Набор 2003 - 2

• 32 140
  • 371
  •   1
Отговори
# 60
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

Аз малко се поизгубих от форума - има-няма 3 месеца не съм влизала, но започнах нова работа и имам доста ангажименти. След близо 3 години в къщи с най-малката ми трябваше малко време да свикна с новата организация в нас.

Наборката взе последния си изпит за тази година в Петък и вече е ваканция. Много напрегната сесия имаше, с много изпити, но успешно взе всичките. В Понеделник я чакаме да си дойде при нас за лятото. Ще поработи и ще почива с нас.
Смени си квартирата с друга, която е на 5 минутки пеша от Университета и е много доволна, че пести време от път. Преди това квартирата ѝ беше във Валенсия и пътуваше до Университета по 20-30 мин. с метрото. Сега е много щастлива. Със съквартирантката се разбират добре.

Втората дъщеря завърши първата си година в АУБГ на 11 Май и вече един месец си е при нас. Много е хубаво да се приберат порасналите деца малко да им се порадваме.

Успех на децата, които все още са в сесия и имат изпити!

# 61
  • столицата
Ирка, като ви гледам след някоя друга година ще се ориентирате май семейно към Европата Simple Smile
Аз си чакам детето на 1 юли, надявам се с взети изпити преди това. Сега урежда почивките. Гледат нещо по гръцко, а аз им предлагам да проверят и Турция. Както решат. По средата на лятото ще  поработи и после пак ще си почине.

# 62
  • Чикаго / София
Ирка, като ви гледам след някоя друга година ще се ориентирате май семейно към Европата Simple Smile

Май, май натам вървят нещата Simple Smile Няма лошо, ние нямаме нищо напротив да се случи така.

# 63
  • София
Ирка, този уикенд моят младеж е във вашия град. Изпрати ми снимки. Красиви сгради, няма тълпи, с хубави паркове,  много ми харесва реката и алеите край нея. Вчера чул на улицата българска реч и му станало мило Simple Smile
Какво учи Лъчи в АУБГ?

Успех на всички наборчета, които още не са завършили учебната година!

# 64
  • Русе
Софиянки, търсим квартира за набора в София. Ако имате доверен брокер, познат,който отдава - моля за координати. Дружба 1 и околните квартали. Записали сме се във всички възможни ФБ групи, но засега не бележим успех.

# 65
  • Чикаго / София
Ирка, този уикенд моят младеж е във вашия град. Изпрати ми снимки. Красиви сгради, няма тълпи, с хубави паркове,  много ми харесва реката и алеите край нея. Вчера чул на улицата българска реч и му станало мило Simple Smile
Какво учи Лъчи в АУБГ?

Успех на всички наборчета, които още не са завършили учебната година!

О, чудесно. Чикаго е много хубав град. Удоволствие е да се разхождаш там. Дано се е повозил на архитектурната разходка с корабче по реката. Това е една от най-хубавите атракции и виждаш сградите от съвсем друг ъгъл. А парковете са разкош. Българска реч тук се чува често, ние сме си свикнали, но за хора идващи от други щати с по-малко българи е впечетлително.

Лъчи учи Психология. Аз малко се обърквам с техните Мейнджъри - първи, втори, та не мога конкретно да кажа тя какво ще избере точно, но определено едното ще е Психология.  Много е доволна за сега, от всичко. Има приятелка, която също учи Психология в Минесота, та си сравняват двете. За момента Лъчи взима по-специализирано насочени класове, докато приятелката ѝ все още взима общо профилни класове.

Днес посрещнахме Дени, пораснала, доволна, успокоена. Къщата е пълна - деца, куче, коте - всички са в наличност Simple Smile

# 66
  • София
Здравейте момичета!
Минавам да отбележа, че най-после и наборката приключи сесията. Снощи дружно с нея и баща и поляхме успешно и отлично завършения втори курс (определено накрая вече и аз имах нужда от голяма водка - тя не зная "взет изпит", тя иска "отличен" и ни психяса всички, че зорът дойде в повече, нали и работи, но успя).
Малките деца са по разни посоки и днес няма да има никой в къщи, та най-после и ние ще си починем една вечер след работа (ама да не ви хване романтиката - не, не... ще ходим да търсим старинен бюфет за терасата, че не мога да си събера посудите!)
Хубаво лято на всички!!!

# 67
  • София
И моята приключи, но беше сравнително лесна сесия това лято. Вчера замина за една седмица в Гърция, ще работи една и пак на море, в Хърватска. 😃 Накрая и с нас две седмици в Гърция. Заплатата ѝ заминава по пътешествия и почивки.

# 68
  • Русе
Моето дете се труди и не се оплаква. В недвижимите имоти не му се получиха нещата и започна в трейдърска фирма. Доста натоварено. Работи и извънредно в съботите по-желание. Не мога да го накарам да си вземе почивка. Тази седмица за рождения си ден ще пътува към Варна в петък през нощта. В събота се събира приятелския му кръг да празнуват рождения му ден там. В неделя обратно към София да бачка. Края на юли планира да си дойде за седмица , а може и за ден два до Русе.  Постоянно му изпращам оферти за възможности. Не иска и да чуе. Каза че би записал да учи нещо от интересите му, когато достигне неговите си цели и самостоятелност. По принцип съм съгласна с него.Академичния формализъм и на мен ми е тегав и неефективен. Минала съм го най-прилежно , ама всичко после започнах да уча сама. Ама не му го казвам, защото искам да избере по-сигурното и лесното. Сам се оправя, обажда ми се почти всеки ден , та знам че не е избрал лекото. Има си планове и си ги следва, но пък се опитвам да му набия в главата, че отлагането на неща свързани със здравето му, социалния му живот, не е добра идея. Всеки ден трябва да е умален модел на това, които искаш за целия си живот, а не да мисли - сега ще стискам зъби, ама един ден ще......

Софиянки, търсим квартира за набора в София. Ако имате доверен брокер, познат,който отдава - моля за координати. Дружба 1 и околните квартали. Записали сме се във всички възможни ФБ групи, но засега не бележим успех.
 Ели непременно в Дружбите ли. На Светослав приятелят, с когото бяха на кавартира се премести при родителите си, които си намериха работа в София. Светослав в момента живее на центъра в апартамента на приятелка, която не е в България. Работи на центъра и му е удобно, обаче с паркирането е невъзможно и не мисли да се установява там за дълго. Има приятел в София с апартаменти там, който му е обещал ако си тръгнат наемателите му веднага да го настани в Красно село. Но то си е опция.Каза че до края на месеца ще е ясно.

# 69
  • Русе
Там или по линия 4. Една агенция се зае с тази задача, отделно дето съм се записала във всички групи и ги дебна. Изтърва два, щото голямо мислене ги мисли, но така ли иначе фирмата ще му плаща хотела до края на август и има време.
И той засега се чуди и мае за университет. Казах му, че може да си позволи да изпусне още една година, но поне да е наясно къде и какво ще записва. Не само да харчим едни пари.

# 70
Аз броя дните. Моят младеж днес се обади и го очаквам в петък, най - хубавия подарък за рождения ми ден!
Тежка сесия, изнервен студент. За първи път ни куцаше комуникацията, което ме притесни най- много.
Очакваме резултат от последния изпит, дано е добър. Ако се е справил за септември ще е с един поправителен.

# 71
И моят син приключи успешно сесията. Сега работи и планове за почивка няма. От два месеца не се е прибирал и много ми липсва.

# 72
  • При децата ми
Точно два месеца не съм виждала и аз моя син. От Великден не си е идвал. Вече ожидам да го видя! Днес му е последния изпит и има вероятност да си дойдат с неговия приятел.

# 73
  • София
Вече и аз имам пълна къща. Младежът не се беше прибирал от януари месец. Прегръщах го, целувах го, мачках го, все едно е бебе. Изтърпя ме. А баща му само мрънка да не го лигавя. Simple Smile
Иначе сега е буквално наникъде. Трябва да си намери 6 месечен стаж от септември и университетът да го одобри. Много е трудно. Търси в различни страни. За България няма никакви възможности за съжаление. Щеше доста да ни облекчи финансово.

# 74
Днес синът ми отиде да си разбере последната оценка и приключва сесията.
Подаваха си документи за стажове, но никой от тяхната специалност не е поканен на интервю. Разочарован и демотивиран е. Специалността е тежка, децата учат и са умни и в същото време никой не ги кани дори на интервю, жал ми е и ми е мъчно, той си взема изпитите с отлични оценки, взема стипендия по успех, има сертификати за различни езици по програмиране, които е изкарал в свободното си време, говори английски, немски и руски и няма и няма пробиване на тия стажове, бе хора?!?!
Инак на информационните дни като ходят всички говорели - ние търсим студенти от тук, които знаят математика. Хайде да е само моя непоканен да кажем, че нещо в мотивационното куца, ама и приятелите му не са поканени. Мъчно ми е да го гледам, че е демотивиран и обиден ли не знам как да го формулирам, но той влезе с три пълни шестици именно в тази специалност, можеше да бъде където си поиска във ФМИ и сега ме притеснява, че може да съжалява или да го счита за грешка, но абсолютно целенасочено, мотивирано избра Приложната математика, смяташе, че има повече опции в бъдеще, беше проверил учебните планове, не е попаднал по случайност там и по стечение на обстоятелствата. Тъпо ми е, на мен чак.
Дали заради изтощителната сесия, дали заради това със стажовете, но няма желание и за море даже. Каза, че ще си почива. Той ще си има занимание, ще се премества другия месец, тъкмо ще си нареди кое как иска да бъде, да си организира всичко, но генерално се усеща "мижавия му интерес" към всичко след като стана така със стажовете.

Общи условия

Активация на акаунт