“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №5

• 39 812
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
Е, не се дръпна когато я опипваше, не се знае Grinning
Ехх, да не се пошегува човек Wink

# 721
  • Галифрей
Аз знам,че се шегувате споко 😘 😁
Може , но на тя моменти се държи тъпо с него. Не я разбирам.

# 722
Сега пък и гора под земята, съвсем на фентъзи го обърнахме.
Не гората е под земята, а дупката е в гората. Дават го често и не е никак фантасмагория. Тук някои хора на такива неща се учудват, че изобщо не знам гледат ли сериала.
А за обувките- част от подметка беше оставила отпечатък на едно от убийствата.

# 723
Изгледах току-що.
Не ми хареса особено много този епизод. Но пък имаше няколко поредни добри, така че все тая. Цялостно дотук ми харесва сезона, но отстъпва на сезон 1.
Бях сигурен, че убиецът няма да убие дъщерята на Десподов. Тя не е виновна с нищо. Това по-скоро бе послание и игра към самият Десподов. Пиша бях, защото сега изгледах промото и какво да видя, Ирина е добре. Тъпотия от страна на НОВА. Не се научиха да правят промота тези хора и това си е.
От това което видях, фигурата прилича на професора в инвалидната количка. Така да я гали може да ни насочват и към Илчев, който има фетиши към нея. Може дори и да е жена и чисто майченски да я гали. Ако ще е библиотекаря, то явно е загубил дете заради Десподов. Но както писах още в началото на сезона, ако е той ще трябва да не е инвалид, защото аз лично изключвам работа в екип. Убиецът е само един и така и гласувах в анкетата.

Изгледайте,още веднъж първи епизод. Още в самото начало при отвличането на Елдърова. В колата ,където я возят дават кадър на шофьора и се вижда още един човек(мъж според мен) на пасажерската седалка до него.
Така ,че убиецът със сигурност си има съучастник.

# 724
Реално Демонът убива хора, прегрешили по някакъв начин. От тази гледна точка не ми се вписват Филип и Мия като вероятни жертви според опасенията на Мия от последния епизод. Всъщност, от какво се страхува Мия тогава?
Гледната точка на хора, живеещи в XXI век, обаче убиецът действа и мисли като средновековен човек. През Средновековието е имало съдебни процеси срещу прасета, срещу умрели хора (ексхумирали тялото на един папа, облекли го в църковни дрехи, дори му назначили човек, който да говори от негово име), всякакви щуротии.
Може да смята, че Мия е виновна за смъртта на мъжа си (умишлено-неумишлено не го интересува), уволнена е от работа заради разгласяване на държавна тайна (каза, че са я сготвили в първи епизод). Сега не знам доколко се придържат към информацията, която са дали за първия сезон, във визитка на Мия пишеше, че е родила Дияна на 19 год., може това да е променило съдбата на някого в Търново. Филип (братоубийство), принуден от обстоятелствата уби брат си, не изпълнява дълга си на полицай, пропи се.

# 725
Ако следвам линията на предположението, че директорът и библиотекарят са замесени, както и че този сезон има някаква макар и косвена връзка с предишния, както намеква и последното послание, ми хрумва следният сценарий: библиотекарят да е изоставено дете на Десподов, което е захвърлено, за да не му разваля имиджа. Майката да е страдала от този грях и да е искала да си го върне. Оттам разрив във отношенията с Десподов и да е пострадала по някакъв начин. Преди това да са се съдили и за по-лесно да я е очистил. Сега библиотекаря да наказва всички по веригата, които са замесени в тази несправедливост. Нещо такова ми се върти.

# 726
  • Другата България
Как директорът дете на Десподов? Че те са на едни и същи години....

# 727
  • София
За Фичето говори... Grinning

# 728
  • Другата България
А, Фичето....извинявам се, съвсем се обърках в хипотези и предположения.

# 729
Как директорът дете на Десподов? Че те са на едни и същи години....

Става дума за младото момче - Фичето, което работи при Директора.

# 730
  • Галифрей
Може интересно ама все не ми се вярва,че демонът е нашият обичан Директор. Ще видим надявам се скоро да разберем цялата история. Финала ще е на 16 май?

# 731
Тъй като никак не ми се връзва идването на Филип и връзката с него, прокрадна ми се идея, че двете неща - Филип и убийствата са различни . Направи ми впечатление, че в смс-а до Мия  в еп. 1 убиецът пише "Добре дошла в ада", а не "добре дошли" . 
Може дъщеря ѝ да е намерила писмото до Филип и да е решила да ги събере и така той случайно да е попаднал в Търново, а само Мия да е поканена от убиеца.
С последната бележка се разколебах , но все пак ми стои като вариант.
Надявам се да е нещо наистина неочаквано.

# 732
Може интересно ама все не ми се вярва,че демонът е нашият обичан Директор. Ще видим надявам се скоро да разберем цялата история. Финала ще е на 16 май?

Не е той. Искам да се окаже Дора, за да се шокирам наистина, но едва ли Grinning

# 733
Някой направи ли му впечатление думите на директора в еп. 1:
Запознайте се с Фичето НАЙ-СРЪЧНИТЕ РЪЦЕ В ТЪРНОВО! Почти всички книги ги намира без упътването на библиотеката! Според мен най-сръчните ръце изработват такива уреди за мъчение.

# 734
Направи ни. Да, има вероятност да е той. Както и директорът, и Грудов.

Общи условия

Активация на акаунт