“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №5

• 40 685
  • 796
  •   1
Отговори
# 420

Поздрави за всички, които го разкриха - директорът историк агиолог и Сериен Убиец!!! Голямо послание, няма що!!! Очаквах наистина нещо креативно, а не изкопирано Sad Но пък и той сам се разкри: героят му бил справедлив...Явно и сцената в колата, дето са двама убийците и той е на дясната седалка, не е било пропуск, сигурно Фичето го вози, все ми е тая вече Simple Smile Гласът на псевдо полицаите прилича на неговия много.
Човекът, възмущаващ се на новите технологии управлява дрон!!! wow, впечатлиха ме...
"Трупът е ей там, в отсрещния двор на църквата..."

Посланието към Мия и Филип се появи в коридора на библиотеката, но като отиваха към него го нямаше, и те грам не се усетиха, щото има голям поток от хора там...А в цветните букви имало допълнително, скрито послание, на който му се занимава все още, нека гадае Simple Smile
Иначе играта на Тони Наумовски е блестяща, браво!

Допълвам се, че по-скоро той е Мозъкът, а Фичето Изпълнителят-както 99% тук предполагахте. И скрийншота на бягащия с гюдериите и стрелящ по Филип явно си е точно на Фичето, не е никакъв пропуск или дубльор, а за мен си е пълен гаф!!!

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 07:33 от Мис Марпъл

# 421
Само аз ли тази вечер не разбрах почти нищо от диалозите между Харитонов и Заимова? Вярно, той го играеше пиян, ама и нейните реплики не чувах. Много тежка сцена беше когато дъщерята на Десподов се сбогуваше с баща си чрез писмото. Мия също много се разстрои, а самата музика е много въздействаща. Много зловещи ми бяха кадрите с упоеното момиче в "леговището" на демона. Като започна да върти тези джаджи си помислих, че ще я убие. Но както се подразбра в края, тя остава жива. Става все по-интересно и вероятно още в следващия епизод ще видим дъщерята какво обяснение ще даде. А може да е била упоена още на входната врата, в гръб и да се окаже, че не може да помогне на разследването. Според мен тананикането беше на мъж, не на жена. 

# 422
В общи линии интересен ми се стори епизодът.
Само тази част с пияния Харитонов, който се нервеше на прокурора ми беше странна и безсмислена. Изглежда забавен героят му, но с цялото му пренебрежение и умаловажаване на жените, което щедро показваше в началото, не се учудвам, че съпругата му иска развод. И както вечно го е нямало и тн. В случая прокурорът постъпи доста по-мъдро, че не му отвърна и всичко допълнително да ескалира.
Заимова не схванах точно какво имаше предвид като каза, че го разбира. По-скоро останах с впечатлението, че като дете доведеният й баща я е тормозил по някакъв начин. Което най-вероятно е доста по-тежко като преживяване от това на Харитонов така или иначе.
Илчев ми беше много смешен този епизод. Първо при казана с изказването му, после в апартамента на журналистката като подхвърли дали и той не можел да изкара пари еди-как си и правеше разни физиономии 😄
И на мен тананикането ми звучеше по-скоро като мъжки глас. Малко ще съм разочарована, ако наистина е библиотекарят. Нагоре беше писано, че ухапването от извършителя на журналистката при евентуална борба за пистолета би било по-присъщо за жена да го е направила. И аз също съм на това мнение. Но кой знае, ще видим Simple Smile
Странно ми е защо извършителят ще отвлича Ирина и после ще я пусне просто така без нищо. На снимката в предишен пост се вижда, че баща й е при нея в болницата и явно не е похитен при размяна за дъщеря си или нещо такова. Ако се изключи самият Десподов да е замесен в отвличането, ми хрумват два варианта. Първо, похитителят просто да я е отвлякъл като предупреждение, че едва ли не може да я хване и нарани по всяко време и баща й да внимава какви ги върши. В което не намирам много логика. Вторият и малко по-зловещ, да се окаже, че я е заразил с нещо нелечимо. Но пък това даже и в главата ми си звучи доста недостоверно. Въпреки че за истинско отмъщение пасва.
Чудя се дали журналистката умишлено е била убита с удар в главата преди да бъде направено цялото това нещо с варенето в казана, което, ако е така, може би показва, че не е толкова пряко замесена в историята на извършителя и не я е считал за толкова прегрешила спрямо него, че да я подлага на мъчение. Или просто толкова яростно се е борила за живота си, че се е стигнало до удара без да е планирано...
Тази бележка на мен ми породи едно странно тъжно чувство. Самата реакция на Филип накрая беше все едно иска да я омаловажи и да вдъхне кураж на Мия. Но дано подтекстът наистина не е, че някой от тях ще си отиде трагично... евентуално точно той. Все пак пи вода от чешмата, да не стане така че не винаги да се връща в града, а въобще да не успее да го напусне 🥺

# 423
Вече съм напълно убедена, че извършителят е Директора на музея. Не съм сигурна дали действа сам или Фичето или Грудов му помагат. В епизодът той отвлече Ирина, упои я, влезе в стаята и след което взе куклата, обиците и писмото, които бяха на тоалетката и. Замислих се защо в спойлерите я показаха как лежи упоена е подземието и акцентираха на снимките на съдия Елдърова  и на Десподов. Може би те са нейните родители. Ирина страда за убитата си майка и планира самоубийство.
Показаха ни също черната котка на съдия Елдърова,  карта на 9 те кръга на ада, подчерка на убиеца,
череп от музея и рентгенова снимка на крака.

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 23:22 от KARLA @

# 424
е как Заимова бе хора Grinning не може сериозно да го мислите, или пък Кмета. То дори Филип е по-вероятен извършител от тях Grinning Grinning Grinning Grinning

След този епизод можем да изключим единствено Грудов на 100 %. Иначе да, прилича много на библиотекаря, но не съм сигурен че е той. Може да е заблуда, размазан е образът все пак. Но рентгеновата снимка насочва към него....и инвалидността му

П.П. Във фейса прочетох поне 10 мнения, че Лазар от първи сезон е убиецът....и още толкова за Асен,  че е жив Grinning посмях се искрено.

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 04:30 от Силви Георгиев 747549

# 425
Oт скийншотовете аз виждам мъж с мустак(ясно си личи на втората снимка).
Мустаци имат Илчев и Елдъров.Моите 2-ма заподозрени.

# 426
Oт скийншотовете аз виждам мъж с мустак(ясно си личи на втората снимка).
Мустаци имат Илчев и Елдъров.Моите 2-ма заподозрени.

Вижда се тъмен мустак и побеляла брада. Забележете също очите, острия нос, прибраните уши и формата на лицето. Точно съвпадат с тези на Библиотекаря. Тембърът на гласа също.

Последна редакция: пт, 19 апр 2024, 05:58 от KARLA @

# 427
На първата снимка ясно се вижда черен бакембард, а той няма такъв. Но пък рентгеновата снимка ясно сочи към някаква катастрофа/инцидент свързана с него и състоянието му. То освен него остават Илчев и Фичето, в краен случай Елдъров, понеже първоначално като го дадоха във гръб в леговището много ми заприлича на него. Все си мисля, че не е директора и е за заблуда приликата тук, прекаелно очевидно е. 

# 428
Айде явно разбрахме кой е убиеца.
И той е?
Неговото име е?

...... 😂
Въпрос за 100 000 лв! 😁

# 429
И на мен ми направи впечатление, че докато даваха лежащата в подземието Ирина, показаха снимките на Десподов и Елдърова. Защо ли? 🤔 Те ли са нейните родители?

После пък, докато Филип и Мия разговаряха (когато тя беше във ваната и каза, че и те ще са жертви), също показаха техни снимки плюс онази на войника. Случайно ли беше?

Грудов подсказваше на журналистите какви въпроси да задават. Накрая се подхилкваше доволно. Той е колегата - завистник, който саботира работата на колегите си, за да им покаже, че не са толкова добри, за колкото се мислят. Не го свързвам с Демона.

# 430
Някой беше писал напред за Тороманов. И на мен ми е още в заподозрените. Само неговата захапка знаем, а убиецът се е постарал да скрие ухапването на журналистката. Също може да е спрял колата и да е искал документите като закачка и журналистката да е откликнала. Само да не се окаже някой "Боб". Няма да го отписвам още.

# 431
Никой не обърна внимание на онази "играчка" в дома на журналистката. Десподов все пак живее в къща, а не в апартамент. Simple Smile
Тозо дето пееше на момичето ми приличаше на Елдъров.
Заимова е имала тежко детство, но не я виждам като убиец някак си. То и Асен беше уж добронамерен де.

# 432
Все си мисля, че убиецът е Библиотекарят. Рентгеновата снимка на крака го доказва. Бил е войник явно с мъжа на Мия. Затова я вика, за да  го разкрият. Имало е голяма драма, загубил е жена, дете, аутиста му е син, след катастрофата е станал такъв с псих.пробл.

Най-първо бях заподозряла Харитонов, Грудов, Елдъров. Сега ги изключвам.

По-скоро подозрителни са ми Тороманов и Десподов, повече Десподов. Които първи биха имали достъп до играчката.

# 433

Това си е 100% Фичето, явно той е физическият убиец, а директорът е Мозъкът, както вече сте се досетили повечето. За мен това си е пълен гаф, да ги покажат още в първа серия и в колата двамата, и на скрийншот бягащ...че и актьорите сами да си издават героите-надявах се, че това е за заблуда, но уви!

# 434

Убиецът е някой от тази снимка със сигурност. Той е основен персонаж и няма как да не присъства на премиерата.

Общи условия

Активация на акаунт