата?
Тя, всъщност беше различна от тези, които момичето свали.

Мечето тогава, как се оказа на дрона?

# 412
  • Washington,USA

Може да е имала от всичко по две

# 413
  • Другата България
И на мен това с писмото не ми се връзва, не вярвам във версията за самоубийство, намерение за такова.
Надявам се някак този момент да се изясни в следващия епизод.

А иначе по отношението и поведението на човекът, който отвлече Ирина - Теодора към нея според мен това беше жена. И тук се връщам на Дора, която не съм изключила от подозрение като човек от миналото на Мия.

# 414
Добре, този епизод малко вдигнаха адреналина и май всеки заподозрян е в полезрение отново, всички сте ги споменали Satisfied  Сега, няколко неща като впечатление и версии, макар че някои си противоречат:

-Ирина Теодора явно е на 16. За тази възраст това беше много наивно чак детински лекомислено, куклите също са малко странни, мен ми е като малко дете. Отделно и на мен ми заприлича на библиотекарчето. В този контекст  - може ли това момиче да има някакъв лек умствен дефицит? Дори да греша, и аз ги свързвам някак с Фичето.

-Това погалване и пеене от похитителя ми бе като загриженост, родител или роднина, майчинско чувство.  Дори бих допуснала да е жена (само по тази сцена), или доста близък мъж роднина.  /Напомни ми на погалването на Елдърова, но там пък жена не се връзва а точно мъж, тук съм раздвоена./  

-Горното ме насочва към минали събития преди поне 10-15 години, което ме кара да се съмнявам по-малко в сравнително младите персонажи /като Илчев и кмета/ като основен извършител. Но ако са повече от един, тогава не ги изключвам напълно.

-Кметът и мен ме обърка яко. Хем супер принципен хем има нещо странно, абе демонично в него хаха. За да го включат сега има причина, или част от някаква далавера и той и ще покажат ролята му, или потенциална жертва, илиии...  Но демонт кметът не мога да го свържа с предната теория.

-Грудов не му схващам играта, чак на моменти ми се губи смисъла от ролята му ако е само това, което сме видели.  Дотук един пълнеж, виждаме само как си пречат и имат различна визия за работата с колегите, иначе почти не го виждаме в самото разследване. Кога последно беше в кадър на разпит, с улики, нещо... Няма го. Освен да саботира като сега.  Не вярвам да е случайно и очаквам нещо повече, иначе ми е безсмислено участието му.

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 00:49 от Miss_Kaprisse

# 415
То нямаше кой друг да е.

Ето я бележката, на мен нещо не ми се връзва с тоя “фарс“, защото убийствата в Смолян бяха всичко друго, но не и фарс. Някакво друго послание има тук.

А ако фарс и трагедия не са в преносно значение, а всъщност има предвид жанровете комедия и трагедия?
трагèдия ж. (гр.). 1. Драматическо произведение, което се отличава с острота и непримиримост на изобразявания конфликт и завършва обикновено със смъртта на главния герой.

Скрит текст:

Pathos-ът е понятие представящо специфичния характер на събитието в старогръцката трагедия. Аристотел го дефинира като действие, изпълнявано на сцената, което поражда у зрителя гибелна мъка и страдание. Такива действия са например убийствата и като цяло видовете смърт, раняванията и други подобни.

Трагическа вина

Трагическата вина е особеност на трагедията, представляваща нарушаването на нравствения ред и самозалъгването на героя, че може да се противопостави на върховните сили. Понякога тя е неосъзната от героя (Прометей знае какво е извършил, но Едип – не), но винаги бива наказана от обстоятелствата на съдбата. Заради това би могло да се предположи, че трагедията е песимистична по своя вътрешен смисъл, но карайки личността да мине през редица препятствия, тя всъщност разкрива истинските ѝ изключителни възможности.

Катарзис

Катарзисът в трагедията предизвиква у зрителя две главни чувства: състрадание и страх. Състрадание към героически-трагичното у героя и страх, от това да не се случи нещо подобно с нас или с нашите близки. Важно е да се подчертае, че чувството, което изпитваме ние е страх, а не ужас, защото ужасът блокира съзнанието, докато страхът не изключва нашата способност за разсъждение. Именно при трагедията се говори за тези катарзисни чувства първо, защото злочестината е предадена в сегашно време, както се пише драматичната творба, позволявайки ни да мислим събитието за случващо се, и второ – благодарение на зрелищността на представлението бедата се приближава по-близо до нас.

,,Фарсът е комедия, изградена върху недоразумения или изненадващи стълкновения. Във фарса често се включва игра на думи, сексуални намеци, преднамерена абсурдност и безсмисленост, бързо темпо и забързване с развитието на действието. Основното предназначение на фарса не е съзнателната политическа сатира, а непринуденото и безгрижно представяне на градския бит с всички негови скандални случки, непристойност, грубост и веселост." Във френския фарс често се засяга темата скандали между съпрузите.
Може и да е с това значение:
 ,,В съвременния разговорен език фарс се нарича също профанацията и имитацията на дадено действие или процес, например съдебен процес."
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D1%80%D1%81
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE%D … D0%B4%D0%B8%D1%8F
Това също е интересно: ,,Фарсът (от фр. farse, лат. farsa) е един от комичните жанрове на средновековния театър. През VІІ в. в църковния латински farsa е означавало бележка, добавка в църковен текст."
https://theatremagazine.wordpress.com/2017/03/06/%D1%84%D0%B0%D1 … B8%D1%8F-%D1%85v/

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 01:36 от eli1907

# 416
  • Някъде в Матрицата
И на мен седналият "демон" най-много ми заприлича на библиотекаря. И искам накрая Милошев.да ме изненада, защото не ми се ще точно този герой да е убиеца.
От промото се видя, че момичето няма да последва съдбата на жертвите, което намеква, че демонът няма да накаже невинен.

# 417
За какъв арест на Мия питаше журналистката, на която Грудев и спускаше въпросите? Цитира някаква година, нещо в миналото. Някой обърна ли внимание?

Нали я арестуваха още в първия епизод при убийството на Елдърова и тя избяга от Илчев през прозореца на тоалетната.

# 418
То нямаше кой друг да е.

Според мен е насочено към Филип - първият път беше фарс (умишлено не го уби, а можеше), следващият ще завърши фатално(трагедията се свързва със смърт на главния герой). И за да е напълно рошава гаргата - някъде четох, че Филип умира накрая. Не знам дали е достоверно.

# 419
Демонът докато милваше дъщерята на Десподов ми се стори, че е с шапка с козирка. Кой от нашите заподозрени носи такава??

Ако Демонът мрази много Десподов, щеше да убие него или дъщеря му. Не само да я отвлече и върне на другия ден невредима.
За да я милва, значи я познава и харесва - Илчев.
Или е самият Десподов инсценирал всичко.

Общи условия

Активация на акаунт